New Nvidia Shield TV Pro announced! Faster SOC, Dolby Vision, new remote! - Page 72 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 1286Likes
Reply
 
Thread Tools
post #2131 of 2304 Old 01-12-2020, 04:17 PM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,039
Mentioned: 34 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1678 Post(s)
Liked: 921
Quote:
Originally Posted by jsgrise View Post
When playing a 4K HDR on my 1080p SDR JVC projector, the colors look washed out. Is there a way to fix this on the Shield?
No (at least not in any way that's good).

You need to tone map the HDR signal to SDR.

Look into MadVR. Requires a PC.
galonzo likes this.

Current TVs: 77" LG C9, 65" LG B7A, 55" TCL R625, 65” GT50 Plasma
dwaleke is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2132 of 2304 Old 01-12-2020, 05:02 PM
AVS Forum Special Member
 
jsgrise's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Province of Quebec, Canada
Posts: 1,361
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 752 Post(s)
Liked: 718
Quote:
Originally Posted by dwaleke View Post
No (at least not in any way that's good).

You need to tone map the HDR signal to SDR.

Look into MadVR. Requires a PC.

Do you know if it’s hardware or software limitation?

Dedicated Sonus faber HT 7.2.4 | FRONTS: Sonus Faber Venere 2.0 CENTER: Sonus Faber Venere Centre FRONT WIDES: Sonus Faber Venere 1.5 SURROUNDS: Sonus Faber Venere 1.5 TF/TR - ATMOS-DTS:X: Sonus Faber Venere Wall (4) | RECEIVER: Marantz SR7010 AMPLIFICATION: Monolith 7x200 | SUBWOOFERS: Dual 18" Dayton RSS460 Custom Build | Behringer iNuke 6000DSP | Velodyne SMS-1 DISPLAY: JVC D-ILA RS-46 w/ 128" 16:9 1.4 TREATMENT: Custom Bass Traps and Acoustic Panels (11)
jsgrise is offline  
post #2133 of 2304 Old 01-12-2020, 05:11 PM
AVS Forum Special Member
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,172
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 238 Post(s)
Liked: 290
Quote:
Originally Posted by jsgrise View Post
Do you know if it’s hardware or software limitation?

Both. PROPER tone mapping requires some hefty hardware. Something like Kodi or MrMC could potentially tone map, at least passably, but I don't think that's implemented on the SHIELD version. At least, I've never found a way to do it. I believe that's a hardware limitation but I don't know for sure.
jsgrise and dwaleke like this.

LG C8 OLED | Pioneer VSX-LX303 | HTPC (9900k, RTX 2070) | nVidia SHIELD 2019 | Panasonic UB820
SamuriHL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2134 of 2304 Old 01-13-2020, 04:27 AM
Senior Member
 
JGrana's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Rochester NY
Posts: 289
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 216 Post(s)
Liked: 130
Quote:
Originally Posted by SamuriHL View Post
Both. PROPER tone mapping requires some hefty hardware. Something like Kodi or MrMC could potentially tone map, at least passably, but I don't think that's implemented on the SHIELD version. At least, I've never found a way to do it. I believe that's a hardware limitation but I don't know for sure.
An HDFury Diva does HDR to SDR tone mapping supporting numerous profiles. It also supports some programmable macro functions for JVC projectors. I don’t own a projector so I can’t detail what it does.
It runs around $450...
SamuriHL and galonzo like this.
JGrana is offline  
post #2135 of 2304 Old 01-13-2020, 05:13 AM
AVS Forum Special Member
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,172
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 238 Post(s)
Liked: 290
Quote:
Originally Posted by JGrana View Post
An HDFury Diva does HDR to SDR tone mapping supporting numerous profiles. It also supports some programmable macro functions for JVC projectors. I don’t own a projector so I can’t detail what it does.

