Denver, CO - OTA - Page 5 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 32Likes
Reply
 
Thread Tools
post #121 of 8928 Old 01-29-2007, 03:02 PM
AVS Forum Special Member
 
oxothuk's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Boulder, CO
Posts: 1,979
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by CEB II View Post

Anyone notice a change in Channel 15 signal strength recently? I've never been able to get more than 49% and no lock. But, now I lock w/o a problem with a signal in the low to mid-70s. Did Channel 15 go full power or something?

BTW, I'm not a concerned viewer of Channel 15, I'm just trying to stay abreast of the available DTV signals in our area.

They've always been pretty strong for me, but something about their datastreeam confuses my LG4200A receiver. I get a program guide, but no video or audio. A different receiver (in my HTPC) has no problem.

On a slightly related topic, I noticed that KCEC-DT has finally started sending real audio and video again - for a long time they just had a freeze frame of some guy pointing a gun. Their EPG just says "DTV Program" for everything, though.

Both of these stations came in handy during the World Cup last year. Their announcers sure do get excited when a goal is scored!

My cable provider is Netflix
oxothuk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 8928 Old 01-29-2007, 03:29 PM
AVS Forum Special Member
 
milehighmike's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Channel 15 (14), KTFD, is one of the Spanish stations that I posted about a while back. I get a strong signal, it locks, but I only get a black screen - no picture, no sound. I also get a strong signal on channel 11 but it won't lock, probably due to incorrect PSIP info. You might want to try to receive channel 11. It's transmitter is near Ft. Collins.
milehighmike is offline  
post #123 of 8928 Old 01-29-2007, 03:34 PM
Advanced Member
 
Jeremy Tebo's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Denver, CO
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
6 days, 5 pages, wow! Looks like all of the negative energy has now been redirected from Deb and sCARE to the stations.

Anyone notice how poorly KMGH has been at switching to HD for Jeopardy and Wheel? (Or rather does anyone else besides me care? ) It's really annoying how it says "Jeopardy HD" in the bottom left corner of an SD picture. Sometimes they switch it over, sometimes they don't. Usually it's done by the time Wheel comes on.
Jeremy Tebo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #124 of 8928 Old 01-29-2007, 05:59 PM
AVS Forum Special Member
 
dr_mal's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Brighton, CO
Posts: 1,704
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yeah, I've noticed the SD Jeopardy HD. I suppose we should count ourselves lucky that we get any syndicated HD - apparently the East and West coast stations don't have any HD timeshifting capability at all.

I've never expected anything other than amateur hour from KMGH anyway.

And just to balance out some of the negativity toward the stations, I (optimist that I am) believe they'll move with all possible speed to get the new tower operations ASAP. If for no other reason than to avoid the chance of another injunction being filed against them.

You are indeed a wise man! - TotallyPreWired
dr_mal is offline  
post #125 of 8928 Old 01-29-2007, 06:21 PM
AVS Forum Special Member
 
milehighmike's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did anyone watch the Avs game on KUSA this past weekend. I had signal dropouts several times and the PQ looked like upconverted SD. Is it possible NBC was using a combination of SD and HD cameras or are my eyes just getting too old?
milehighmike is offline  
post #126 of 8928 Old 01-29-2007, 07:24 PM
AVS Forum Special Member
 
TotallyPreWired's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Woodland Park, CO
Posts: 1,233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kenglish View Post

The stations that are currently on RP should consider moving their existing DTV low-power transmitters from RP to the new tower as soon as it is built....Once the new tower and it's building is complete, perhaps KCNC and KTVD could go ahead and broadcast full-power, while KMGH and KUSA could share use of a UHF transmitter that is destined to be a "backup" transmitter for one of the other stations, but can be re-tuned to one of the existing UHF STA channels. They can then work on installing their permanent VHF transmitters.

A while back I had a conversation with one of the KTVD engineers. He talked about a possible tower(short) on RP, and using that location as a possible backup. When ya think about it, it makes pretty good sense. The equipment is already there, and it's in a different location. Which would be a good backup strategy.
....jc

Woodland Park/Divide
38° 57' 49"N 105° 05' 33"W - 8,900'

Enercept SIP Provider
TotallyPreWired is offline  
post #127 of 8928 Old 01-30-2007, 07:54 AM
Advanced Member
 
Jeremy Tebo's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Denver, CO
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Since I mentioned that about KMGH yesterday they got it switched perfectly last night. Coincidence? Probably. On a side note, Vanna actually looks closer to her age in HD.

