Reccomendations for a budget 2 channel amp for use with pre-outs - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 3Likes
  • 1 Post By afrogt
  • 2 Post By bobknavs
 
Thread Tools
post #1 of 13 Old 08-10-2019, 02:44 PM - Thread Starter
Member
 
syvmn's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Hastings, MN
Posts: 140
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 22
Reccomendations for a budget 2 channel amp for use with pre-outs

I bought an Onkyo TX-RZ730 and I would like to use the extra two channels via pre-out for a 7.2.4 system. I am not having much luck searching the forums for recommendations for something inexpensive. Maybe $100 plus or minus. Thanks for any help.
syvmn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 08-10-2019, 07:25 PM
AVS Forum Addicted Member
 
afrogt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 27,473
Mentioned: 49 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2096 Post(s)
Liked: 1394
Most often recommended amp to expand to 7.2.4 are the Audiosource and Dayton stereo amps
https://www.parts-express.com/dayton...ifier--300-593

https://www.crutchfield.com/S-o5aZ5r...SABEgLOMfD_BwE
smithsabom likes this.

Afro GT
afrogt is offline  
post #3 of 13 Old 08-12-2019, 04:09 PM
Advanced Member
 
eriksells916's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Rocklin, Ca
Posts: 904
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 418 Post(s)
Liked: 159
yup ^^^^^^^^^^^^^^^^^ what he said
eriksells916 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 Old 08-12-2019, 07:35 PM
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Argentina
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 108 Post(s)
Liked: 5
If i use the main in, i cant use the analog inputs of that amp?
Trunksleo is online now  
post #5 of 13 Old 08-12-2019, 07:45 PM
AVS Forum Special Member
 
bobknavs's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Danbury, CT, USA
Posts: 4,349
Mentioned: 47 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 2199 Post(s)
Liked: 1571
Quote:
Originally Posted by Trunksleo View Post
If i use the main in, i cant use the analog inputs of that amp?
Sorry, I don't understand. Can you clarify?
bobknavs is online now  
post #6 of 13 Old 08-12-2019, 07:59 PM
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Argentina
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 108 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by bobknavs View Post
Sorry, I don't understand. Can you clarify?
sorry i dont see the back of the amps.

Last edited by Trunksleo; 08-12-2019 at 08:01 PM. Reason: S
Trunksleo is online now  
post #7 of 13 Old 08-13-2019, 11:57 AM
AVS Forum Addicted Member
 
afrogt's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 27,473
Mentioned: 49 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2096 Post(s)
Liked: 1394
Quote:
If i use the main in, i cant use the analog inputs of that amp?
the Main In on the amp is analog. I don't understand what you're trying to say.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Dayton amp back side.PNG
Views:	9
Size:	349.5 KB
ID:	2602498   Click image for larger version

Name:	Audiosource Amp back.PNG
Views:	8
Size:	848.7 KB
ID:	2602500  

Afro GT
afrogt is offline  
post #8 of 13 Old 08-13-2019, 12:20 PM
AVS Forum Special Member
 
pase22's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Montreal,Canada
Posts: 7,026
Mentioned: 83 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3208 Post(s)
Liked: 2668
Quote:
Originally Posted by Trunksleo View Post
sorry i dont see the back of the amps.
The recommended amps are compatible with your AVR. You should have no trouble integrating it into your system.

Kef LS50,Q200C, Q100, SVS SB-2000, Denon AVR-X3400H, NAD 216, Panasonic 50" Plasma, Xbox One.
Bedroom: JBL Loft 50 , Loft 20, Bic F-12, Denon AVR-S710W, PS3, 32" Insigna LED.
pase22 is offline  
post #9 of 13 Old 08-13-2019, 03:40 PM
AVS Forum Special Member
 
RayGuy's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 6,624
Mentioned: 51 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2712 Post(s)
Liked: 2475
This is a steal (on close-out?):

https://www.amazon.com/Cambridge-Aud...SIN=B078H7ZP8T

You won't find better quality at that price point.

It's a VIRTUAL channel unless stated otherwise.
RayGuy is online now  
post #10 of 13 Old 08-13-2019, 04:27 PM
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Argentina
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 108 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by pase22 View Post
The recommended amps are compatible with your AVR. You should have no trouble integrating it into your system.
My question is if i can turn on/off the yamaha rs700 and the marantz 5012 with the same control.
Trunksleo is online now  
post #11 of 13 Old 08-13-2019, 09:35 PM
AVS Forum Special Member
 
bobknavs's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Danbury, CT, USA
Posts: 4,349
Mentioned: 47 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 2199 Post(s)
Liked: 1571
Quote:
Originally Posted by Trunksleo View Post
My question is if i can turn on/off the yamaha rs700 and the marantz 5012 with the same control.
That would be best done with a 12V trigger. It appears that neither receiver has a 12V trigger input.

Short answer: not directly. You could resort to something like a smart power strip (where one outlet controls the others) or a power switch that takes a 12V control.

Is there any reason that you didn't mention the RS700 nd the SR5012 in your first post? No telepaths here, as far as I know.
tinman143 and Trunksleo like this.
bobknavs is online now  
post #12 of 13 Old 08-14-2019, 03:43 AM
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Argentina
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 108 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by bobknavs View Post
That would be best done with a 12V trigger. It appears that neither receiver has a 12V trigger input.



Short answer: not directly. You could resort to something like a smart power strip (where one outlet controls the others) or a power switch that takes a 12V control.



Is there any reason that you didn't mention the RS700 nd the SR5012 in your first post? No telepaths here, as far as I know.
Thanks. I just answered that i dont see the back of the amps. I dont saw that amp dont have any inputs
Trunksleo is online now  
post #13 of 13 Old 08-14-2019, 07:44 AM
AVS Forum Special Member
 
pase22's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Montreal,Canada
Posts: 7,026
Mentioned: 83 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3208 Post(s)
Liked: 2668
Quote:
Originally Posted by Trunksleo View Post
My question is if i can turn on/off the yamaha rs700 and the marantz 5012 with the same control.
Unless you're using these for a different setup, You don't need anything else

Kef LS50,Q200C, Q100, SVS SB-2000, Denon AVR-X3400H, NAD 216, Panasonic 50" Plasma, Xbox One.
Bedroom: JBL Loft 50 , Loft 20, Bic F-12, Denon AVR-S710W, PS3, 32" Insigna LED.
pase22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off