Xiaomi Mi Box - Page 5 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 45Likes
Reply
 
Thread Tools
post #121 of 323 Old 11-09-2016, 08:35 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 332
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 173 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by Gabre View Post
I will definitely check when I get home. Thanks!
Plex streams full quality no problems no issues of blu ray iso file over wifi.
oh, so can u install flex too? I saw VLC for DLNA. This is 1/4th of shield and I like it better
Ziba Ji is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 323 Old 11-10-2016, 06:01 AM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
This is SOOO ANNOYING, netflix wont work, I did multuple factory resets, reinstalled couple times, cleared cache, removed users, i dont know what to do. It starys playing the file and then pops up that error that it can play at the moment.
Tried same netflix account directly on tv, and bell box, and works fine and plays fine

Even tried connectin mibox to pc monitor and same problem.

And after all this now I dont have recomended apps. Only netflix i redbull, and there should be another 10 or so apps.
Gabre is online now  
post #123 of 323 Old 11-10-2016, 11:40 AM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by PlentyBadMan View Post
Yes. As a matter of fact I was having issues with Netflix on the Mi Box up until a couple days ago. I was going to post the same question here. I was getting "There is a problem playing this title at the moment". It would display after a minute or two into playing, no matter the title. I have excellent wifi signal strength. Not using the USB to Ethernet adapter (yet).

So I uninstalled the Netflix application, rebooted the Mi Box, reinstalled and rebooted once more. So far I've not had the issue anymore and I'm keeping my fingers crossed. Hope this helps.

Update. After working flawlessly for 2 day and making this post the problem returned. Performed the same steps above but the issue remains. Not sure what the problem is but I suspect it's the version code running on the Mi Box.

Update 2. The issue is resolved. The issue was my own making. Contacted Mi support via chat who had me perform a factory reset which restores it back to out of the box state. Netflix worked fine but the display settings were the default on the Mi Box. I reconfigured the Display settings for 4K-60Hz, then under Preferences\Playback I had set HDMI self-adaption to ON. Netflix playback began misbehaving again, so once I set the HDMI self-adaption back to OFF the issue went away. That was a week ago and I've had no further problems watching Netflix. Doh!

pbm
is it still working? I cant get rid of problem on mine. Tried everything.
Gabre is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #124 of 323 Old 11-10-2016, 12:02 PM
Member
 
PlentyBadMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Florida
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Gabre View Post
is it still working? I cant get rid of problem on mine. Tried everything.
Yes and no. It was working after I had set the HDMI self-adaption back to OFF. However, the Mi Box "locked up" one day and I could not reset it nor fix. After spending time with the chat support person they finally suggested returning it which I did. My mi box was only 2 weeks old and Walmart took it back no questions asked. I used the store credit and purchased another one that same day. I've had no further issues with the new one. Just wanted to ask if you updated the firmware on yours when you connected to the network. I am using the provided cable with the Mi Box. I have it set behind my TV and have no problems using the remote to access it.

pbm
PlentyBadMan is offline  
post #125 of 323 Old 11-10-2016, 12:04 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
Cojld you send me the link for that chat people? I bought mine over ebay god damnit, must see what seller says about it
Gabre is online now  
post #126 of 323 Old 11-10-2016, 12:21 PM
Member
 
PlentyBadMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Florida
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Gabre View Post
Cojld you send me the link for that chat people? I bought mine over ebay god damnit, must see what seller says about it
http://www.mi.com/en/

There's a chat button/link on that webpage.

pbm
PlentyBadMan is offline  
post #127 of 323 Old 11-10-2016, 12:34 PM
AVS Forum Special Member
 
NashGuy's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nashville, TN, USA
Posts: 1,403
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 918 Post(s)
Liked: 563
Quote:
Originally Posted by psuKinger View Post
Any CableCard/Antenna SD HDHOMERUN owners running the View app on a Mi box? Wanna comment on the experience?
I have a Mi Box but no HDHomeRun tuners and have wondered about this too. The most information I've gotten about this so far comes via Lon Seidman's reviews on YouTube:

initial Mi Box vs. Shield TV review:

follow-up Q&A on Mi Box:
NashGuy is offline  
post #128 of 323 Old 11-10-2016, 08:39 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 332
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 173 Post(s)
Liked: 20
would u mind recommending the best audio settings, on digital audio
Ziba Ji is offline  
post #129 of 323 Old 11-10-2016, 08:47 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
I troed everything.... No luck. Nerflix wont work. Plus my recomended apps disapeared and not coming back evwm after factory resets

