Apple TV owners' thread. FAQ in first post - Page 968 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 33169Likes
Reply
 
Thread Tools
post #29011 of 30399 Old 03-26-2020, 05:35 PM
AVS Forum Special Member
 
rsonnens's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,901
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 915 Post(s)
Liked: 722
Quote:
Originally Posted by lockdown571 View Post
Awesome. Re-sync didn't seem to work, but repairing the bluetooth connection did. Also, I did not know about the new Harmony Pro BT Apple TV4 profile. I will check that out. I wonder what the differences are. Thanks!

Here is the difference:


“Control your Apple TV with your Harmony Remote via Bluetooth you can add your Apple TV as a device using manufacturer Harmony Pro and model number BT Apple TV 4. This will allow additional features such as the TV/Home button and sleep mode.

TV/Home button:
The Home button provides additional functionality by allowing you to directly return to the home screen and launch the App Switcher when pressing twice.

Sleep mode:
The Harmony will automatically put the Apple TV to sleep when hitting the of button or switching activities. This default behavior can be changed by modifying the default power settings. For more information, see: Changing when a device powers on or off”
bmcleod likes this.
rsonnens is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #29012 of 30399 Old 03-26-2020, 05:38 PM
AVS Forum Special Member
 
lockdown571's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,386
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 495 Post(s)
Liked: 367
Quote:
Originally Posted by rsonnens View Post
Here is the difference:


“Control your Apple TV with your Harmony Remote via Bluetooth you can add your Apple TV as a device using manufacturer Harmony Pro and model number BT Apple TV 4. This will allow additional features such as the TV/Home button and sleep mode.

TV/Home button:
The Home button provides additional functionality by allowing you to directly return to the home screen and launch the App Switcher when pressing twice.

Sleep mode:
The Harmony will automatically put the Apple TV to sleep when hitting the of button or switching activities. This default behavior can be changed by modifying the default power settings. For more information, see: Changing when a device powers on or off”
The beta profile already does this though. That's why I'm wondering if there's any difference between the two. From my brief testing they seem to behave the same.
lockdown571 is offline  
post #29013 of 30399 Old 03-26-2020, 05:49 PM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by lockdown571 View Post
The beta profile already does this though. That's why I'm wondering if there's any difference between the two. From my brief testing they seem to behave the same.

They do seem the same but the original one has additional commands such as reboot, pair/unpair. I’m trying out the Pro profile now and it works well. Need more testing.


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #29014 of 30399 Old 03-26-2020, 08:40 PM
Member
 
glc650's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by m_snow View Post
They do seem the same but the original one has additional commands such as reboot, pair/unpair. I’m trying out the Pro profile now and it works well. Need more testing.


Sent from my iPad using Tapatalk
How do you access the additional commands (like reboot)? I've tried both profiles and didn't see such commands on either.
glc650 is offline  
post #29015 of 30399 Old 03-26-2020, 09:42 PM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 8,197
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5751 Post(s)
Liked: 3846
Quote:
Originally Posted by m_snow View Post
Yes, we all have that problem with that profile and YTTV. @mjwagner opened a ticket with Logitech and also posted in their forum. Good news, we both tried it and it worked! Here’s what he sent to me:


“This has been fixed. You may have to re-sync your handheld (worked for me) or even delete and re-add the Apple Device. Note that it has been fixed for both the “Harmony Pro BT Apple TV 4” or the “Harmony Beta Test Apple TV” devices so you can use either (but the Pro is recommended).”


Sent from my iPad using Tapatalk
I used the Pro and it works well now.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018 Sony LCD Master Series Calibration Thread
Sony XBR-75Z9F, Vizio M50-E1, Pioneer Kuro 5020, Marantz SR6013, AppleTV-4K, XBox One & (X), NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
post #29016 of 30399 Old 03-26-2020, 09:44 PM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 8,197
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5751 Post(s)
Liked: 3846
Quote:
Originally Posted by lockdown571 View Post
The beta profile already does this though. That's why I'm wondering if there's any difference between the two. From my brief testing they seem to behave the same.
That was what the Beta did better than the AppleTV ip profile control.