It runs around $450...
Ah yes that's true I did forget about that one. My integral 2 doesn't have that functionality. Anyone here have one? Curious as to how well it works.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

LG C8 OLED | Pioneer VSX-LX303 | HTPC (9900k, RTX 2070) | nVidia SHIELD 2019 | Panasonic UB820
SamuriHL is offline  
post #2136 of 2304 Old 01-13-2020, 05:41 AM
Senior Member
 
JGrana's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Rochester NY
Posts: 289
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 216 Post(s)
Liked: 130
Quote:
Originally Posted by SamuriHL View Post
Ah yes that's true I did forget about that one. My integral 2 doesn't have that functionality. Anyone here have one? Curious as to how well it works.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
I would PM @claw - he is the HDFury/JVC master ;-)
SamuriHL and galonzo like this.
JGrana is offline  
post #2137 of 2304 Old 01-13-2020, 12:00 PM
Senior Member
 
mpatnode's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Francisco
Posts: 200
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 73 Post(s)
Liked: 49
Quote:
Originally Posted by JGrana View Post

For now, one potential work around is to set the Shield default frame rate to 23.9 rather than 59/60.
This should work in the majority of cases since the majority of DV content is 23.9 - so no switching needed ;-)

This is what I did for my G6 + Refresh Rate App. I don't have any problems with Netflix/Amazon/Vudu auto switching to DV
galonzo likes this.

mpatnode is offline  
post #2138 of 2304 Old 01-13-2020, 12:23 PM
aka jfinnie
 
Join Date: Aug 2015
Location: Norwich, UK
Posts: 3,733
Mentioned: 70 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2998 Post(s)
Liked: 2099
Quote:
Originally Posted by jsgrise View Post
When playing a 4K HDR on my 1080p SDR JVC projector, the colors look washed out. Is there a way to fix this on the Shield?
How are you "Playing 4K HDR" on your RS46? It doesn't accept HDR colourspace input (certainly not automatically). If you are sending it wide colour gamut information it will be massively undersaturated. That's just what it is.

If you had access to a 3DLUT box you could perhaps map the output of the shield into the native gamut of the projector. The HDfury device I believe can do a 1080p tone map, or if you're really serious a Lumagen Radiance Pro or similar (currently Radiance Pro is the only 4k tone mapping box shipping).
galonzo likes this.
bobof is online now  
post #2139 of 2304 Old 01-13-2020, 01:04 PM
AVS Forum Special Member
 
Wendell R. Breland's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: North Carolina
Posts: 5,068
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 562 Post(s)
Liked: 274
For folks using the FLIRC USB and NIVIDA Shield GEN2 in the Controller, does the Netflix key work for you? On mine, all the other keys work fine but the Netflix does not.
Wendell R. Breland is offline  
post #2140 of 2304 Old 01-13-2020, 02:13 PM
AVS Forum Special Member
 
jsgrise's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Province of Quebec, Canada
Posts: 1,361
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 752 Post(s)
Liked: 718
Quote:
Originally Posted by bobof View Post
How are you "Playing 4K HDR" on your RS46? .
The Shield is downscaling to 1080p.

Dedicated Sonus faber HT 7.2.4 | FRONTS: Sonus Faber Venere 2.0 CENTER: Sonus Faber Venere Centre FRONT WIDES: Sonus Faber Venere 1.5 SURROUNDS: Sonus Faber Venere 1.5 TF/TR - ATMOS-DTS:X: Sonus Faber Venere Wall (4) | RECEIVER: Marantz SR7010 AMPLIFICATION: Monolith 7x200 | SUBWOOFERS: Dual 18" Dayton RSS460 Custom Build | Behringer iNuke 6000DSP | Velodyne SMS-1 DISPLAY: JVC D-ILA RS-46 w/ 128" 16:9 1.4 TREATMENT: Custom Bass Traps and Acoustic Panels (11)
jsgrise is offline  
post #2141 of 2304 Old 01-13-2020, 03:40 PM
aka jfinnie
 
Join Date: Aug 2015
Location: Norwich, UK
Posts: 3,733
Mentioned: 70 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2998 Post(s)
Liked: 2099
Quote:
Originally Posted by jsgrise View Post
The Shield is downscaling to 1080p.
Well as the input colorspace to the projector is close to REC709, and HDR uses the much wider REC2020 you need something to map the REC2020 into REC709, be that the Shield or another device. You also need to tone map the PQ gamma down to something more like the projector is expecting. You may be able to do basic tone mapping in the projector with a custom gamma curve, but really you'd want an external tone mapping solution, too.
jsgrise and galonzo like this.
bobof is online now  
post #2142 of 2304 Old 01-13-2020, 03:53 PM
Member
 
pifemaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Eastern Pennsylvania
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
I was reading some info on the Nvidia Shield Pro and it sounds like it can be used to record Live OTA TV. Is this correct? Is there a link to more information regarding this feature? I DO NOT currently own a Shield Pro, but if this is a solid working feature, I would definitely purchase one.

