Official XGIMI H2 Review and xgimi h2 aurora User Club - Page 9 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 27Likes
Reply
 
Thread Tools
post #241 of 280 Old 12-13-2018, 12:42 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by adra View Post
I assumed it was to allow mirroring from my Oneplus, but that doesn't want to work?

reply :when you want to connecting to a mobile phone , the xgimi h2 and mobile phone must be connecting same WiFi.then they will be work!
Thanks Adra. Yes, I have tried that, but still doesn't work. This is using the Xgimi app - it says it is mirroring on the app, but it doesn't actually mirror!
adra likes this.
mr.meow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #242 of 280 Old 12-13-2018, 06:48 AM
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 27
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by mr.meow View Post
Thanks Adra. Yes, I have tried that, but still doesn't work. This is using the Xgimi app - it says it is mirroring on the app, but it doesn't actually mirror!
for iPhone when i connecting the same wifi ,then they will be work!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	QQ截图20181213193000.jpg
Views:	82
Size:	39.2 KB
ID:	2496206  
adra is offline  
post #243 of 280 Old 12-13-2018, 06:15 PM
Member
 
displaylou's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 174
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by adra View Post
for iPhone when i connecting the same wifi ,then they will be work!
It works with my Android Phone, but I really hate the video lag results.
displaylou is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #244 of 280 Old 12-17-2018, 12:17 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Help guys.

I can understand Chinese, thus i bought the Chinese version.

I dont know how to install aptoide and youtube and Netflix.

I try to put the aptoide apk in thumbdrive to manually install, but the H2 cannot detect/show the file in its default file explorer.

Help!
H2ster is offline  
post #245 of 280 Old 12-17-2018, 05:17 PM
Member
 
displaylou's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 174
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
Help guys.

I can understand Chinese, thus i bought the Chinese version.

I dont know how to install aptoide and youtube and Netflix.

I try to put the aptoide apk in thumbdrive to manually install, but the H2 cannot detect/show the file in its default file explorer.

Help!

AFAIK, you can't do that in the Chinese version, unless you know how to modify it.
displaylou is offline  
post #246 of 280 Old 12-17-2018, 09:03 PM
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Dongguan, CH
Posts: 510
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 271 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
Help guys.

I can understand Chinese, thus i bought the Chinese version.

I dont know how to install aptoide and youtube and Netflix.

I try to put the aptoide apk in thumbdrive to manually install, but the H2 cannot detect/show the file in its default file explorer.

Help!
just placed an extension in the apk the it will show up


nba.apk to nba.apk1

XGimi CC, XGimi Z6, UKCSIS, Vmai M200 Pico
Xbox One S, LG SH4
wheelee is offline  
post #247 of 280 Old 12-18-2018, 07:32 AM
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 27
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
Help guys.

I can understand Chinese, thus i bought the Chinese version.

I dont know how to install aptoide and youtube and Netflix.

I try to put the aptoide apk in thumbdrive to manually install, but the H2 cannot detect/show the file in its default file explorer.

Help!
I can do it , it is easy
adra is offline  
post #248 of 280 Old 12-19-2018, 12:36 AM
Member
 
displaylou's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 174
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by adra View Post
I can do it , it is easy

That's what I'm talking about, it's possible if he knows how to modifies it.
displaylou is offline  
post #249 of 280 Old 12-19-2018, 05:44 AM
Member
 
zibanez's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jakarta
Posts: 180
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 21
Hi
Is there any improvement in H2?
Does anyone tested it with ps4/xbox especially games like PES/Winning eleven?

Cause I have jmgo j6s, and i saw stuttering picture in games like PES. BTW I'm using PS3.

Bedroom theater
Dynaudio DM 2/6 - Dynaudio DM Center - Def tech pro monitor 600 - Rythmik Audio CI 15" HP600 - Marantz NR1402 - Bantam Gold Power Amp - Clark Synthesis tst 239 - Dune H1 - PS3
zibanez is offline  
post #250 of 280 Old 12-19-2018, 05:52 PM
Member
 
displaylou's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 174
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by zibanez View Post
Hi
Is there any improvement in H2?
Does anyone tested it with ps4/xbox especially games like PES/Winning eleven?

Cause I have jmgo j6s, and i saw stuttering picture in games like PES. BTW I'm using PS3.

H2 has a Motion Compensation feature, which is great for movies and games. Tested with 4k hdr movies with a very smooth video playback.

Last edited by displaylou; 12-19-2018 at 05:56 PM.
displaylou is offline  
post #251 of 280 Old 12-22-2018, 11:17 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by wheelee View Post
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
Help guys.

I can understand Chinese, thus i bought the Chinese version.

I dont know how to install aptoide and youtube and Netflix.

I try to put the aptoide apk in thumbdrive to manually install, but the H2 cannot detect/show the file in its default file explorer.

Help!
just placed an extension in the apk the it will show up


nba.apk to nba.apk1
If u changed extension to .apk1 , H2 will not be able to run the apk installer to install the app isnt it ?
H2ster is offline  
post #252 of 280 Old 12-22-2018, 11:18 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by adra View Post
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
Help guys.

