Dune HD SOLO 4K Media Player - Page 65 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 1401Likes
Reply
 
Thread Tools
post #1921 of 5644 Old 05-12-2016, 10:45 AM
Member
 
jespermart's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 157
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 114 Post(s)
Liked: 31
I have just recieved an update to zappiti when a launced Zappiti. It's now version 2.9.16.0
jespermart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1922 of 5644 Old 05-12-2016, 10:46 AM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,822
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 409 Post(s)
Liked: 205
Quote:
Originally Posted by jespermart View Post
I have just recieved an update to zappiti when a launced Zappiti. It's now version 2.9.16.0
Did you t ry it? Kind of odd an update now after all this time, right after they have been asked questions about the build

Cheers
dbone1026 is offline  
post #1923 of 5644 Old 05-12-2016, 11:48 AM
Senior Member
 
one_2go's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 21
Who will be the first to post the changes and what are the pros and cons. I am afraid to screw with my setup for the Dune Smart series and the iOS app that I have.

Just found this on their download page:

Zappiti Media Center PC Version 2.9.16 (2016.05.11)

Changes since v2.8.15.0

Improvements:
- Fix movie cover scrapping issues (IMDb).
- Lock Dune HD export (now requires Zappiti V2 license).
- Added option to purchase the Zappiti V2 license in Zappiti Market.
- Added support for music without paying a supplement to the Zappiti V2 license.

Last edited by one_2go; 05-12-2016 at 12:02 PM.
one_2go is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1924 of 5644 Old 05-12-2016, 12:07 PM
AVS Forum Special Member
 
blackssr's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4,257
Mentioned: 32 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1229 Post(s)
Liked: 670
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post
Very strange, rebooted my PC this morning, launched Zappiti (2.8.15) and got a pop up about an update being available
I got an email for them also. I wonder what is different? Why don't you test first.

I've paid for my sins. We're even!
blackssr is offline  
post #1925 of 5644 Old 05-12-2016, 12:09 PM
AVS Forum Special Member
 
blackssr's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4,257
Mentioned: 32 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1229 Post(s)
Liked: 670
Quote:
Originally Posted by one_2go View Post
Who will be the first to post the changes and what are the pros and cons. I am afraid to screw with my setup for the Dune Smart series and the iOS app that I have.

Just found this on their download page:

Zappiti Media Center PC Version 2.9.16 (2016.05.11)

Changes since v2.8.15.0

Improvements:
- Fix movie cover scrapping issues (IMDb).
- Lock Dune HD export (now requires Zappiti V2 license).
- Added option to purchase the Zappiti V2 license in Zappiti Market.
- Added support for music without paying a supplement to the Zappiti V2 license.
I have 7 Dunes in my house. Count me out! Let dbone check it.

I've paid for my sins. We're even!
blackssr is offline  
post #1926 of 5644 Old 05-12-2016, 12:15 PM
Senior Member
 
one_2go's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 21
Why can't I shake the feeling that with the Dune Solo and Zappiti working that they want to cache in on that combination. Now I have the iOS app on my iPad as well as the 2.8.15.0 version of ZMC for my ONE Dune Smart B1 unit. I dis spent a considerable amount of time to get the Video wall just right. I also noticed that the manual creation for TV series is planned and I don't mind contributing to that.

I do believe that this is the main reason for releasing this new version: Added option to purchase the Zappiti V2 license in Zappiti Market.
Operon likes this.
one_2go is offline  
post #1927 of 5644 Old 05-12-2016, 12:19 PM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,822
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 409 Post(s)
Liked: 205
Quote:
Originally Posted by blackssr View Post
I got an email for them also. I wonder what is different? Why don't you test first.

Cheers
dbone1026 is offline  
post #1928 of 5644 Old 05-12-2016, 12:42 PM
AVS Forum Special Member
 
blackssr's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4,257
Mentioned: 32 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1229 Post(s)
Liked: 670
^^What a bunch of pansies we are.

