iRule - Page 384 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 149Likes
Reply
 
Thread Tools
post #11491 of 11649 Old 04-22-2018, 07:55 AM
Advanced Member
 
jacket_fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Milton, GA
Posts: 789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 14
I have a Marantz AV8802 in transit via FedEx. In preparation I have looked through the "irule" and "Community" devices for suitable IR controls. Not sure which one is the best to start out with. Do any Marantz owners have a recommendation for IR controlled device examples.

Thanks,

Mark
jacket_fan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #11492 of 11649 Old 04-22-2018, 09:05 AM
Senior Member
 
absolootbs's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: SW OH
Posts: 499
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by mborner View Post
My iRule remote has been setup and working great for years but I'm currently working on a Demopad setup. I'm just curious about something. All of Denon's IP documentation says that their carriage return is 0x0D. I've found that information in every document I could find on the internet. However, only \x0D works. 0x0D does not work for any command. I cannot find any documentation showing \x0D as the correct carriage return. What am I missing? What's the difference between \x0D and 0x0D and why is this error published in every document I find?

0x and \x are basically just two different ways to say the same thing, which is "what follows is the hexadecimal notation of a character" ("0D" is hex for carriage return). Which one to use depends on what the program (remote developer, in this case) you're using is looking for. So while some programs may be written to acknowledge either, and others may specifically want 0x, Demopad is apparently written to only look for \x. And Denon just happens to have chosen to write their documentation using the other.

absolootbs is offline  
post #11493 of 11649 Old 04-22-2018, 10:13 AM
Member
 
videoray's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 142
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by jacket_fan View Post
I have a Marantz AV8802 in transit via FedEx. In preparation I have looked through the "irule" and "Community" devices for suitable IR controls. Not sure which one is the best to start out with. Do any Marantz owners have a recommendation for IR controlled device examples.

Thanks,
http://www.hot-link.com/ and

https://www.amazon.com/Global-Cache-...A33RI86K4PO1EO
videoray is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #11494 of 11649 Old 04-22-2018, 10:55 AM
Advanced Member
 
jacket_fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Milton, GA
Posts: 789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 14
Thanks videoray, but I obviously did not ask the correct question. Sorry for my vagueness.

Let me see if I can do a better job.

Under Marantz Receiver/Preamp devices, there are 41 code sets under the "irule" tab and 116 code sets under "Community" tab.

I did not see a specific IR code set for the Marantz AV8802.

I was looking for recommendations for what IR code set would be best to use as a baseline?

Mark
jacket_fan is offline  
post #11495 of 11649 Old 04-22-2018, 12:20 PM
AVS Forum Special Member
 
eatenbacktolife's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,160
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 31
Why do you want to use IR? Use rs-232 or IP control. I prefer the rs-232 with Denon/Marantz. You can prob use Denon device in library as well
eatenbacktolife is offline  
post #11496 of 11649 Old 04-22-2018, 12:38 PM
Advanced Member
 
jacket_fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Milton, GA
Posts: 789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Why do you want to use IR?
It is what I am currently using with my existing processor.

The Denon processors are an option. I suspect the later generation models might work.

Mark
jacket_fan is offline  
post #11497 of 11649 Old 04-22-2018, 12:51 PM
AVS Forum Special Member
 
eatenbacktolife's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,160
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 31
I would switch to serial control. Large benefit over using IR
eatenbacktolife is offline  
post #11498 of 11649 Old 04-22-2018, 04:32 PM
Member
 
videoray's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 142
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by eatenbacktolife View Post
I would switch to serial control. Large benefit over using IR
Do you use close shop software like control 5 or iRule software for RS232 with an IP To RS232 Converter?
videoray is offline  
post #11499 of 11649 Old 04-22-2018, 05:07 PM
AVS Forum Special Member
 
eatenbacktolife's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,160
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 31
Both. Global Cache IP2SL work well in iRule. GC100 work but only allow one handset connection at a time.
eatenbacktolife is offline  
post #11500 of 11649 Old 04-23-2018, 03:05 AM
Advanced Member
 