I would be connecting it to a LG 65" C9 TV.

Thank you,
Robert
pifemaster is offline  
post #2143 of 2304 Old 01-13-2020, 04:17 PM
AVS Forum Special Member
 
whiteboy714's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,026
Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1574 Post(s)
Liked: 683
Quote:
Originally Posted by pifemaster View Post
I was reading some info on the Nvidia Shield Pro and it sounds like it can be used to record Live OTA TV. Is this correct? Is there a link to more information regarding this feature? I DO NOT currently own a Shield Pro, but if this is a solid working feature, I would definitely purchase one.

I would be connecting it to a LG 65" C9 TV.

Thank you,
Robert
You would need a tuner, something like an HDhomerun, then with certain software like Emby or plex on the shield (and some extra storage like an external hard drive) you could do this.

But the Shield itself has no TV tuner.
pifemaster and galonzo like this.

TCL 65R625 -- Denon X1400h -- Klipsch RP600m -- RP450C -- Micca M-6S 6.5 -- Dual Klipsch RW-10
whiteboy714 is offline  
post #2144 of 2304 Old 01-14-2020, 07:41 AM
AVS Forum Special Member
 
jsgrise's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Province of Quebec, Canada
Posts: 1,361
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 752 Post(s)
Liked: 718
Anyone know if it’s possible to stream 5.1 PCM (mkv) without having the Shield convert it to DD+?




Sent from my iPhone using Tapatalk

Dedicated Sonus faber HT 7.2.4 | FRONTS: Sonus Faber Venere 2.0 CENTER: Sonus Faber Venere Centre FRONT WIDES: Sonus Faber Venere 1.5 SURROUNDS: Sonus Faber Venere 1.5 TF/TR - ATMOS-DTS:X: Sonus Faber Venere Wall (4) | RECEIVER: Marantz SR7010 AMPLIFICATION: Monolith 7x200 | SUBWOOFERS: Dual 18" Dayton RSS460 Custom Build | Behringer iNuke 6000DSP | Velodyne SMS-1 DISPLAY: JVC D-ILA RS-46 w/ 128" 16:9 1.4 TREATMENT: Custom Bass Traps and Acoustic Panels (11)
jsgrise is offline  
post #2145 of 2304 Old 01-14-2020, 07:45 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,039
Mentioned: 34 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1678 Post(s)
Liked: 921
Quote:
Originally Posted by jsgrise View Post
Anyone know if it’s possible to stream 5.1 PCM (mkv) without having the Shield convert it to DD+?




Sent from my iPhone using Tapatalk
Yes. What app are you using?

This works correctly in Kodi.
galonzo likes this.

Current TVs: 77" LG C9, 65" LG B7A, 55" TCL R625, 65” GT50 Plasma
dwaleke is offline  
post #2146 of 2304 Old 01-14-2020, 07:51 AM
AVS Forum Special Member
 
jsgrise's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Province of Quebec, Canada
Posts: 1,361
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 752 Post(s)
Liked: 718
MrMC and Kodi. Maybe my settings are wrong?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Dedicated Sonus faber HT 7.2.4 | FRONTS: Sonus Faber Venere 2.0 CENTER: Sonus Faber Venere Centre FRONT WIDES: Sonus Faber Venere 1.5 SURROUNDS: Sonus Faber Venere 1.5 TF/TR - ATMOS-DTS:X: Sonus Faber Venere Wall (4) | RECEIVER: Marantz SR7010 AMPLIFICATION: Monolith 7x200 | SUBWOOFERS: Dual 18" Dayton RSS460 Custom Build | Behringer iNuke 6000DSP | Velodyne SMS-1 DISPLAY: JVC D-ILA RS-46 w/ 128" 16:9 1.4 TREATMENT: Custom Bass Traps and Acoustic Panels (11)
jsgrise is offline  
post #2147 of 2304 Old 01-14-2020, 08:31 AM
Member
 
BLUCanadian's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 10
Hi All,
I just recently purchased a Shield Pro and I am expecting its delivery tomorrow. This is the first Shield that I have owned so I dont have any real experience with the device. I am hoping to gain some knowledge on what I can expect from it and I hope it will meet my fairly simple needs.

The reason I have turned to the Shield is because I was looking for a device to pair with my Marantz SR7011 and JVC RS-520 for local playback of video files stored on a hard drive.