I can understand Chinese, thus i bought the Chinese version.

I dont know how to install aptoide and youtube and Netflix.

I try to put the aptoide apk in thumbdrive to manually install, but the H2 cannot detect/show the file in its default file explorer.

Help!
I can do it , it is easy
Please shred some light?
H2ster is offline  
post #253 of 280 Old 12-23-2018, 06:14 PM
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Dongguan, CH
Posts: 510
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 271 Post(s)
Liked: 92
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
If u changed extension to .apk1 , H2 will not be able to run the apk installer to install the app isnt it ?
it can, since it will show up.
highlight it then press the option button then one of those Android icon is the install

XGimi CC, XGimi Z6, UKCSIS, Vmai M200 Pico
Xbox One S, LG SH4
wheelee is offline  
post #254 of 280 Old 12-24-2018, 10:36 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Exclamation XGIMI H2 Root

Hello friends. I got a Chinese version of H2. I want to root and change its language. But I couldn't download the "Root.zip" file from another site. I would be very pleased if it uploads. Yours truly...
ahmetdamar is offline  
post #255 of 280 Old 12-24-2018, 11:52 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by wheelee View Post
Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
If u changed extension to .apk1 , H2 will not be able to run the apk installer to install the app isnt it ?
it can, since it will show up.
highlight it then press the option button then one of those Android icon is the install
It worked! Brilliant! Thanks
H2ster is offline  
post #256 of 280 Old 12-24-2018, 11:52 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by ahmetdamar View Post
Hello friends. I got a Chinese version of H2. I want to root and change its language. But I couldn't download the "Root.zip" file from another site. I would be very pleased if it uploads. Yours truly...
How to root and change to English?
H2ster is offline  
post #257 of 280 Old 12-25-2018, 03:17 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Post

Quote:
Originally Posted by H2ster View Post
How to root and change to English?
ROOT:
1. Connect to a wi-fi network connected to a PC / Laptop
2. Go to the settings of the connected Wi-Fi network on the projector and remember the IP address and drive this address into the * .bat file (right click on the file - "Change") from this archive Attached file ROOT.zip (7,23 МБ)
3. Go to the main settings of the projector, go to the item with the icon "X" and hold down the "LEFT" button on the remote, until the additional menu appears.
4. Find the item with adb and switch the mode to the character 开
5. Run the modified * .bat file from the folder, wait for completion.
6. On the projector should appear 2 new applications "SuperSu" and "Root Explorer". Start SuperSU, then click OK, then a window will appear in Chinese (select the item on the right). Then another window will appear ("chto_to_na_kitaiskom" and "TWRP / CWM") choose what is in Chinese!
7. We are waiting ..... Then a window will appear, press OK right away (on the remote) And that's it, we now have root-rights.


Hyde Russification H2 (To do this in Russian. But I will do it in English by making appropriate changes.)

1. Rutiruem projector set RootExlorer
2. After RootExplorer climb into dad / system and edit row
ro.build.version.incremental = v1.2.15 redaktiruem-> ro.build.version.incremental v = 99 .2.15 ( overestimate the firmware version, so that the Chinese updates do not stretch and do not overwrite the Russification)
ro.product.locale = zh-CN edit- > ro.product.locale = en-us
persist.sys.language = zh edit- > persist.sys.language = ru
persist.sys.country = CN editable-> persist.sys.country = RU
persist.sys.timezone = Asia / Shanghai editable-> persist.sys.timezone = Europe / Moscow (change the time zone. In this case, GMT + 3)
3. Save the changes to build.prop and do a full reset of the projector
4. Reapply we root the projector, install RootExplorer
5. We drop XGIMI H2_rus files on the USB flash drive and insert the USB flash drive into the projector
6. Launch RootExplorer and copy and replace the files from the USB flash drive to the projector, in the corresponding directories
AppStarter-v4.0.apk we copy into system / app and set the resolution rw-rr (this is a third-party launcher, the most stable in my opinion)
Do not forget to delete the Home and XgimiHome folders in the system / app so that the third-party launcher wound up and become the default
AptoideTV-4.3.0.apk is copied to the system / app (application store)
LeanKeyKeyboard.apk and LeanKeyKeyboard_Russian.apk are copied to the system / app (keyboard and dictionary to it with the support of the Russian language)
MiniTvFactory.apk is copied with replacement into the system / app / MiniTvFactory / folder and set the resolution to rw-rr (as I recall, this is a hidden menu where we
enable debugging by adb) misckey.apk is copied with replacement in the system / app / miscey / folder and set the resolution to rw-rr(lower popup dopmenu caused by long pressing the gear wheel on the remote)
setting.apk copy with replacement in the system / app / setting / folder and set the resolution rw-rr (main menu of the projector settings)
TVFM.apk copy in system / app ( third-party file manager with support for installing * .apk-files)
7. Restarting the projector and we should start our third-party launcher AppStarter
8 without any problems . On the left is the launcher menu, select the bottom menu "Settings" -> show system applications (tick and click BACK button on the remote)
9. We fall on the main screen Lawn EPA looking application LeanKeyand run. The "Keyboards" window will appear , where we select the LeanKey Keyboard (everything, now we have the default keyboard with Russian support)
10. And the final touches. Go to the settings launcher (menu, which is on the left), click on the "Hidden applications" and put a tick in front of those applications that do not want to see on the main screen.
Everything
ahmetdamar is offline  
post #258 of 280 Old 12-25-2018, 07:00 AM
Newbie
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Guys, please check the 4pda dot ru site once again. There is a thread which clearly mentioned how to convert Chinese H2 firmware to global version.
senlakshman is offline  
post #259 of 280 Old 12-25-2018, 11:49 PM
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Where do we look to change to global version?
Fishwizz is offline  
post #260 of 280 Old 12-29-2018, 12:50 PM
Member
 