So dissapointed, and the box actually works super smooth and fast.
Gabre is online now  
post #130 of 323 Old 11-11-2016, 06:28 PM
Senior Member
 
SilverBlade's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 335
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 129 Post(s)
Liked: 27
Anyone have issues with audio? My Mibox left audio is louder then the right side.
SilverBlade is offline  
post #131 of 323 Old 11-17-2016, 06:54 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by SilverBlade View Post
Anyone have issues with audio? My Mibox left audio is louder then the right side.
I am not noticing this. Is it fit all addons? Are you using hdmi or optical for audio?
idokfire is offline  
post #132 of 323 Old 11-17-2016, 02:26 PM
RTK
AVS Forum Special Member
 
RTK's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Los Angeles
Posts: 2,613
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 117 Post(s)
Liked: 18
Has anyone tried loading Amazon Video apk for Android TV? If it has DRM support for Netflix in HD maybe Amazon Video HD works as well?
RTK is offline  
post #133 of 323 Old 11-18-2016, 08:26 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Hi,

Not sure if this is the right forum for this question but I've been looking for Mi Box forums and haven't found much.

Does anyone know if there is a way to turn of HDMI-CEC on Mi Box? I have a Samsung KS8000 that is turning on by itself because of HDMI-CEC.
utamav is offline  
post #134 of 323 Old 11-18-2016, 10:51 AM
AVS Forum Special Member
 
Brian Conrad's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Martinez, CA, USA
Posts: 8,007
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2282 Post(s)
Liked: 1753
Quote:
Originally Posted by Gabre View Post
I troed everything.... No luck. Nerflix wont work. Plus my recomended apps disapeared and not coming back evwm after factory resets

So dissapointed, and the box actually works super smooth and fast.
Ping Netflix. They need to know that more and more people are getting this box and it's not working with their app. Working with as many devices as possible helps their bottom line.
Brian Conrad is offline  
post #135 of 323 Old 11-18-2016, 06:57 PM
Senior Member
 
SilverBlade's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 335
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 129 Post(s)
Liked: 27
Quote:
Originally Posted by idokfire View Post
I am not noticing this. Is it fit all addons? Are you using hdmi or optical for audio?
Fixed it by re-calibrating my receiver.
SilverBlade is offline  
post #136 of 323 Old 11-18-2016, 09:13 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by Brian Conrad View Post
Ping Netflix. They need to know that more and more people are getting this box and it's not working with their app. Working with as many devices as possible helps their bottom line.
I did, got some kid on the phone that started talking how this casr is like cars anfmd oil changes, and that i need to talk to xiaomi about it as they are the ones making the app??!!
I literally hung up on him from annoyance and his stupidity
Gabre is online now  
post #137 of 323 Old 11-20-2016, 06:49 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 206
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 101 Post(s)
Liked: 13
My prob with this is wifi only and while using built in VLC as DLNA it freeze momentarily to buffer why the hell no ethernet?


Sent from my iPhone using Tapatalk
zibaji is offline  
post #138 of 323 Old 11-21-2016, 12:23 AM
AVS Forum Special Member
 
tenthplanet's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: North of Mexico, South of Oregon, West of desert
Posts: 5,724
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1981 Post(s)
Liked: 2730
Quote:
Originally Posted by zibaji View Post
My prob with this is wifi only and while using built in VLC as DLNA it freeze momentarily to buffer why the hell no ethernet?


Sent from my iPhone using Tapatalk
People need to not buy boxes without wired ethernet options. Wi-fi should only be a possible option.