The Harmony Beta and Pro profiles have those features and now at least with the Pro, the back button works as expected.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018 Sony LCD Master Series Calibration Thread
Sony XBR-75Z9F, Vizio M50-E1, Pioneer Kuro 5020, Marantz SR6013, AppleTV-4K, XBox One & (X), NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
post #29017 of 30399 Old 03-26-2020, 11:08 PM
Advanced Member
 
brotony's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 979
Mentioned: 42 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 553 Post(s)
Liked: 501
Quote:
Originally Posted by shoman94 View Post
That was what the Beta did better than the AppleTV ip profile control.

The Harmony Beta and Pro profiles have those features and now at least with the Pro, the back button works as expected.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
As I understand it, either Bluetooth profile should work as long as paired again.

I was using the pro profile already but had to disconnect Harmony hub in remote settings and pair again to restore the back button for YouTube. I hadn't discovered any other apps where back wasn't working right. That's where I stopped looking anyway. It's working again.



Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
galonzo likes this.
brotony is online now  
post #29018 of 30399 Old 03-27-2020, 05:08 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by glc650 View Post
How do you access the additional commands (like reboot)? I've tried both profiles and didn't see such commands on either.
I access them in the normal way. When assigning a command to a button or sequence I select the "Harmony Beta" device and it's one of the commands listed that are available to me. I have heard in the past that not everyone sees these them but I'm not sure why. Sorry.

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29019 of 30399 Old 03-27-2020, 05:32 AM
AVS Forum Special Member
 
jpco's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Fort Collins, CO
Posts: 2,777
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 657 Post(s)
Liked: 308
Quote:
Originally Posted by mnc View Post
I’m going to cancel the order thanks.

I guess you cancelled the order, but I wanted to let you know that I have the exact model, and it works fine. I use it to send Dolby Vision, which my AVR doesn’t pass, to my TV and to run audio with Atmos to the AVR. It’s a cheap unit, but it’s worked fine for the few months I’ve had it.
mnc, shoman94 and beerhunt like this.
jpco is offline  
post #29020 of 30399 Old 03-27-2020, 07:09 AM
Advanced Member
 
Chuck666's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Surprise, AZ
Posts: 593
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 333 Post(s)
Liked: 90
Harmony Profiles

Hi Guys,
Behind the curve here! I'm using a Logitech 700. What do you mean different profiles? Is there a forum for the AppleTV and Harmony remotes?

Samsung UN82MU8000 4K UHD TV | Onkyo TN-NR787 9.2 AVR with Klipsch RP-600M L&R and R-34C front stage speakers | Klipsch G-12 surrounds | 4 Atrium 5 front & rear Tops | Dual BIC RtR EV-1200 Subs | 5.1.4 Atmos system | Samsung UBD M9500 BD Player | Logitech Harmony 700 | TIVO BOLT OTA 849000 | AppleTV 4K | HT PC |
Chuck666 is offline  
post #29021 of 30399 Old 03-27-2020, 08:09 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by Chuck666 View Post
Hi Guys,
Behind the curve here! I'm using a Logitech 700. What do you mean different profiles? Is there a forum for the AppleTV and Harmony remotes?

These profiles are for hub based Harmony remotes capable of sending Bluetooth.


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29022 of 30399 Old 03-27-2020, 08:10 AM
AVS Forum Special Member
 
lujan's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SW USA
Posts: 9,790
Mentioned: 51 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5216 Post(s)
Liked: 3232
Quote:
Originally Posted by Chuck666 View Post
Hi Guys,
Behind the curve here! I'm using a Logitech 700. What do you mean different profiles? Is there a forum for the AppleTV and Harmony remotes?
I use this thread but it's specifically for the "Elite". There may be one specifically for the 700?

