sound issue with pioneer VSX LX53 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 09-19-2018, 01:26 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
sound issue with pioneer VSX LX53

Hello there. please help if you can since I feel like a dumbass that I cant figure this out myself!

I first ran the advanced mcacc on the receiver with the setup mike and the result was great with my 7.1 speaker system. The bass from the subwoofer was to boomy though, and I decided to run the whole thing again plus the other steps with the mcacc. The result was horrible. I now have an allround sound, when sound is coming from the tv through hdmi, that is like an old transistor radio of sorts. A complete thin and flat sound. I tried to run it again with the same result.

However, when I play back a cd on direct or pure direct, that is connected in another way, it sounds perfect.
I'm guessing somehow the signal from the tv must be the issue, either a problem with the hdmi or something? Any good ideas I would very much apreciate it:-)
Pitin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 09-21-2018, 11:36 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Alan P's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: South Dakota
Posts: 11,767
Mentioned: 110 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6400 Post(s)
Liked: 5717
Are you using ARC for the TV audio?

What surround mode is active when using the TV audio?
Alan P is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
hdmi (arc) , reciever setup , surround

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off