TV tech question: Sony Trinitron WEGA long delay before display - KV-36FV310 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 07-04-2018, 01:14 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 0
TV tech question: Sony Trinitron WEGA long delay before display - KV-36FV310

I have a WEGA KV-36FV310 that I've been using OTA with a TIVO. Although it is a standard def TV, it has such a crisp picture and great color with component video that more than once I've had visitors ask whether it is a high definition TV. Since I'm kind of an old-school guy, I've been perfectly satisfied with it and decided I wasn't going to replace it until it bit the dust.


Normally, the picture would be pretty much instant on, but a few months back it began to delay displaying the picture and audio. At first it was just a few seconds, but over the months it has been taking longer and longer; now it's up to several minutes. Then, the moment it comes alive, the picture is slightly washed out and there is a single audio pop. (This is not the "snap" sound like when that high voltage cable is failing (might not be the right terminology), it is actually a single pop through the audio speakers.)


So, once the TV "warms up," which doesn't take long (maybe 15 sec's I'd say), everything is fine. It looks and sounds absolutely fine. I guess I'm going to go ahead and come into the 21st century and replace it, but if it would be possible to fix it without too much trouble I would offer it to someone else.


Any input would be appreciated. Thanks in advance!
boberan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Direct View (single tube) CRT Displays

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off