"Espresso is like tequila, when in doubt apply more shots."
tenthplanet is offline  
post #139 of 323 Old 11-21-2016, 08:20 AM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
Works perectly fine with AC wifi, I even streamed bluray iso over it no stutter
Regular N wifi and depending on a quality of ur router plus distance from it might cause issues.

After all, why do you even buy this when you knew it doesnt have ethernet?
Gabre is online now  
post #140 of 323 Old 11-28-2016, 01:40 PM
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
I think I'm getting one from Geekbuying, Amazon doesn't sell them outside of the US but Geekbuying does.
jdim is offline  
post #141 of 323 Old 11-28-2016, 01:49 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
There a dude on ebay that sells them, I got mine in canada in few days.
Gabre is online now  
post #142 of 323 Old 12-09-2016, 09:12 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
An update:
I tried everything to get netflix to work, no luck.
Spent an hour with netflix support,we tried everything, no luck.
Now they are saying to contact xiaomi.. they say contact netflix...
Netflix will look into this some more on their side...

Other then this stupidity, box works great, kodi, plex, youtube, no issues.

Sent from my Pixel XL
Gabre is online now  
post #143 of 323 Old 12-10-2016, 03:32 PM
Senior Member
 
Apgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hong Kong / Australia
Posts: 415
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 156 Post(s)
Liked: 76
Quote:
Originally Posted by Gabre View Post
An update:
I tried everything to get netflix to work, no luck.
Spent an hour with netflix support,we tried everything, no luck.
Now they are saying to contact xiaomi.. they say contact netflix...
Netflix will look into this some more on their side...

Other then this stupidity, box works great, kodi, plex, youtube, no issues.

Sent from my Pixel XL
Yeah same here. Others apps work but not Netflix get error code related to network connectivity, but when I do the network test in the more details section all 3 Netflix servers and the internet connection get ticked.
If you find a fix please let me know.
Apgood is offline  
post #144 of 323 Old 12-10-2016, 04:13 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
I will of course. What u can do to exclude your router is to create a hotspot with your phone, and then connect box to it, just to make sure its not a problem with ur router.


Sent from my Pixel XL
Gabre is online now  
post #145 of 323 Old 12-10-2016, 10:47 PM
Senior Member
 
Apgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hong Kong / Australia
Posts: 415
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 156 Post(s)
Liked: 76
Quote:
Originally Posted by Gabre View Post
I will of course. What u can do to exclude your router is to create a hotspot with your phone, and then connect box to it, just to make sure its not a problem with ur router.


Sent from my Pixel XL
Good idea will have to try that.
Apgood is offline  
post #146 of 323 Old 12-10-2016, 11:03 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
And call netflix, the more people complains, sooner they start updating their app.

Sent from my Pixel XL
Gabre is online now  
post #147 of 323 Old 12-11-2016, 09:22 AM
RTK
AVS Forum Special Member
 
RTK's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Los Angeles
Posts: 2,613
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 117 Post(s)
Liked: 18
Is it possible to boot from USB drive and run LibreELEC? Figured out how to get to recovery screen just not sure how to force boot from USB drive.
RTK is offline  
post #148 of 323 Old 12-27-2016, 07:42 AM
Member
 
TampopoLoco's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Canuckistan
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Hello everyone, I just recently got one of these boxes shipped to me from the USA and i just can't seem to figure out what why this sd card keeps popping up.

There's nothing in the usb port. I have also seen the android logo pop up too and just sits there for several minutes. Any idea what's going on ?

TampopoLoco is offline  
post #149 of 323 Old 12-27-2016, 08:06 AM
AVS Forum Special Member
 
Brajesh's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: NE USA
Posts: 6,418
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 559 Post(s)
Liked: 286
If you have ESFileExplorer, uninstall it and that little icon should go away.

Hi-deft Media Keen Videosaurus
Brajesh is online now  
post #150 of 323 Old 12-27-2016, 09:37 PM
Advanced Member
 
Gabre's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 568
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 456 Post(s)
Liked: 71
He doesnt need to uninstall it, just uncheck one of the options in ES file explorer. Forgot how its called.

Anybody got Netflix to work,also, any way to get Amazon video to work?

Sent from my Pixel XL
Gabre is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off