https://www.avsforum.com/forum/93-re...ony-elite.html

lujan
697 Ultra HD
740 HD
4 SD
lujan is offline  
post #29023 of 30399 Old 03-27-2020, 08:14 AM
AVS Forum Special Member
 
lujan's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SW USA
Posts: 9,790
Mentioned: 51 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5216 Post(s)
Liked: 3232
Quote:
Originally Posted by shoman94 View Post
I used the Pro and it works well now.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
I just changed the Apple TV from the beta profile to the Pro one and it seemed a bit sluggish but I only spent a moment with it. I'll have to try again later to see how it works.

lujan
697 Ultra HD
740 HD
4 SD
lujan is offline  
post #29024 of 30399 Old 03-27-2020, 08:17 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by lujan View Post
I just changed the Apple TV from the beta profile to the Pro one and it seemed a bit sluggish but I only spent a moment with it. I'll have to try again later to see how it works.

The new device you added probably has all the defaults for command repeats, delays, etc....
Mine was the same way.


Sent from my iPad using Tapatalk
lujan likes this.

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29025 of 30399 Old 03-27-2020, 08:21 AM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 8,197
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5751 Post(s)
Liked: 3846
Quote:
Originally Posted by lujan View Post
I just changed the Apple TV from the beta profile to the Pro one and it seemed a bit sluggish but I only spent a moment with it. I'll have to try again later to see how it works.
First what I did was remove and unpair the current profiles, then I manually went in and added and Harmony Pro profile then went and re-ran my Apple TV profile and re-paired the new profile to the AppleTV and it has been great. I did and to redo my remote custom buttons of course.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
lujan likes this.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018 Sony LCD Master Series Calibration Thread
Sony XBR-75Z9F, Vizio M50-E1, Pioneer Kuro 5020, Marantz SR6013, AppleTV-4K, XBox One & (X), NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
post #29026 of 30399 Old 03-27-2020, 08:27 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by shoman94 View Post
First what I did was remove and unpair the current profiles, then I manually went in and added and Harmony Pro profile then went and re-ran my Apple TV profile and re-paired the new profile to the AppleTV and it has been great. I did and to redo my remote custom buttons of course.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

I had to recreate my custom buttons on the Pro profile because it was new but my re-synced Harmony Beta TV profile kept all the customizations.


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29027 of 30399 Old 03-27-2020, 08:29 AM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 8,197
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5751 Post(s)
Liked: 3846
Quote:
Originally Posted by m_snow View Post
I had to recreate my custom buttons on the Pro profile because it was new but my re-synced Harmony Beta TV profile kept all the customizations.


Sent from my iPad using Tapatalk
I just removed them all and am only using the Pro now.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018 Sony LCD Master Series Calibration Thread
Sony XBR-75Z9F, Vizio M50-E1, Pioneer Kuro 5020, Marantz SR6013, AppleTV-4K, XBox One & (X), NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
post #29028 of 30399 Old 03-27-2020, 08:31 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by shoman94 View Post
I just removed them all and am only using the Pro now.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

I’m still comparing but since I’m in the beta program and button changes happen sometimes I’m keeping the profile that has both the default non Bluetooth device and the BT one for the next bug.


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29029 of 30399 Old 03-27-2020, 08:45 AM
Advanced Member
 
Chuck666's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Surprise, AZ
Posts: 593
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 333 Post(s)
Liked: 90
Quote:
Originally Posted by m_snow View Post
These profiles are for hub based Harmony remotes capable of sending Bluetooth.


Sent from my iPad using Tapatalk
So, a Logitech Smart Control should work?

Samsung UN82MU8000 4K UHD TV | Onkyo TN-NR787 9.2 AVR with Klipsch RP-600M L&R and R-34C front stage speakers | Klipsch G-12 surrounds | 4 Atrium 5 front & rear Tops | Dual BIC RtR EV-1200 Subs | 5.1.4 Atmos system | Samsung UBD M9500 BD Player | Logitech Harmony 700 | TIVO BOLT OTA 849000 | AppleTV 4K | HT PC |
Chuck666 is offline  
post #29030 of 30399 Old 03-27-2020, 09:42 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by Chuck666 View Post
So, a Logitech Smart Control should work?

