Apple TV tvOS public beta releases - Page 29 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 740Likes
Reply
 
Thread Tools
post #841 of 2412 Old 07-12-2018, 09:02 PM
AVS Forum Special Member
 
mutelight's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: SF Bay Area
Posts: 3,329
Mentioned: 41 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2271 Post(s)
Liked: 2570
Quote:
Originally Posted by joerod View Post
September is a long way off. And besides this is the Beta thread and it seems as if he is not going to install it anyway. The beta allowed Atmos to work with Vudu so it is pertinent to the beta discussion. At least for now or until September is is. I tested a few Vudu titles this evening and all are working fine and sound excellent with Atmos. If we are going to discuss Atmos with the latest beta releases again Vudu is the only game in town at the moment....
They stated they just didn't want people to try to convince them to use Vudu, not that people couldn't continue to discuss it.

I use Vudu too and have tested numerous titles in Atmos with it, just not trying to convince that user to adopt it, and asking them what they have against a company.
mutelight is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #842 of 2412 Old 07-12-2018, 09:47 PM
Advanced Member
 
Christcorp's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cheyenne, Wyoming
Posts: 621
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 442 Post(s)
Liked: 239
Let me be clear about something. I have many streaming devices. A couple of smart TVs, 3 Rokus, PlayStation, and of course PCs. I mainly got the ATV4K because it would incorporate my iTunes movies and music as well as the eventual ability to do Dolby vision and Atmos together. Roku only has hdr and Atmos. Plus, I was able to get the ATV4K for $105.00.

My purpose on this thread and forum section, was to consider going with the beta upgrade to 12 to get Atmos earlier than the fall. Fortunately, I ask a lot of questions first, and people like snowman and others pointed out some of the drawbacks. Hence, why I decided to hold off on the beta.

But when I asked originally, I had no idea that vudu was the ONLY app that would do Atmos on the ATV4K. My TVs internal apps will do Dolby vision and Atmos, e.g. Netflix. I’m not a fan of internal apps on the tv. So I was hoping the ATV4K with beta 12 would do it. Eventually it will. But again, I had no idea that vudu was the only app available on the ATV4K that would do vision and Atmos together.

As such, I have no need obviously to remain on the forum. There’s a lot of great info here. And I assume those who were wanting to do beta have already gotten on board. Any late comer, like me, is probably better off waiting 2 months for the production firmware. I wasn’t trying to dog anyone for using vudu. And if I had known prior that vudu was the only app on the ATV4K that could add Atmos to vision, I most likely would never have posted to begin with. I still was going to buy the ATV4K. For $105 and the iTunes and other advantages. Sorry if I wasted anyone’s time or patience. But for others lurking, it probably helped them realize the limitations of the beta 12 firmware. So thanks a lot again for clarifying some of my concerns and helping me decide to wait on the production firmware. And again, sorry for the vudu conflict.
JasonQG and m_snow like this.

.
Michael
LG OLED65B7P, Yamaha 7810, 5.1.2 ATMOS
Philips 7302 BR/DV, ATV4K, Roku Ultra, Roku Premiere, Roku Stick+

Christcorp is offline  
post #843 of 2412 Old 07-13-2018, 08:46 AM
AVS Forum Special Member
 
william06's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South central Pennsylvania
Posts: 3,262
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 890 Post(s)
Liked: 493
I have apple public updated. Just out of curiosity has the developer program gone beyond the current public beta at this time. Not asking for any information just if it has progressed further. Thanks
william06 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #844 of 2412 Old 07-13-2018, 08:50 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 2,753
Mentioned: 45 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1820 Post(s)
Liked: 1121
Quote:
Originally Posted by william06 View Post
I have apple public updated. Just out of curiosity has the developer program gone beyond the current public beta at this time. Not asking for any information just if it has progressed further. Thanks


Not yet. Hoping for a new seed next Monday/Tuesday.


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 32GB 5th Gen | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Logitech Harmony Elite
m_snow is online now  
post #845 of 2412 Old 07-13-2018, 08:52 AM
AVS Forum Special Member
 
william06's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South central Pennsylvania
Posts: 3,262
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 890 Post(s)
Liked: 493
Quote:
Originally Posted by m_snow View Post
Not yet. Hoping for a new seed next Monday/Tuesday.


Sent from my iPad using Tapatalk
Thank you
william06 is online now  
post #846 of 2412 Old 07-13-2018, 08:59 AM
Lifetime Newbie!
 