I have a 4K Apple TV device that I have attempted to use for local playback of video files over my network using both Infuse and PLEX apps but it has led to mostly frustrating experiences. There usually seems to be some sort of issue accessing my files for playback (stored on a laptop).

I wanted a device that will have the files stored on a hard drive and connected directly to it and the Shield seems like the top of the class for these sort of devices.

The one thing that I am really hoping is easy enough to do, is for me to be able to transfer files from my laptop to the hard drive connected to the Shield, over my network. I really want to avoid having to disconnect the hard drive every time I want to transfer some files onto it.

Seems simple enough, but I am wondering if the hard drive connected to the Shield will always be active? Or would I have to power on the shield before I am able to transfer files to the hard drive over the network.
I think I will first try out the Kodi app for file playback.

Any sort of tips/tricks/suggestions to get this working as easily and smoothly for me would be greatly appreciated.

Thanks!
BLUCanadian is offline  
post #2148 of 2304 Old 01-14-2020, 09:40 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 3,106
Mentioned: 50 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2051 Post(s)
Liked: 1312
Quote:
Originally Posted by BLUCanadian View Post
Hi All,

I just recently purchased a Shield Pro and I am expecting its delivery tomorrow. This is the first Shield that I have owned so I dont have any real experience with the device. I am hoping to gain some knowledge on what I can expect from it and I hope it will meet my fairly simple needs.



The reason I have turned to the Shield is because I was looking for a device to pair with my Marantz SR7011 and JVC RS-520 for local playback of video files stored on a hard drive.



I have a 4K Apple TV device that I have attempted to use for local playback of video files over my network using both Infuse and PLEX apps but it has led to mostly frustrating experiences. There usually seems to be some sort of issue accessing my files for playback (stored on a laptop).



I wanted a device that will have the files stored on a hard drive and connected directly to it and the Shield seems like the top of the class for these sort of devices.



The one thing that I am really hoping is easy enough to do, is for me to be able to transfer files from my laptop to the hard drive connected to the Shield, over my network. I really want to avoid having to disconnect the hard drive every time I want to transfer some files onto it.



Seems simple enough, but I am wondering if the hard drive connected to the Shield will always be active? Or would I have to power on the shield before I am able to transfer files to the hard drive over the network.

I think I will first try out the Kodi app for file playback.



Any sort of tips/tricks/suggestions to get this working as easily and smoothly for me would be greatly appreciated.



Thanks!


Once you get it you’ll see you can “Transfer files over local network”. You just have to enable it and set ID/PW.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 2-32GB 5th Gens | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Nvidia Shield TV Pro 2019 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #2149 of 2304 Old 01-14-2020, 05:00 PM
Member
 
danbez's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Seattle
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Liked: 29
Basic question: When HDR and Dolby Vision are both offered for a given show, which one is prioritized by the Shield? Is it similar to ATV, where the Dolby Vision version is always the first priority?
danbez is offline  
post #2150 of 2304 Old 01-14-2020, 05:12 PM
AVS Forum Special Member
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,172
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 238 Post(s)
Liked: 290
Assuming the SHIELD's DV option is enabled and you're in a DV supporting resolution, yes, DV is prioritized.

LG C8 OLED | Pioneer VSX-LX303 | HTPC (9900k, RTX 2070) | nVidia SHIELD 2019 | Panasonic UB820
SamuriHL is offline  
post #2151 of 2304 Old 01-15-2020, 02:52 PM
AVS Forum Special Member
 
wxman's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 9,583
Mentioned: 31 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5586 Post(s)
Liked: 3993
Quote:
Originally Posted by danbez View Post
Basic question: When HDR and Dolby Vision are both offered for a given show, which one is prioritized by the Shield? Is it similar to ATV, where the Dolby Vision version is always the first priority?
Depends on the tv. I have a 2016 LG OLED that can't do DV at 60hz. If I don't manually force DV to 23.976 and use Refresh rate app, Netflix will automatically send the DV shows as 4K 60hz HDR10, not DV.
wxman is online now  
post #2152 of 2304 Old 01-16-2020, 11:22 AM
Member
 