Didn't watch the Avs game, but Heroes sure looked great last night on KUSA.
Jeremy Tebo is offline  
post #128 of 8928 Old 01-30-2007, 10:02 AM
AVS Forum Special Member
 
CEB II's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Arvada, CO
Posts: 1,923
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by oxothuk View Post

They've always been pretty strong for me, but something about their datastreeam confuses my LG4200A receiver. I get a program guide, but no video or audio. A different receiver (in my HTPC) has no problem.

On a slightly related topic, I noticed that KCEC-DT has finally started sending real audio and video again - for a long time they just had a freeze frame of some guy pointing a gun. Their EPG just says "DTV Program" for everything, though.

Both of these stations came in handy during the World Cup last year. Their announcers sure do get excited when a goal is scored!

I checked out Channel 15 on my LG LST4200A last night and I get the same thing that you do (i.e., strong signal with no audio or video). On my Dish 811 I'm still getting good audio and video with signal strength in around 73 %. Back in December, I had very low signal strength and no lock for Channel 15 on both receivers, so something changed and obviously something is screwy with their transmission.

I no longer get a lockable signal for KCEC-DT on either of my receivers. I used to get a signal lock in the mid-60s with my Dish 811, but that was last summer.
CEB II is offline  
post #129 of 8928 Old 01-30-2007, 10:06 AM
AVS Forum Special Member
 
CEB II's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Arvada, CO
Posts: 1,923
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by milehighmike View Post

Channel 15 (14), KTFD, is one of the Spanish stations that I posted about a while back. I get a strong signal, it locks, but I only get a black screen - no picture, no sound. I also get a strong signal on channel 11 but it won't lock, probably due to incorrect PSIP info. You might want to try to receive channel 11. It's transmitter is near Ft. Collins.

What network or analog channel is Channel 11 associated with? It is in the wrong direction for either of my antennas, but if there is something to see, I may make an effort to try and pick it up.
CEB II is offline  
post #130 of 8928 Old 01-30-2007, 10:08 AM
AVS Forum Special Member
 
CEB II's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Arvada, CO
Posts: 1,923
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is Channel 43 doing any transmission testing (i.e., anybody pick up any signal from them)?
CEB II is offline  
post #131 of 8928 Old 01-30-2007, 10:10 AM
AVS Forum Special Member
 
gakon's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jeremy Tebo View Post

Since I mentioned that about KMGH yesterday they got it switched perfectly last night. Coincidence? Probably. On a side note, Vanna actually looks closer to her age in HD.

Didn't watch the Avs game, but Heroes sure looked great last night on KUSA.

Damn right about Heroes. But Leno was in SD, at least through the monologue, so the switch gremlin moved to a different station yesterday.
gakon is offline  
post #132 of 8928 Old 01-30-2007, 12:58 PM
AVS Forum Special Member
 
milehighmike's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


What network or analog channel is Channel 11 associated with? It is in the wrong direction for either of my antennas, but if there is something to see, I may make an effort to try and pick it up.

On my Accurian, I get a picture, no sound, and it immediately freezes. (I can't get a lock on any of my other 3 receivers.) I seem to recall one of those Spanish network translucent logos on the screen. I believe it also has subchannels and that it doesn't do any HD. Its call sign is KDEV and its analog counterpart, an LP in Aurora which I don't believe does any Spanish programming, is on channel 39. The LP used to run old shows, like the Rifleman, Lassie, etc. but I haven't checked on them lately.

Quote:


Is Channel 43 doing any transmission testing (i.e., anybody pick up any signal from them)?

I did a channel scan a couple of days ago and did not notice anything on 43.

Quote:


But Leno was in SD, at least through the monologue

Leno was in SD at least past 11:00, when Cosby came on and I shut if off.
milehighmike is offline  
post #133 of 8928 Old 01-30-2007, 03:49 PM
AVS Forum Special Member
 
kucharsk's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Louisville, CO
Posts: 6,588
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1867 Post(s)
Liked: 1114
Quote:
Originally Posted by milehighmike View Post

Leno was in SD at least past 11:00, when Cosby came on and I shut if off.