Join Date: Nov 2015
Location: Wisconsin
Posts: 63
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 14
Quick question, I have a Denon AVR X6200w and I am running public beta, it sounds like I have atmos etc in movies but my receiver never says it is in Atmos, it just says it is in Multi-channel mode. Is anyone seeing, that as well is that "normal" I am just used to seeing Atmos as the mode Denon is in with other devices.
Justin Phillips is offline  
post #847 of 2412 Old 07-13-2018, 09:11 AM
AVS Forum Special Member
 
PlanetAVS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Austin TX USA
Posts: 3,263
Mentioned: 23 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2081 Post(s)
Liked: 1939
Quote:
Originally Posted by Justin Phillips View Post
Quick question, I have a Denon AVR X6200w and I am running public beta, it sounds like I have atmos etc in movies but my receiver never says it is in Atmos, it just says it is in Multi-channel mode. Is anyone seeing, that as well is that "normal" I am just used to seeing Atmos as the mode Denon is in with other devices.
Which app are you using? Vudu? Itunes? Netflix?

Only Vudu is producing ATMOS output currently. And it needs to be a title with ATMOS obviously.
PlanetAVS is online now  
post #848 of 2412 Old 07-13-2018, 09:14 AM
AVS Forum Special Member
 
Toknowshita's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 152
Quote:
Originally Posted by Justin Phillips View Post
Quick question, I have a Denon AVR X6200w and I am running public beta, it sounds like I have atmos etc in movies but my receiver never says it is in Atmos, it just says it is in Multi-channel mode. Is anyone seeing, that as well is that "normal" I am just used to seeing Atmos as the mode Denon is in with other devices.
If your receiver isn't indicating Atmos on the display it is just up-mixing using the on-board Dolby Surround algorithm. The new Dolby Surround algorithm is very good but it isn't true Atmos. Again the receiver needs to indicate Atmos for the end user to know if they are actually decoding the Atmos meta-data.

I have only been able to get Atmos in the beta to work with the Vudu app.

Toknowshita is offline  
post #849 of 2412 Old 07-13-2018, 09:21 AM
Lifetime Newbie!
 
Join Date: Nov 2015
Location: Wisconsin
Posts: 63
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 14
What are some VUDU titles with Atmos, I did not see it in Blade Runner 2049.
Justin Phillips is offline  
post #850 of 2412 Old 07-13-2018, 09:39 AM
AVS Forum Special Member
 
Toknowshita's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 152
Quote:
Originally Posted by Justin Phillips View Post
What are some VUDU titles with Atmos, I did not see it in Blade Runner 2049.
I think I have tried Kong: SI and the latest Star Wars. I didn't test extensively but I know they were in Atmos over Vudu but not with the Apple Movies app.
Justin Phillips likes this.

Toknowshita is offline  
post #851 of 2412 Old 07-13-2018, 09:40 AM
Lifetime Newbie!
 
Join Date: Nov 2015
Location: Wisconsin
Posts: 63
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by Toknow****a View Post
I think I have tried Kong: SI and the latest Star Wars. I didn't test extensively but I know they were in Atmos over Vudu but not with the Apple Movies app.
Thanks I will try Star Wars as I have a code for that.
Justin Phillips is offline  
post #852 of 2412 Old 07-13-2018, 09:43 AM
AVS Forum Special Member
 
Mr.G's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sconi
Posts: 6,451
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1338 Post(s)
Liked: 1798
Quote:
Originally Posted by Justin Phillips View Post
What are some VUDU titles with Atmos, I did not see it in Blade Runner 2049.
  • A Quiet Place
  • Ready Player One
  • Tomb Raider (2018)
  • Rampage
  • Pacific Rim: Uprising
  • Black Panther
  • The Incredibles
  • A Wrinkle in Time
  • Jumanji: Welcome to the Jungle

All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten Movies
Mr.G is offline  
post #853 of 2412 Old 07-13-2018, 10:01 AM
AVS Forum Special Member
 
mutelight's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: SF Bay Area
Posts: 3,329
Mentioned: 41 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2271 Post(s)
Liked: 2570
Quote:
Originally Posted by Mr.G View Post
  • A Quiet Place
  • Ready Player One
  • Tomb Raider (2018)
  • Rampage
  • Pacific Rim: Uprising
  • Black Panther
  • The Incredibles
  • A Wrinkle in Time
  • Jumanji: Welcome to the Jungle
I had Live Die Repeat and Oblivion playing in the background last night and they were in Atmos as well.
joerod and Justin Phillips like this.
mutelight is online now  
post #854 of 2412 Old 07-13-2018, 11:12 AM
AVS Forum Addicted Member
 
DaveFi's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Natick MA
Posts: 18,212
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 835 Post(s)
Liked: 271
I lost the Atmos setting altogether in the settings. Not sure why- Dolby Vision still works. Could have a problem with my Onkyo TX-NR676.

