Denon AVR-S540BT Settings?? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 05-18-2019, 05:13 PM - Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 0
Denon AVR-S540BT Settings??

I just put together a garage stereo setup using my 4 15'' Planet Audio Subwoofers and everything sounds pretty good but I know it can sound cleaner and better and I need help with the technical stuff.

Here's my whole setup:

Four - 38cm (15") Subwoofer from the X Serie 275W RMS 400W MAX Impedancy: 4 Ohm Frequency response: 22Hz - 2,5kHz 75oz. Magnet Efficiency: 93dB @ 1w/1m 51mm Alu Voice Coil Steelbasket Cevlar Cone Depth: 159mm

Two - BOSTON ACOUSTICS A25 5.25" 2-Way Bookshelf Speaker Gloss Black

One - DENON AVR-S540BT 5.2-Ch x 70 Watts Bluetooth A/V Receiver

One - BEHRINGER KM750 Professional 750-Watt Stereo Power Amplifier with ATR (Accelerated Transient Response)

Like I say it works great and I have the Behgringer turned up about halfway but it seems like the bass is muddy or muffled. I'm not sure what settings I can adjust on my receiver to make everything play nicely together. As of right now everything is default and I just play music from my iphone. Any advice would be greatly appreciated!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SPEAKERS SETup.jpg
Views:	18
Size:	994.4 KB
ID:	2568426  
SlashtaCross is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 05-21-2019, 11:32 AM - Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 0
bump
SlashtaCross is offline  
post #3 of 6 Old 05-21-2019, 12:09 PM
AVS Forum Addicted Member
 
afrogt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 27,800
Mentioned: 56 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2254 Post(s)
Liked: 1486
Are those 4 subs powered or are you using the Behringer amp to drive them? Are you using the sub outs on the Denon at all? How is everything connected?

more info would be helpful

Afro GT
afrogt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 05-21-2019, 12:32 PM - Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by afrogt View Post
Are those 4 subs powered or are you using the Behringer amp to drive them? Are you using the sub outs on the Denon at all? How is everything connected?

more info would be helpful
The subs are ran to the behringer and then the behringer is connected to the Sub out on the back of the denon
SlashtaCross is offline  
post #5 of 6 Old 05-21-2019, 12:38 PM
AVS Forum Addicted Member
 
afrogt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 27,800
Mentioned: 56 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2254 Post(s)
Liked: 1486
Did you plug in the microphone and run the calibration program on the Denon? Then set your front speakers to SMALL with a crossover of 80hz?

Four 15" woofers in a lot of bass.

Afro GT
afrogt is offline  
post #6 of 6 Old 05-21-2019, 12:52 PM
AVS Forum Addicted Member
Moderator
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 25,299
Mentioned: 67 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1656 Post(s)
Liked: 2347
Quote:
Originally Posted by SlashtaCross View Post
I just put together a garage stereo setup using my 4 15'' Planet Audio Subwoofers and everything sounds pretty good but I know it can sound cleaner and better and I need help with the technical stuff.

Here's my whole setup:

Four - 38cm (15") Subwoofer from the X Serie 275W RMS 400W MAX Impedancy: 4 Ohm Frequency response: 22Hz - 2,5kHz 75oz. Magnet Efficiency: 93dB @ 1w/1m 51mm Alu Voice Coil Steelbasket Cevlar Cone Depth: 159mm

Two - BOSTON ACOUSTICS A25 5.25" 2-Way Bookshelf Speaker Gloss Black

One - DENON AVR-S540BT 5.2-Ch x 70 Watts Bluetooth A/V Receiver

One - BEHRINGER KM750 Professional 750-Watt Stereo Power Amplifier with ATR (Accelerated Transient Response)

Like I say it works great and I have the Behgringer turned up about halfway but it seems like the bass is muddy or muffled. I'm not sure what settings I can adjust on my receiver to make everything play nicely together. As of right now everything is default and I just play music from my iphone. Any advice would be greatly appreciated!
Please post your questions in the owner's thread for your receiver
https://www.avsforum.com/forum/90-re...sts-1-8-a.html
rboster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off