I've paid for my sins. We're even!
blackssr is offline  
post #1929 of 5644 Old 05-12-2016, 12:43 PM
Member
 
gammonk's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Lexington,Kentucky
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jespermart View Post
I have just recieved an update to zappiti when a launced Zappiti. It's now version 2.9.16.0
Can you still export or does it ask you to purchase a license and how much if so?
gammonk is offline  
post #1930 of 5644 Old 05-12-2016, 01:10 PM
Member
 
jespermart's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 157
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 114 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by gammonk View Post
Can you still export or does it ask you to purchase a license and how much if so?
I can Still export
jespermart is offline  
post #1931 of 5644 Old 05-12-2016, 01:20 PM
Member
 
jespermart's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 157
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 114 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by one_2go View Post
Why can't I shake the feeling that with the Dune Solo and Zappiti working that they want to cache in on that combination. Now I have the iOS app on my iPad as well as the 2.8.15.0 version of ZMC for my ONE Dune Smart B1 unit. I dis spent a considerable amount of time to get the Video wall just right. I also noticed that the manual creation for TV series is planned and I don't mind contributing to that.

I do believe that this is the main reason for releasing this new version: Added option to purchase the Zappiti V2 license in Zappiti Market.
I'm from Denmark in Europe and after updating to version 2.9.16.0 I do not get any option to purchase Zappiti 2 license in Zappiti Market??????
jespermart is offline  
post #1932 of 5644 Old 05-12-2016, 01:33 PM
Member
 
ale70's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Italy
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by blackssr View Post
I got an email for them also. I wonder what is different? Why don't you test first.
Just installed . It seems to be okay. By clicking on exports now you have a check box to export the music, but I have not cataloged music . I tried to re-export the existing collection and have not received any request for payment.
ale70 is offline  
post #1933 of 5644 Old 05-12-2016, 03:16 PM
AVS Forum Special Member
 
bluewhale1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,469
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 507 Post(s)
Liked: 230
I updated and can still export. Like ale70 said only thing I see different is there is a box to export music.
bluewhale1 is offline  
post #1934 of 5644 Old 05-12-2016, 04:00 PM
Member
 
ale70's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Italy
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 12
With the new version, Zappiti also exports the music.
ale70 is offline  
post #1935 of 5644 Old 05-12-2016, 04:23 PM
Senior Member
 
one_2go's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 21
I did not update as I see no reason to, just negatives since I don't use my Dune for music, I have a Sonos system which does a much better job.

After opening version 2.8.15.0 I went to the Zappiti store and no listing of Zappiti 2 license, just the template as well as Android and iOS versions and a token for version 3 which is 29 Euros. Hope that is not an indication of things to come. The safest bet is for Dune to come up with a video wall.
one_2go is offline  
post #1936 of 5644 Old 05-12-2016, 05:45 PM
Newbie
 
GrvChild's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by hart2hart View Post
I've been using MyMovies for about 5 years. It has steadily been improved. The Windows Media Center interface is dynamic and looks reasonable.

MyMovies have a dynamic interface for the Dune but Solo broke the methodology used to develop. We should encourage Dune and MyMovies to move this forward. It serves them both well in that it is complementary. Dune needs a great Jukebox and MyMovies needs a strong solution other than Windows since WMC has been dropped and software players were never great IMHO.

Even MyMovies existing methodology and presentation is good and runs well. Like the others its creates files for Dune to render. It creates an initial set and in last couple weeks is processing updates to MM collection and "sending" only update to Dune files (add, change, and delete). It Could be made better and again a partnership would help.

I suggest we get behind them working together and see what can be done.
I can shed a little light on why the new HTML based MyMovies interface (search YouTube for MyMovies Dune to see a demo) doesn't work on the Solo. The short version is that it was originally developed for the Smart series which uses a MIPS processor. There are 2 executables that have to be compiled for the specific architecture that the interface is targeting. The Solo uses an ARM processor so the current version of the interface won't install because the binaries are compiled for MIPS and need to recompiled for ARM. I spoke with binnerup via email about this and he agreed and added that the interface was also developed using HTML 5 which requires the Opera web browser that is included in the Smart series. Currently the Solo only has a QT 4.8 based browser w/o HTML 5 support.

