Airplay intermittently drops with Onkyo tx-sr373 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 10-05-2018, 06:52 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Airplay intermittently drops with Onkyo tx-sr373

As you know Onkyo TX-SR373 doesn't have Airplay. I was on a budget and already had an Apple TV 4K, so I thought I could settle on a less expensive model for my first home theatre.
I have to admit, so far it has been very frustrating but let me just focus on this one:
I have connected the Apple TV 4K to the receiver, and the receiver to the Sonya Bravia TV (ARC), both via 2.1 HDMI cables. Now, when I play something via airdrop, after a minute, more or less, it starts dropping intermittently with 2-3 seconds of silence in between.

I have studied the matter carefully, tried to isolate the problem by different means and I arrived at the conclusion that it is the receiver. For example, I have connected the Apple TV directly to the TV and there is no problem. Also, I have taken care of possible network glitches with, for example, disabling 2.4 GHz band on the router, connecting the Apple TV to the router with a cable, and so on.

You might ask, well, if you don't have a problem with connecting the Apple TV directly to the TV, using ARC, why bother connecting the Apple TV to the receiver.
Because I wish to play music with the TV turned off. Which is a big deal; imagine the need to keep a 65" display on in order to play a song. In my case, it ruins everything, to be honest.

I would appreciate any help, advice, or ideas.
M. Machine is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
airplay , airplay problems , apple tv 4k , Onkyo

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off