achilleas8095's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Hello guys,I need some help for the gaming part of shield. My nine years old son wants to play some games on the shield especially LEGO Jurassic World so when I searched nvidia games for it I found it but when I pushed the play button it prompted me to create a steam account and so did I and then I saw that I can purchase it with 19.99€ (I’m in Greece). So far so good but in the system requirements it says Windows XP sp3 or higher,Intel core 2 duo etc.
Well my question is
If I purchase the game I must’ve it installed on my pc and stream it from there on the shield or it is installed on the shield and we can play independently on it without having the pc open?
Thank you very much and sorry for my bad English
achilleas8095 is offline  
post #2153 of 2304 Old 01-16-2020, 12:08 PM
Advanced Member
 
vapore0n's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 572
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by achilleas8095 View Post
Hello guys,I need some help for the gaming part of shield. My nine years old son wants to play some games on the shield especially LEGO Jurassic World so when I searched nvidia games for it I found it but when I pushed the play button it prompted me to create a steam account and so did I and then I saw that I can purchase it with 19.99€ (I’m in Greece). So far so good but in the system requirements it says Windows XP sp3 or higher,Intel core 2 duo etc.
Well my question is
If I purchase the game I must’ve it installed on my pc and stream it from there on the shield or it is installed on the shield and we can play independently on it without having the pc open?
Thank you very much and sorry for my bad English
NVidia Gamestream is for streaming games from your PC. You need to own them and have a PC good enough for streaming this. Steam Link works the same way, in case you just want Steam games in your TV.


GForce Now is a streaming service, but for this one, you use their servers. Its limited, beta, and its a monthly fee.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce-now/
achilleas8095 likes this.

Sony x900e, Sony STR-DN1080, Sony Core Series speakers (5.1.2), NVidia Shield TV, Synology 4 bay NAS (12TB total)
vapore0n is offline  
post #2154 of 2304 Old 01-16-2020, 01:57 PM
AVS Forum Special Member
 
VisionxOrb's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Oceanside, Ca
Posts: 1,143
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 370 Post(s)
Liked: 264
Quote:
Originally Posted by achilleas8095 View Post
Hello guys,I need some help for the gaming part of shield. My nine years old son wants to play some games on the shield especially LEGO Jurassic World so when I searched nvidia games for it I found it but when I pushed the play button it prompted me to create a steam account and so did I and then I saw that I can purchase it with 19.99€ (I’m in Greece). So far so good but in the system requirements it says Windows XP sp3 or higher,Intel core 2 duo etc.
Well my question is
If I purchase the game I must’ve it installed on my pc and stream it from there on the shield or it is installed on the shield and we can play independently on it without having the pc open?
Thank you very much and sorry for my bad English
would this work? https://play.google.com/store/apps/d...world&hl=en_US

2000 watts of power and climbing

-Fred
VisionxOrb is offline  
post #2155 of 2304 Old 01-16-2020, 04:09 PM
Senior Member
 
Carlos Martinez's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 325
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 10
Today received my Shield TV Pro, and I'm gonna need some help with.



Updating is all done, Google number loaded in and unit working. First impression is that it looks quite much like my Mecool TV Box.


First question: which video program is best for it? On the Mecool I used Kodi, but I wonder if there's a better one, particularly one that is much easier to stream through my cabled network.



First impression is one of frustration, as I expected this Shield to be more "automatic" to setup, as I needed help from a friend to setup the Kodi on the Mecool.



Is there another program that will find my PC, that I'm using as my video server, right away? That was very straightforward on my previous Mede8er media player, and I expected the Shield to be the same.



In fact I know it's the program that the Shield is using that is not as automatic identifying things as on the Mede8er. Maybe there's another program that is easier?


Any tutorial that can help me do things, even if using Kodi?
Carlos Martinez is offline  
post #2156 of 2304 Old 01-16-2020, 04:54 PM
AVS Forum Special Member
 
taz291819's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntsville, Al
Posts: 6,517
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 367 Post(s)
Liked: 253
Quote:
Originally Posted by Carlos Martinez View Post
Today received my Shield TV Pro, and I'm gonna need some help with.



Updating is all done, Google number loaded in and unit working. First impression is that it looks quite much like my Mecool TV Box.


First question: which video program is best for it? On the Mecool I used Kodi, but I wonder if there's a better one, particularly one that is much easier to stream through my cabled network.



First impression is one of frustration, as I expected this Shield to be more "automatic" to setup, as I needed help from a friend to setup the Kodi on the Mecool.



Is there another program that will find my PC, that I'm using as my video server, right away? That was very straightforward on my previous Mede8er media player, and I expected the Shield to be the same.