The latter part of the Cosby interview was in HD, so we got to see Mary Lynn Rajskub in HD as well.
kucharsk is offline  
post #134 of 8928 Old 01-30-2007, 05:58 PM
Senior Member
 
RJVR23's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 105 Post(s)
Liked: 91
Hi everyone, can anybody give a recommendation on a good outdoor antenna for OTA HD reception? I currently have a pair of rabit ears connected to HLS6187W and am only able to get the CW and FOX HD and want to get the ABC, NBC and CBS stations as well.
I live in around the corner of 128th Avenue and Washington in Thornton and antennaweb lists that I am about 13 miles from those towers. I want to know if anybody lives close to this area and has a working setup that I can emulate

Thanks!
RJVR23 is offline  
post #135 of 8928 Old 01-30-2007, 08:55 PM
AVS Forum Club Gold
 
santellavision's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Just Below Woody's Sleeper House
Posts: 3,215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
How did we miss this comment to a letter in the Rocky? It's great.

http://blogs.rockymountainnews.com/d....html#comments
santellavision is offline  
post #136 of 8928 Old 01-30-2007, 09:07 PM
AVS Forum Special Member
 
Jetlag's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: FL370
Posts: 1,229
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
RJVR23 - Although I do not live in your area, everyone (including myself) that I have recommended the Winegard Prostar Model PR-4400 has had excellent luck with it. I used to have a Channel Master 4228 which was also an excellent performer but quite a bit larger.
Jetlag is offline  
post #137 of 8928 Old 01-30-2007, 09:59 PM
AVS Forum Club Gold
 
JMartinko's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: The Rockies
Posts: 3,174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by santellavision View Post

How did we miss this comment to a letter in the Rocky? It's great.

http://blogs.rockymountainnews.com/d....html#comments



I missed it because I don't get the Rocky. Thanks for the post, Ernie. I guess we have been skewered by our own sword, the author is right, it is obvious the high levels of radiation have an effect on mental health, rational reasoning powers and overall sanity. We all stand corrected.

John M
JMartinko is offline  
post #138 of 8928 Old 01-30-2007, 10:10 PM
Senior Member
 
zimdba's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Castle Rock, CO
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TotallyPreWired View Post

A while back I had a conversation with one of the KTVD engineers. He talked about a possible tower(short) on RP, and using that location as a possible backup. When ya think about it, it makes pretty good sense. The equipment is already there, and it's in a different location. Which would be a good backup strategy.
....jc

Will they really have a backup/DR site? What equipment would they have to duplicate?

--
zimdba
zimdba is offline  
post #139 of 8928 Old 01-31-2007, 06:34 AM
AVS Forum Club Gold
 
santellavision's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Just Below Woody's Sleeper House
Posts: 3,215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:


Will they really have a backup

I believe they will have their old RP LP transmitters/antennas on the LCG tower site as backup.
santellavision is offline  
post #140 of 8928 Old 01-31-2007, 07:02 AM
AVS Forum Club Gold
 
JMartinko's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: The Rockies
Posts: 3,174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by santellavision View Post

I believe they will have their old RP LP transmitters/antennas on the LCG tower site as backup.

That would be my guess too. I can't see them paying rent, electricity, etc. to maintain the RB site when the gear could simply go to Lookout Mt. and be used to swap out defective gear. Especially since they could never crank up the power enough on the RP to equal Lookout. A transmitter failure on Lookout would mean cutting off the usual suspects (Greeley, Ft. Collins, Castle Rock etc.) for the entire repair time with the RP backup. For most failure modes, swapping out gear on Lookout makes a lot more sense.

John M
JMartinko is offline  
post #141 of 8928 Old 01-31-2007, 07:08 AM
Advanced Member
 
Iwanthd's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Castle Rock, CO
Posts: 691
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 56 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by RJVR23 View Post

Hi everyone, can anybody give a recommendation on a good outdoor antenna for OTA HD reception? I currently have a pair of rabit ears connected to HLS6187W and am only able to get the CW and FOX HD and want to get the ABC, NBC and CBS stations as well.
I live in around the corner of 128th Avenue and Washington in Thornton and antennaweb lists that I am about 13 miles from those towers. I want to know if anybody lives close to this area and has a working setup that I can emulate

Thanks!

The two stations that you are receiving are located on Lookout Mtn. and the rest of the major networks are temporarily located on top of the Republic Plaza building downtown. You may have better success if you orient your antenna toward Republic Plaza because FOX and Cw are sending a stonger signal from Lookout. Check out Ernie's (santellavision) Denver DTV site for more info.

http://www.santellaproductions.com/dtv/denverdtv.htm
Iwanthd is offline  
post #142 of 8928 Old 01-31-2007, 01:44 PM
AVS Forum Special Member
 
gakon's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has this been discussed already? 9news HDTV promo
I wonder how many people will be turned off by the size of the antenna Koebrich uses inside the station.
gakon is offline  
post #143 of 8928 Old 01-31-2007, 01:57 PM
AVS Forum Special Member
 
TotallyPreWired's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Woodland Park, CO
Posts: 1,233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by gakon View Post

Has this been discussed already? 9news HDTV promo
I wonder how many people will be turned off by the size of the antenna Koebrich uses inside the station.