mborner's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Coral Springs, Florida
Posts: 909
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by absolootbs View Post
0x and \x are basically just two different ways to say the same thing, which is "what follows is the hexadecimal notation of a character" ("0D" is hex for carriage return). Which one to use depends on what the program (remote developer, in this case) you're using is looking for. So while some programs may be written to acknowledge either, and others may specifically want 0x, Demopad is apparently written to only look for \x. And Denon just happens to have chosen to write their documentation using the other.
That was very informative, thank you.
mborner is offline  
post #11501 of 11649 Old 04-23-2018, 10:55 AM
Member
 
videoray's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 142
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by eatenbacktolife View Post
Both. Global Cache IP2SL work well in iRule. GC100 work but only allow one handset connection at a time.
So you use both iRule and Simple Control 5 with IP2SL? Maybe I'm misunderstanding your answer.
videoray is offline  
post #11502 of 11649 Old 04-23-2018, 11:20 AM
AVS Forum Special Member
 
eatenbacktolife's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,160
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by videoray View Post
So you use both iRule and Simple Control 5 with IP2SL? Maybe I'm misunderstanding your answer.
I thought you were asking if I did dealer only control systems or iRule. IP2SL works with iRule without issue. I've never touched simple control
eatenbacktolife is offline  
post #11503 of 11649 Old 04-23-2018, 09:56 PM
Member
 
videoray's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 142
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by eatenbacktolife View Post
I thought you were asking if I did dealer only control systems or iRule. IP2SL works with iRule without issue. I've never touched simple control
Rs232 will be the best for Marantz AV8895. I believe I will get Simple control 5 to get started and do iRule later. Thanks for the Help.
videoray is offline  
post #11504 of 11649 Old 04-26-2018, 06:34 PM
Member
 
jtjjen's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 92 Post(s)
Liked: 44
Thanks to help from SJHT, I was able to get the ADCP IP codes working for the Sony VW5000ES (will work for VW885 too). I have shared the device in iRule. The device name is:

VPL-VW5000ES ADCP IP Control - JohnJ

Tips: The port needs to match ADCP port in the web browser screen of the projector - default 53595
Turn off "Requires Authentication".

ETA: Biggest advantage for me was to control laser level directly.
jtjjen is offline  
post #11505 of 11649 Old 05-03-2018, 07:19 PM
Advanced Member
 
jacket_fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Milton, GA
Posts: 789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 14
Another set up question. It has been years since I did the last revision on my system. I thought there was a way to have buttons toggle between on and off. I found that especially useful when turning the system on. I am either mistaken or have forgotten how to do it. It seemed like I could drag the on and off buttons on top of each other or something simple like that. In reviewing the tutorial, I cannot find what I think I am looking for.

I thought it was under toggle or something like that.

Can I do something to show I pressed the button?

Thanks

Mark
jacket_fan is offline  
post #11506 of 11649 Old 05-03-2018, 08:19 PM
AVS Forum Special Member
 
Peter M's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sydney
Posts: 2,059
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 379 Post(s)
Liked: 303
Have you seen this ?

toggle images

Cheers,
Peter M is offline  
post #11507 of 11649 Old 05-04-2018, 06:17 PM
Advanced Member
 
jacket_fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Milton, GA
Posts: 789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 14
Thanks Peter, I am a bit ashamed to say I did. Worked perfectly.

Thank you.

