CHiQ B5U 4k UST - Page 11 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 61Likes
Reply
 
Thread Tools
post #301 of 314 Old 06-25-2020, 11:10 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 0
How do I get to the update screen? Once start it shows the Chiq logo then go direct to TV/app mode with YouTube Netflix some news all there
Cody7k is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #302 of 314 Old 06-26-2020, 01:50 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by CHiQLASER View Post
Hi, for security concerns, all firmware upgrade are now published by OTA (over the air). In case a previous firmware copy is required, please contact us by email: [email protected], we will send the firmware rollback instruction in reply, thanks.
Thank you very much.
Now I could update to the new firmware.

Dark scenes looks much better with new firmware (compared to the Dolby Vision version with the old firmware).
mba123 is offline  
post #303 of 314 Old 06-26-2020, 03:11 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
But it s still blocked in gamma dynamic !!!!!!
Biosphere44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #304 of 314 Old 06-26-2020, 03:56 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 0
I am stuck with 7.50013 and no idea how to update. Any help?
When I long press the home button nothing happens and it start up with the TV app page
Cody7k is offline  
post #305 of 314 Old 06-26-2020, 04:08 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Cody7k View Post
I am stuck with 7.50013 and no idea how to update. Any help?
When I long press the home button nothing happens and it start up with the TV app page
The home button has to be pressed shortly. But probably you have tried this, too?
mba123 is offline  
post #306 of 314 Old 06-26-2020, 04:23 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 0
Yes when I short press it's goes to the TV app page or if I am there it with go all.the way up to the top of the page where the search logo next to the weather info is at
Cody7k is offline  
post #307 of 314 Old 06-26-2020, 07:24 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Cody7k View Post
Yes when I short press it's goes to the TV app page or if I am there it with go all.the way up to the top of the page where the search logo next to the weather info is at

I don't know if it can help you but I also struggled to roll back to the latest stable firmware.

What finally worked was to use the physical button on the unit (held 10 seconds until the fans started)

Hope it will help
Hervé Pernet is offline  
post #308 of 314 Old 06-26-2020, 07:24 AM
Newbie
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Cody7k View Post
Yes when I short press it's goes to the TV app page or if I am there it with go all.the way up to the top of the page where the search logo next to the weather info is at
What happens, if you disconnect any external devices?
mba123 is offline  
post #309 of 314 Old 06-26-2020, 01:50 PM
Advanced Member
 
aerodynamics's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 642
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 318 Post(s)
Liked: 138
Quote:
Originally Posted by Cody7k View Post
I am stuck with 7.50013 and no idea how to update. Any help?
When I long press the home button nothing happens and it start up with the TV app page

I believe 7.50013 is the beta version. The auto update doesn't work with that version. You need to email ChiQ and have them send you version 7.50019 so you can roll back before updating to the latest version.

Chiq B5U | 100” Snowhite UST Screen | Pioneer Elite LX-503 | 7.2.4 Surround | Sony Core Series LCR + Atmos | Cambridge Min 12 Side Surrounds | Monoprice Rear Atmos Surrounds | Bic V1020 x2
aerodynamics is offline  
post #310 of 314 Old 06-28-2020, 02:32 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 0
Ah I got the update from my local reseller to update to 7.60032 now I lost the TV app but the projector is now more responsive and refresh rate seems better (base on experience).

Thanks for all those who tried to help. That being said my version still doesn't have OTA update.
Cody7k is offline  
post #311 of 314 Old 07-04-2020, 12:49 PM
Advanced Member
 
aerodynamics's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 642
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 318 Post(s)
Liked: 138
Two glaring issues with the new firmware:

1) Booting up the projector still doesn't remember the previous gamma mode (this is an issue on previous versions also)
2) Booting up the projector no longer remembers the previous source input. It boots straight to the home page. I don't remember if there was a setting in the previous menu design to enable this. If there is, I can't find it anywhere in the new menu.

I haven't had a chance to see if the picture controls in the new firmware works better than before but these are the two issues that stand out.

Chiq B5U | 100” Snowhite UST Screen | Pioneer Elite LX-503 | 7.2.4 Surround | Sony Core Series LCR + Atmos | Cambridge Min 12 Side Surrounds | Monoprice Rear Atmos Surrounds | Bic V1020 x2
aerodynamics is offline  
post #312 of 314 Old 07-04-2020, 10:50 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
I see exactly the same! Completely bad ubdate and looks like a Nintendo game! And no more ota ubdate possible. The not immediately displayed the last selected input is the worst. This also shows that they have no idea how such a thing really works.

Gesendet von meinem SM-T720 mit Tapatalk
Daniel Huebel is offline  
post #313 of 314 Old 07-05-2020, 10:55 AM
Advanced Member
 
aerodynamics's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 642
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 318 Post(s)
Liked: 138
Yes, I'm really surprised they didn't catch it during testing since it's the first thing you see when the projector is turned on. I'm almost considering rolling back to the previous version.

Chiq B5U | 100” Snowhite UST Screen | Pioneer Elite LX-503 | 7.2.4 Surround | Sony Core Series LCR + Atmos | Cambridge Min 12 Side Surrounds | Monoprice Rear Atmos Surrounds | Bic V1020 x2
aerodynamics is offline  
post #314 of 314 Old 07-06-2020, 06:35 AM
Newbie
 
robp4p's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
@aerodynamics I'm really struggling with the inability to boot up into a particular input as well. Prior to V7.60032 this was possible.

Changhong/Chiq - Please fix this simple issue! I do not want to have to manually select an input every time I turn on the projector!!!
robp4p is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off