XBOX Live: Wagmman
PSN: Wagg
BFBC2: Wagman
Steam: Wag

My Second Life character looks and acts exactly like me except he can fly.
DaveFi is offline  
post #855 of 2412 Old 07-13-2018, 12:54 PM
AVS Forum Special Member
 
Cheezmo's Avatar
 
Join Date: May 1999
Location: Plano, TX
Posts: 2,120
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 429 Post(s)
Liked: 308
Not sure if it is the beta or something going on with Netflix, but has anyone else noticed Netflix not recording episodes that you have watched. When I choose a title from "What's Next", I keep getting episodes I've already seen and have to go to the episode list to figure out which one I left off on.

Steve Martin
former ISF Calibrator
If you can see my pixels, you are sitting too close.
Sony XBR75X940D, Sony XBR55X930D, Samsung UBD-K8500, Oppo BDP-103, Oppo BDP-93,
Cheezmo is offline  
post #856 of 2412 Old 07-13-2018, 01:43 PM
** Man of Leisure **
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 21,009
Mentioned: 402 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 11408 Post(s)
Liked: 6753
Quote:
Originally Posted by Cheezmo View Post
Not sure if it is the beta or something going on with Netflix, but has anyone else noticed Netflix not recording episodes that you have watched. When I choose a title from "What's Next", I keep getting episodes I've already seen and have to go to the episode list to figure out which one I left off on.
FWIW, Steve, I have been watching “Anne with an E” and the episodes have been incrementing properly.
AustinJerry is online now  
post #857 of 2412 Old 07-13-2018, 01:47 PM
AVS Forum Special Member
 
Cheezmo's Avatar
 
Join Date: May 1999
Location: Plano, TX
Posts: 2,120
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 429 Post(s)
Liked: 308
Quote:
Originally Posted by AustinJerry View Post
FWIW, Steve, I have been watching “Anne with an E” and the episodes have been incrementing properly.
Interesting. I just watched Luke Cage s2e4 and when I go back into the Netflix app, it wants me to watch that one again and shows it wasn't watched. I used "Menu" to exit when it was showing the "up next" window when I watched it.

Steve Martin
former ISF Calibrator
If you can see my pixels, you are sitting too close.
Sony XBR75X940D, Sony XBR55X930D, Samsung UBD-K8500, Oppo BDP-103, Oppo BDP-93,
Cheezmo is offline  
post #858 of 2412 Old 07-14-2018, 07:01 AM
Senior Member
 
thatJohann's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: NYC
Posts: 277
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 278 Post(s)
Liked: 62
I noticed that titles are already showing up with the Atmos logo on the TV app on iOS. I am on the tvOS 12 beta and it’s been hit or miss finding movies that have Atmos up and running. VUDU seems to be more consistent.

Can anyone check if Ready Player One is playing with Atmos on tvOS 12?




Sent from my iPhone using Tapatalk
thatJohann is offline  
post #859 of 2412 Old 07-14-2018, 07:33 AM
Member
 
euckersw's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Falls Church, VA
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by thatJohann View Post
I noticed that titles are already showing up with the Atmos logo on the TV app on iOS. I am on the tvOS 12 beta and it’s been hit or miss finding movies that have Atmos up and running. VUDU seems to be more consistent.

Can anyone check if Ready Player One is playing with Atmos on tvOS 12?




Sent from my iPhone using Tapatalk


Interesting - is it possible Apple flipped Atmos back on for iTunes?
euckersw is offline  
post #860 of 2412 Old 07-14-2018, 07:37 AM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 375
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 226 Post(s)
Liked: 113
"flipped back on in iTUNES"

Looking now........

The handful of movies I just quickly tested do NOT play Atmos in iTUNES, DO play Atmos as have been through VUDU.

Best guess is Apple has not turned ATMOS back on for iTUNES.

Apple will show the best possible options for the purchase. May not play with those options. Which means it can be misleading.

Last edited by Johnson-from-Arizona; 07-14-2018 at 08:59 AM.
Johnson-from-Arizona is offline  
post #861 of 2412 Old 07-14-2018, 12:08 PM
AVS Forum Special Member
 
Mr.G's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sconi
Posts: 6,451
Mentioned: 15 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1338 Post(s)
Liked: 1798
My problem with the latest tvOS12 beta, VUDU and my Denon X2300 is that Atmos playback is affected by the VUDU app settings. If I change the default from HDX to 4K quality I can get Atmos sound but if I play an HDX title I get no sound, just the video. If I change the setting back to HDX quality I get the sound back on HDX titles but no Atmos sound on the UHD titles. Well I guess it's more of an annoyance than a problem. My Roku Premiere+ has none of these issues with VUDU Atmos.