t333's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 14
Guys
How to remove red tint,from faces, any one has custom RGB settings i can use.im not happy with the red color.
t333 is offline  
post #261 of 280 Old 01-13-2019, 05:48 PM
Member
 
displaylou's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 174
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by t333 View Post
Guys
How to remove red tint,from faces, any one has custom RGB settings i can use.im not happy with the red color.
Red color? Can you show photos?
displaylou is offline  
post #262 of 280 Old 02-05-2019, 11:05 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Hi there!
I'm fresh and proud owner of the H2 and I just love how it looks, like how it sounds, but it's closed system troubles me a bit.
It's Global Version of H2.
I can not anyhow instal google play store.

From USB pendrive, it's just not visible on file manager. I installed total commander, that can see the file, but can't install it. The error comes: App not installed. ..and that's it.

Anything from google play store from the website is unavailable, because there's no compatible device..

Can anyone help? Any ideas? THANKS!
Michał Herman is offline  
post #263 of 280 Old 02-06-2019, 11:00 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Hello!
Anybody has maybe the same issue? It looks like system is closed. If anybody knows how to unlock it, please write
Michał Herman is offline  
post #264 of 280 Old 04-02-2019, 08:14 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
same proble

im having the same problem it doesn't matter if i change the file extension to apk1 it still doesn't show is there any way around this so we can sideload some apps
skeltonmfc is offline  
post #265 of 280 Old 04-02-2019, 08:33 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
figured it out, go to browser google aptoide and press download and the full version of aptoide will install then you can download es file manager and install what you like
skeltonmfc is offline  
post #266 of 280 Old 04-10-2019, 10:15 PM
Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 7
Can someone help me understand the differences between the H2 and H2 Aurora?

Also, what has been your experience with bluetooth? Do you experience noticeable lag?

Last but not least, why H2 over N7?

Thanks!
adambean is offline  
post #267 of 280 Old 04-12-2019, 09:24 AM
Newbie
 
joyefish's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bedrikan View Post
Here are some photos from H2 Unboxing








Hi,

I'm currently looking at the Xgimi H2 but I'm having trouble determining is it is capable of decoding DD & DTS or does it only pass the bitstream.

Thanks
joyefish is offline  
post #268 of 280 Old 04-15-2019, 08:22 AM
Newbie
 
justrick's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
H2 and soap-opera effect

Just started test-driving the H2, and the first thing I've noticed is terrible soap-opera effect. (Source, if it matters: Roku Stick.) I've tried disabling motion-compensation (or, at least, setting it to "close," which I'm assuming is "off").

Absolutely cannot stand this. Is there some way to actually eliminate it? Been through all the settings and can't find anything else that might affect it.

Thanks!

UPDATE: Problem solved by switching to Game Mode!

Last edited by justrick; 05-06-2019 at 08:27 AM.
justrick is offline  
post #269 of 280 Old 05-05-2019, 06:46 PM
Member
 
displaylou's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 174
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by justrick View Post
Just started test-driving the H2, and the first thing I've noticed is terrible soap-opera effect. (Source, if it matters: Roku Stick.) I've tried disabling motion-compensation (or, at least, setting it to "close," which I'm assuming is "off").

Absolutely cannot stand this. Is there some way to actually eliminate it? Been through all the settings and can't find anything else that might affect it.

Thanks!



Can you show some pictures?
displaylou is offline  
post #270 of 280 Old 06-27-2019, 04:44 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by displaylou View Post
When I am trying to watch UHD 4K hdr10 movie rip with this projector, the image is too dim. I am using my Himedia Q10 Pro 4K player connected to my Denon X1400H, then connected to H2. This is my connection route to enjoy Dolby Atmos feature with the Q10 Pro player. But when I am playing 1080p movies, the image and brightness of H2 is fine. Am I missing something?
Hey,

You solved the problem with the dim in HDR movies?

I tried reproduce via external HD in default media player and Kodi and is very dim too, movies like Black Panther, in the dark scenes is very very dark.

Sry for my english
aerik is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off