Check here.

https://support.myharmony.com/en-us/...-with-apple-tv


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29031 of 30399 Old 03-27-2020, 05:12 PM
mnc
AVS Forum Special Member
 
mnc's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Dallas, GA
Posts: 3,095
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1024 Post(s)
Liked: 808
Quote:
Originally Posted by jpco View Post
I guess you cancelled the order, but I wanted to let you know that I have the exact model, and it works fine. I use it to send Dolby Vision, which my AVR doesn’t pass, to my TV and to run audio with Atmos to the AVR. It’s a cheap unit, but it’s worked fine for the few months I’ve had it.
Cool! That’s good to know. I can order it again soon. It wasn’t going to ship for a month anyway.

NHT speakers, Denon x4500h, Stacked PSA XS30SE's, ATV4K, 75X940E, UBPX700
mnc is offline  
post #29032 of 30399 Old 03-28-2020, 06:56 AM
Advanced Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 613
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 467 Post(s)
Liked: 121
Quote:
Originally Posted by naustin View Post
tvOS and iOS 13.4 are now out to the general population. I'm downloading now....

Edit: The download worked but the install failed, twice.

Edit: After the second download fail, I did a Restart & a new download installed w/o issue.
What is the current firmware number? 13.4 ( L????)
Scottt1174 is offline  
post #29033 of 30399 Old 03-28-2020, 07:31 AM
Advanced Member
 
doubleroll's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NY
Posts: 562
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 95 Post(s)
Liked: 72
Quote:
Originally Posted by Scottt1174 View Post
What is the current firmware number? 13.4 ( L????)
TvOS 13.4 (17L256) is what I have...
Chuck666 likes this.
doubleroll is online now  
post #29034 of 30399 Old 03-28-2020, 11:40 AM
AVS Forum Special Member
 
blenky's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Hove, UK
Posts: 1,522
Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1038 Post(s)
Liked: 962
Damn, to fix the back button not working on my Harmony Elite I removed the Apple TV from devices and attempted to add the 'BT Apple TV 4' profile via the mobile app. However each time I get the error 'D1000: Failed to to save your device information to the server'. Followed all troubleshooting but to no avail. Works fine otherwise just can't re add Apple TV

Samsung UE55KS8000 | Pioneer SC-LX701 | Zidoo Z9S | Apple TV 4K | Nvidia Shield TV (2019) | Fire TV Stick 4K | Samsung UBD-K8500 UHD Player
blenky is offline  
post #29035 of 30399 Old 03-28-2020, 12:04 PM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,516
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2300 Post(s)
Liked: 1583
Quote:
Originally Posted by blenky View Post
Damn, to fix the back button not working on my Harmony Elite I removed the Apple TV from devices and attempted to add the 'BT Apple TV 4' profile via the mobile app. However each time I get the error 'D1000: Failed to to save your device information to the server'. Followed all troubleshooting but to no avail. Works fine otherwise just can't re add Apple TV

Assuming you’re adding manually like below. If so, try rebooting your hub or unplugging then plugging it back in. Should be a green light and the software should verify the WiFi connection.


“Control your Apple TV with your Harmony Remote via Bluetooth you can add your Apple TV as a device using manufacturer Harmony Pro and model number BT Apple TV 4. This will allow additional features such as the TV/Home button and sleep mode.”


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #29036 of 30399 Old 03-28-2020, 12:54 PM
AVS Forum Special Member
 
blenky's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Hove, UK
Posts: 1,522
Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1038 Post(s)
Liked: 962
Quote:
Originally Posted by m_snow View Post
Assuming you’re adding manually like below. If so, try rebooting your hub or unplugging then plugging it back in. Should be a green light and the software should verify the WiFi connection.


“Control your Apple TV with your Harmony Remote via Bluetooth you can add your Apple TV as a device using manufacturer Harmony Pro and model number BT Apple TV 4. This will allow additional features such as the TV/Home button and sleep mode.”