All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten Movies
Mr.G is offline  
post #862 of 2412 Old 07-14-2018, 05:15 PM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
bodosom's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Niagara Frontier
Posts: 9,697
Mentioned: 65 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2151 Post(s)
Liked: 1686
Quote:
Originally Posted by markmanner View Post
Yes, I noticed a few of the new ones are gone for me too. The ones that remain indicate what they are. The disappearance of some and the labelling of the remaining ones seemed to have happened between Developer B2 and B3.
Except for Passing Downtown Los Angeles, they're all gone again. Clearly a work in progress. I also saw carnival rides for a very brief period of time.

I might type 2K for 1080p.
UDP-203/ATV4K(6,2)/X3500H/LG C8
bodosom is offline  
post #863 of 2412 Old 07-15-2018, 03:35 AM
Member
 
ekelund's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Denmark
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 14
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta

Kef R500,Q200C, Q100, SVS SB-1000, Onkyo TX-NR818,BlueSound Node2 , Sony 65XE90, Xbox One S. ,Apple Tv4K
ekelund is offline  
post #864 of 2412 Old 07-15-2018, 04:22 AM
Senior Member
 
Sebring5's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 475
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 342 Post(s)
Liked: 249
Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta
yes

Meridian Audio G65 Sound Processor/UHD 722 HDMI Audio Processor/M6 Active Speakers, Sony A1E 65" OLED 4k UHD, Apple TV, Sony UBP-X1100ES
Sebring5 is offline  
post #865 of 2412 Old 07-15-2018, 04:52 AM
AVS Forum Special Member
 
william06's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: South central Pennsylvania
Posts: 3,262
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 890 Post(s)
Liked: 493
Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta
Only on vudu atmos

Lg oled65G7P
Panasonic UB9000 pioneer lx500
atv4k -roku ultra
Toshiba Xa2 HD-DVD
Samsung HW-N950 soundbar
william06 is online now  
post #866 of 2412 Old 07-15-2018, 07:00 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 2,753
Mentioned: 45 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1820 Post(s)
Liked: 1121
Apple TV tvOS public beta releases

Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta


Yes, on everything I’ve tried, iTunes movies, Infuse, Directv Now, stand-alone apps like HBOGO and ESPN. My audio cuts out about every 15-20 minutes on beta 3. Bug report sent and acknowledged by the Apple dev team. Other ATV forums have a lot of complaints of this.
Interestingly, my bedroom ATV4K which is connected to a different type of display and is 32G rather than the problem unit which is 64G doesn’t have this issue. It was definitely introduced in this latest beta.


Sent from my iPad using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 32GB 5th Gen | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Logitech Harmony Elite

Last edited by m_snow; 07-15-2018 at 08:09 AM.
m_snow is online now  
post #867 of 2412 Old 07-15-2018, 07:16 AM
** Man of Leisure **
 
AustinJerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 21,009
Mentioned: 402 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 11408 Post(s)
Liked: 6753
Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta
No. And I have been streaming quite a bit of content from Netflix and PBS over the last several weeks. Nothing from any other source. Using wireless (200Mbps) on the ATV through a Marantz 8802A to a Sony 4K display.
AustinJerry is online now  
post #868 of 2412 Old 07-15-2018, 07:52 AM
Advanced Member
 
markmanner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Tennessee
Posts: 544
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 346 Post(s)
Liked: 294
Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta
Not on the developer beta 3, which may not be relevant, but FWIW. Other than some delays if I fast forward or reverse on ATMOS on VUDU.

System
Spoiler!
markmanner is offline  
post #869 of 2412 Old 07-15-2018, 08:19 AM
Advanced Member
 
leonmckee's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Bend, Oregon
Posts: 841
Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 506 Post(s)
Liked: 584
Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta
Yes

Leon McKee

LR: XBR-65X930E | ATV4K-64GB 5th Gen | UBP-X700 | URC MX-890 | SoundTouch 300 | Luminoodle Bias Lighting
MBR: KDL-65W850A | ATV4K-64GB 5th Gen | URC MX-890 | Luminoodle Bias Lighting
4K HDR/DV Chains: ATV4K/UBP-X700>3ft Monoprice Certified Premium Cables>65X930E
Computing, Truck & Communication Devices: Proud Apple Customer Since 1979
leonmckee is online now  
post #870 of 2412 Old 07-15-2018, 02:34 PM
Advanced Member
 
cydeweyz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 696
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 435 Post(s)
Liked: 416
Apple TV tvOS public beta releases

Quote:
Originally Posted by ekelund View Post
Are any of you having problem with missing sound for a few seconds every 30min. i the public beta


I experienced this aon the latest iOS 12 public beta watching A Quiet Place (iTunes). It’s connected to a Samsung MS750 soundbar.

Last edited by cydeweyz; 07-15-2018 at 02:39 PM.
cydeweyz is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off