In fact I know it's the program that the Shield is using that is not as automatic identifying things as on the Mede8er. Maybe there's another program that is easier?


Any tutorial that can help me do things, even if using Kodi?
Here's a decent guide for setting up Kodi:

https://androidpcreview.com/how-to-s...the-right-way/

Vizio P65-C1 (2016)
Onkyo Tx-NR656
JBL Studio Series (Front, Center, Right), JBL 250W Sub, Kenwood Rears, Onkyo Atmos Upfiring
LG UP970 UHD Player
Nvidia Shield TV
taz291819 is offline  
post #2157 of 2304 Old 01-16-2020, 05:36 PM
AVS Forum Special Member
 
atc98092's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Washington (the state)
Posts: 2,428
Mentioned: 62 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1529 Post(s)
Liked: 741
Quote:
Originally Posted by Carlos Martinez View Post
First question: which video program is best for it? On the Mecool I used Kodi, but I wonder if there's a better one, particularly one that is much easier to stream through my cabled network.



First impression is one of frustration, as I expected this Shield to be more "automatic" to setup, as I needed help from a friend to setup the Kodi on the Mecool.



Is there another program that will find my PC, that I'm using as my video server, right away? That was very straightforward on my previous Mede8er media player, and I expected the Shield to be the same.
Yes, Kodi, and most other players, all need to be configured. One that will find your networked DLNA server is VLC. It will just find your server without any configuration. But I think you'd be happier in the long run with a properly configured Kodi.

Dan
Samsung JU7100 and NU7100 4K TVs, Yamaha RX-V583, Nvidia Shield, a number of Roku players and TVs, Windows 10 media server with Serviio and Plex. Other players and TVs as well.
atc98092 is offline  
post #2158 of 2304 Old 01-16-2020, 08:11 PM
Advanced Member
 
bekindrewind's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: California
Posts: 767
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 353 Post(s)
Liked: 119
shield tv pro vs skystream III plus.
I currently have the skystream. It's limited to DD 5.1 with passthrough to my processor.
Most of the 4k streaming movies in Kodi, say atmos in the info bar when playing. Yet my receiver shows it's stereo and it sound terrible. Wondering if that happens because the Skystream can't passthrough atmos and it defaults to stereo. I would have thought it would default to 5.1, but it doesn't. 1080p movies in 5.1 passthrough fine. I haven't found any 4k movies in 5.1, they all seem to be atmos. (I have an atmos set up that works fine with 4k blu rays)
Will the shield tv passthrough atmos with streaming movies on Kodi to a processor or AVR?
I've read it will do atmos with Netflix, but want about streaming from Kodi?

7.2.4, AV7702mkII, MM8077, MC205, UDP-203, 82Q90R, Tivo Bolt, Richard Gray 400s, B&W Nautilus, Fathom F113, Harmony Elite, thin wallet
bekindrewind is online now  
post #2159 of 2304 Old 01-16-2020, 11:08 PM
Member
 
achilleas8095's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by VisionxOrb View Post


Well it doesn’t appear in the shield play store.
I tried a free game from steam games and i was able to play it without an open pc and I guess that it’s ok with the paid games too! I’ll purchase the LEGO Jurassic World and let you know if it is ok.
Thank you!
achilleas8095 is offline  
post #2160 of 2304 Old 01-17-2020, 05:33 AM
AVS Forum Special Member
 
steelman1991's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,838
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 510 Post(s)
Liked: 297
Quote:
Originally Posted by bekindrewind View Post
shield tv pro vs skystream III plus.
I currently have the skystream. It's limited to DD 5.1 with passthrough to my processor.
Most of the 4k streaming movies in Kodi, say atmos in the info bar when playing. Yet my receiver shows it's stereo and it sound terrible. Wondering if that happens because the Skystream can't passthrough atmos and it defaults to stereo. I would have thought it would default to 5.1, but it doesn't. 1080p movies in 5.1 passthrough fine. I haven't found any 4k movies in 5.1, they all seem to be atmos. (I have an atmos set up that works fine with 4k blu rays)
Will the shield tv passthrough atmos with streaming movies on Kodi to a processor or AVR?
I've read it will do atmos with Netflix, but want about streaming from Kodi?
What do you mean by "streaming"? Your own rips from discs, other's rips, or from streaming sites through Kodi?
steelman1991 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off