The path forward, to at least be able to test the new interface, is for Dune to implement the Opera browser on the Solo. In the SDK documentation that is available they make mention of eventually implementing the Opera browser for the Solo but obviously no timeframe is mentioned. After that binnerup can recompile the binaries for ARM and things should be ready to test.

So if anyone has an "in" at Dune and can make the Opera browser happen....
Geronimo.USMC likes this.
GrvChild is offline  
post #1937 of 5644 Old 05-12-2016, 08:28 PM
Senior Member
 
DiabloZoe's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 477
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by GrvChild View Post
I can shed a little light on why the new HTML based MyMovies interface (search YouTube for MyMovies Dune to see a demo) doesn't work on the Solo. The short version is that it was originally developed for the Smart series which uses a MIPS processor. There are 2 executables that have to be compiled for the specific architecture that the interface is targeting. The Solo uses an ARM processor so the current version of the interface won't install because the binaries are compiled for MIPS and need to recompiled for ARM. I spoke with binnerup via email about this and he agreed and added that the interface was also developed using HTML 5 which requires the Opera web browser that is included in the Smart series. Currently the Solo only has a QT 4.8 based browser w/o HTML 5 support.

The path forward, to at least be able to test the new interface, is for Dune to implement the Opera browser on the Solo. In the SDK documentation that is available they make mention of eventually implementing the Opera browser for the Solo but obviously no timeframe is mentioned. After that binnerup can recompile the binaries for ARM and things should be ready to test.

So if anyone has an "in" at Dune and can make the Opera browser happen....
The above interface where can you get that? Is it part of 5.20? I have the old mm interface.
DiabloZoe is offline  
post #1938 of 5644 Old 05-12-2016, 08:48 PM
AVS Forum Addicted Member
 
zombie10k's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,021
Mentioned: 171 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5500 Post(s)
Liked: 5941
Quote:
Originally Posted by adidino View Post
Zombie - The Solo is the player to get IMO. Minus a few minor issues which Dune appears to be working on, I couldn't be happier with the player. Played every title I've tested so far. A minor quirk with MKV with TrueHD which was easily corrected plus a couple of minor issues with DVD ISO which Dune is aware of and working on.
Thanks, I am just starting to set it up tonight. it's much smaller than I was expecting vs. the Mede8ter 1000.



I just ordered a 2TB 7mm seagate drive for local storage.



edit: sorry if I missed this - if the TV tuner of any use in the US?
adidino likes this.
zombie10k is offline  
post #1939 of 5644 Old 05-12-2016, 09:05 PM
Senior Member
 
Nitemage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Vestal, NY
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 41
No the TV tuner only works in Europe.
Nitemage is online now  
post #1940 of 5644 Old 05-12-2016, 10:38 PM
AVS Forum Addicted Member
 
zombie10k's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,021
Mentioned: 171 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5500 Post(s)
Liked: 5941
quick question - I am not seeing 3D from my MVC MKV's, it works fine with the 3D ISO's. On the Mede8ter I would add in SBS in the file title to invoke full frame packed playback but this doesn't work on the 4K Solo. The 3D menu only shows 2D, SBS or Top and Bottom.

thanks for your help.
zombie10k is offline  
post #1941 of 5644 Old 05-13-2016, 03:51 AM
Member
 
Migeye's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 111
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 68 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by zombie10k View Post
quick question - I am not seeing 3D from my MVC MKV's, it works fine with the 3D ISO's. On the Mede8ter I would add in SBS in the file title to invoke full frame packed playback but this doesn't work on the 4K Solo. The 3D menu only shows 2D, SBS or Top and Bottom.

thanks for your help.
I have the same, at the moment the Solo does not support 3D MKV. I have also a bunch of them using a Mede8er withc plays them fine.
I really hope they implement this in a future firmware.

Maybe there is a easy way to convert back to ISO??