Sent from my iPhone using Tapatalk
Cheers - but did all that. Did a full reset and checked firmware in hub/remote up to date. All other devices and activities are fine. Just can't re add Apple TV either by mobile app or desktop app.

Samsung UE55KS8000 | Pioneer SC-LX701 | Zidoo Z9S | Apple TV 4K | Nvidia Shield TV (2019) | Fire TV Stick 4K | Samsung UBD-K8500 UHD Player
blenky is offline  
post #29037 of 30399 Old 03-29-2020, 12:11 AM
AVS Forum Club Gold
 
Don Landis's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Jacksonville, FL
Posts: 12,971
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1528 Post(s)
Liked: 458
I've been absent from the thread for awhile. I gave up on Disney+ back in the beginning of February as it seemed Disney didn't care to fix the problem I was having.

Happy to report that Disney+ has corrected the technical problem that prevented picture on all 4K HDR movies since it went live. I'm not sure when they fixed the problem as I have not tried to watch it for the last 5 weeks until last evening when every movie came in with 4K 24P HDR and Dolby Atmos perfectly. I stopped complaining to Disney about it in February. Whatever Disney was sending out for 4K HDR vbefore was not compatible with all 4K HDR equipment. It now is without any software updates to my hardware.

The equipment I am using that had the problem is an Apple TV 4K and a Sony 4K Projector VPL VW665ES. Not all equipment combination had the problem.
joe221 likes this.

My 3D and 360VR videos and more
Don Landis HT System: Projector Sony VPL VW665ES Players: Samsung UBD K8500 OPPO BD93 Sony BDP S6200 All Regions Player Denon AVR S940, 7.1; JBL Professional series and Klipsch PS3, XBOX360, TIVO Edge OTA; Apple TV 4K. Edit Suite:Adobe Premiere, Edius7.53, Vegas Pro v13, Power Director16, i9-7980XE/GTX1080Ti, LG 3D TV DM2752
Don Landis is offline  
post #29038 of 30399 Old 03-29-2020, 07:22 AM
Senior Member
 
spencer777's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 457
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 265 Post(s)
Liked: 97
Apple tv 4k sound issues with Netflix. Having sound issues where the voices switch mid word from the center to the surrounds. This is especially noticable for docs like Our Planet and Night on Earth. I don't have a problem with the Native LG TV app. The Apple TV setting is automatic Atmos. Anyone notice this or have a fix?
shoman94 likes this.
spencer777 is offline  
post #29039 of 30399 Old 03-29-2020, 07:45 AM
AVS Forum Special Member
 
rsonnens's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,901
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 915 Post(s)
Liked: 722
Apple TV owners' thread. FAQ in first post

I hope this helps others:

I successfully added the Harmony Pro BT Apple TV profile without issue. Everything worked well and was happy I could get to the app switcher UI. I was confused on how I could actually “kill a running app” in that app switcher and have learned that you “press the up arrow twice”.
joe221, bmcleod and shoman94 like this.

Last edited by rsonnens; 03-29-2020 at 07:49 AM.
rsonnens is offline  
post #29040 of 30399 Old 03-29-2020, 08:34 AM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 8,197
Mentioned: 224 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5751 Post(s)
Liked: 3846
Quote:
Originally Posted by spencer777 View Post
Apple tv 4k sound issues with Netflix. Having sound issues where the voices switch mid word from the center to the surrounds. This is especially noticable for docs like Our Planet and Night on Earth. I don't have a problem with the Native LG TV app. The Apple TV setting is automatic Atmos. Anyone notice this or have a fix?
I get the same.... No fix in sight. Report to Netflix.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2018 Sony LCD Master Series Calibration Thread
Sony XBR-75Z9F, Vizio M50-E1, Pioneer Kuro 5020, Marantz SR6013, AppleTV-4K, XBox One & (X), NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Tags
apple 4k tv , apple tv , Apple Tv Mc572ll A , Apple Tv Md199ll A , grainy , hdr , issue , Samsung

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off