Looks small to me! Now, if he was struggling with a 15' Winegard 8200, that could be hilarious:

Folk's at home, PLEASE don't attempt this! You could Die!

Woodland Park/Divide
38° 57' 49"N 105° 05' 33"W - 8,900'

Enercept SIP Provider
TotallyPreWired is offline  
post #144 of 8928 Old 01-31-2007, 02:01 PM
AVS Forum Club Gold
 
santellavision's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Just Below Woody's Sleeper House
Posts: 3,215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I wish he would have said your HOA can't stop you, it's the law. So many people are flippin' afraid of their "HOA-nazi's".
santellavision is offline  
post #145 of 8928 Old 01-31-2007, 02:35 PM
AVS Forum Special Member
 
TotallyPreWired's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Woodland Park, CO
Posts: 1,233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by santellavision View Post

I wish he would have said your HOA can't stop you, it's the law. So many people are flippin' afraid of their "HOA-nazi's".

Or their Wife!

Welcome Brune Hilda. I understand that this is your 1st Domestic Violence class.

He tried to put that damn thing on our roof. I showed him!

Woodland Park/Divide
38° 57' 49"N 105° 05' 33"W - 8,900'

Enercept SIP Provider
TotallyPreWired is offline  
post #146 of 8928 Old 01-31-2007, 03:26 PM
AVS Forum Special Member
 
CEB II's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Arvada, CO
Posts: 1,923
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wish he would have said that you won't need an antenna this big, that a set top VHF/UHF antenna will be all that most metro area residents will need once the new tower on Lookout Mountain is operational.
CEB II is offline  
post #147 of 8928 Old 01-31-2007, 03:42 PM
Senior Member
 
HIPAR's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NE Pa
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No one thinks antenna any more. Everyone wants CNN, HBO, Discovery or whatever. You can't watch these with an antenna. So once you subscribe to satellite or cable, you want your locals that way too. DirecTV knows this. Why else would they spend a billion dollars on new MPEG4 satellites that deliver locals to cities that a served perfectly well by over the air broadcasting.

I wish I could receive HDTV over the air here in NE Pa.

--- CHAS

If it ain't broke, fix it till it is.
HIPAR is offline  
post #148 of 8928 Old 01-31-2007, 03:44 PM
AVS Forum Club Gold
 
santellavision's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Just Below Woody's Sleeper House
Posts: 3,215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by HIPAR View Post

I wish I could receive HDTV over the air here in NE Pa.

What's the story in NE Pa? Don't tell me sCARE's franchising?
santellavision is offline  
post #149 of 8928 Old 01-31-2007, 04:27 PM
Senior Member
 
HIPAR's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: NE Pa
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No Ernie, sCare doesn't have a chapter here. I'm in the Pocono Mountains of NE PA. I've been trying to receive TV since I moved here in 1980. I have an 18 inch DirecTV dish.

I'm 90 miles north of Philadelphia and 100 miles West of New York City. The DMA here is Scranton and that is shielded from me by high mountains (1800 feet is high here). For my exact location, AntennaWeb shows one digital station in NJ but I cannot receive it. Tried the translators in nearby Stroudsburg but can barely see them .. a true TV black hole.

When spring arrives, I'm calling the cable company. They have made major infrastructure changes and can sell me what I want. We actually could use some sCare here. The developers are stripping the area of its natural beauty but no one seems to CARE. (Hi Hi)

--- CHAS

If it ain't broke, fix it till it is.
HIPAR is offline  
post #150 of 8928 Old 01-31-2007, 04:40 PM
AVS Forum Special Member
 
milehighmike's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 1,251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


What's the story in NE Pa? Don't tell me sCARE's franchising?

I understand the Erie PA stations are not making the transition to digital by thier own accord, not due to interference from sCARE-like nimby's. The PBS station, I believe, is full power digital, but the other network stations are not. It's a combination of ownership (Nexstar) and claimed economic hardship. I did read somewhere that one station, WSEE, stated that it will not make the transition to digital and will continue its analog broadcast after analog shutdown.

And Erie is just far enough away from Buffalo, Pittsburgh, and Cleveland/Youngstown/Akron, that those signals are out of reach.

Low-power heaven is better than no-power hell. Perhaps HIPAR can add to the above, since I don't know the very latest regarding that market.

Did you catch the blurb on the 9news page posted by gakon about the Lookout signal reaching Nebraska and Kansas? I wouldn't think OTA travels that far even if the transmitter is high, like on Lookout.
milehighmike is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off