Dolby Atmos DTS-X - Marantz SR7010 - Epson TW9300/5040ub - 2x Klipsch R-115SW - Synology DS413J/4x3TB- Dune Solo4K - Samsung K8500 - Canare
Migeye is offline  
post #1942 of 5644 Old 05-13-2016, 04:28 AM
Member
 
brobin10's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 102
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 10
received my hd solo yesterday but the boot up seems to take a little long for such a small box booting up on flash memory


what do you guys do with home theaters? just leave it on (blue light)?
brobin10 is offline  
post #1943 of 5644 Old 05-13-2016, 06:08 AM
AVS Forum Special Member
 
adidino's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New Jersey
Posts: 4,941
Mentioned: 27 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 530 Post(s)
Liked: 360
Quote:
Originally Posted by Migeye View Post
I have the same, at the moment the Solo does not support 3D MKV. I have also a bunch of them using a Mede8er withc plays them fine.
I really hope they implement this in a future firmware.

Maybe there is a easy way to convert back to ISO??
Odd.. I haven't tested 3D MKV myself on the Solo but I could swear it was on a list as supported format.
adidino is offline  
post #1944 of 5644 Old 05-13-2016, 06:32 AM - Thread Starter
AVS Forum Addicted Member
 
dbone1026's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, New York
Posts: 11,822
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 409 Post(s)
Liked: 205
Quote:
Originally Posted by brobin10 View Post
received my hd solo yesterday but the boot up seems to take a little long for such a small box booting up on flash memory


what do you guys do with home theaters? just leave it on (blue light)?
I power it off when not using (red light). I usually don't need to instantly start watching something the moment I sit down

Cheers
dbone1026 is offline  
post #1945 of 5644 Old 05-13-2016, 06:43 AM
Member
 
brobin10's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 102
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post
I power it off when not using (red light). I usually don't need to instantly start watching something the moment I sit down
understood


does this unit have any type of sleep/standby mode?
brobin10 is offline  
post #1946 of 5644 Old 05-13-2016, 08:30 AM
AVS Forum Addicted Member
 
zombie10k's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,021
Mentioned: 171 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5500 Post(s)
Liked: 5941
Quote:
Originally Posted by Migeye View Post
I have the same, at the moment the Solo does not support 3D MKV. I have also a bunch of them using a Mede8er withc plays them fine.
I really hope they implement this in a future firmware.

Maybe there is a easy way to convert back to ISO??
Ouch - I should have verified this with someone here first before spending nearly $400. This would be a deal breaker for me, I converted my entire 3D BD collection to the MVC MKV format for fast movie playback which the Mede8ter handled flawlessly for 3 years now.

How do we contact their support to see if this is in the pipeline? I can wait a few months if it's a pending update but have to bail now if it's a no go.
zombie10k is offline  
post #1947 of 5644 Old 05-13-2016, 10:26 AM
AVS Forum Special Member
 
jconjason's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,125
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1346 Post(s)
Liked: 2222
Quote:
Originally Posted by brobin10 View Post
received my hd solo yesterday but the boot up seems to take a little long for such a small box booting up on flash memory


what do you guys do with home theaters? just leave it on (blue light)?
If it's taking to long for you, just leave it on. I have light dims so I have the blue light covered. Use light dims on all the components in my theater room.

Samsung 65" KS8000
Denon AVR 6300H
Klipsch 5.1.2
HSU VTF-3 MK5 HP
jconjason is offline  
post #1948 of 5644 Old 05-13-2016, 10:29 AM
Member
 
brobin10's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 102
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jconjason View Post
If it's taking to long for you, just leave it on. I have light dims so I have the blue light covered. Use light dims on all the components in my theater room.
that's what I planned on doing (just leaving it on)....just didn't want to damage or overheat it
brobin10 is offline  
post #1949 of 5644 Old 05-13-2016, 11:09 AM
Senior Member
 
Nitemage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Vestal, NY
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Liked: 41
Quote:
Originally Posted by brobin10 View Post
received my hd solo yesterday but the boot up seems to take a little long for such a small box booting up on flash memory


what do you guys do with home theaters? just leave it on (blue light)?
Under the power options you can configure it to suspend instead of powering off.
Nitemage is online now  
post #1950 of 5644 Old 05-13-2016, 11:14 AM
Member
 
brobin10's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 102
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Nitemage View Post
Under the power options you can configure it to suspend instead of powering off.
perfect! that is exactly what I was going to look for tonight
brobin10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off