Mark
jacket_fan is offline  
post #11508 of 11649 Old 05-13-2018, 12:13 PM
AVS Forum Special Member
 
Jack D's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: DC Metro Area
Posts: 1,917
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 15
Can't control JVC with iRule

I've set up my iRule configuration with a JVC x-950 projector. I get a green icon for the JVC gateway that I set up but when I send commands from one of the device files from the iRule database they do not work. I've also tried to create commands using the hex codes from the JVC DLA Remote control guide adding a \x in front of each hex but that didn't work either. I have an entrance with the PJREQ command that repeats every 3 seconds. What am I missing? Thanks for any help.
Jack D is offline  
post #11509 of 11649 Old 05-14-2018, 06:56 AM
AVS Forum Special Member
 
sonoftumble's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 3,366
Mentioned: 228 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2692 Post(s)
Liked: 2451
Quote:
Originally Posted by Jack D View Post
I've set up my iRule configuration with a JVC x-950 projector. I get a green icon for the JVC gateway that I set up but when I send commands from one of the device files from the iRule database they do not work. I've also tried to create commands using the hex codes from the JVC DLA Remote control guide adding a \x in front of each hex but that didn't work either. I have an entrance with the PJREQ command that repeats every 3 seconds. What am I missing? Thanks for any help.
You should use the direct hex commands. ( examples below ) For IP control make sure to set the IP gateway to Port 20554

The hex commands should be formatted are follows.

Power On: \x21\x89\x01\x50\x57\x31\x0A
Power Off: \x21\x89\x01\x50\x57\x30\x0A

You may be using this guide already, but just in case: http://support.jvc.com/consumer/supp...ntrolGuide.pdf

Also, in the iRule device library, you will find the following device driver which will work just fine with your model as the control codes are the same for all of the JVC projo models: JVC Projector RS and X Series TCP

There is also a feedbacks driver so you can query the projector as to its power status. This comes in handy when you are in bed and you want to make sure that the kids turned off the projector ( they usually don't - lol ): JVC Projector RS Series All Models IP/RS232

LG OLED65C7P 4-20-19 Calibration SDR/HDR/DV FW 05.80.15: https://www.avsforum.com/forum/40-ol...l#post57928994
VIZIO M70-D3 Calibration SDR/HDR FW 3.4.8.15: https://www.avsforum.com/forum/166-l...l#post55595700
sonoftumble is offline  
post #11510 of 11649 Old 05-16-2018, 01:27 PM
AVS Forum Special Member
 
Jack D's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: DC Metro Area
Posts: 1,917
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by sonoftumble View Post
You should use the direct hex commands. ( examples below ) For IP control make sure to set the IP gateway to Port 20554

The hex commands should be formatted are follows.

Power On: \x21\x89\x01\x50\x57\x31\x0A
Power Off: \x21\x89\x01\x50\x57\x30\x0A

You may be using this guide already, but just in case: http://support.jvc.com/consumer/supp...ntrolGuide.pdf

Also, in the iRule device library, you will find the following device driver which will work just fine with your model as the control codes are the same for all of the JVC projo models: JVC Projector RS and X Series TCP

There is also a feedbacks driver so you can query the projector as to its power status. This comes in handy when you are in bed and you want to make sure that the kids turned off the projector ( they usually don't - lol ): JVC Projector RS Series All Models IP/RS232
Thanks for the response. I am using port 20554. I think I would not get a green icon for the gateway if it were not making a connection. I did use the direct hex commands from the JVC document and formatted as you describe. All I need to do is switch between picture mode USER1 and USER2 and change gamma from D to B when going from SDR to HDR programming. It’s a bit of a hassle to do it with the remote. Is there anything else I could be missing? Don’t really need the feedbacks....
Jack D is offline  
post #11511 of 11649 Old 05-26-2018, 01:17 PM
Senior Member
 
24Changer's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kannapolis,NC
Posts: 436
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 129 Post(s)
Liked: 140
Can someone help me understand this; in iRule Builder why in the Images tab when I click on an image/icon/picture... the scroll bar will jump to the top of the page? Has or is anyone else experience this? Is there something that I can do to correct this?
24Changer is offline  
post #11512 of 11649 Old 05-26-2018, 04:31 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 250
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 105 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by 24Changer View Post
Can someone help me understand this; in iRule Builder why in the Images tab when I click on an image/icon/picture... the scroll bar will jump to the top of the page? Has or is anyone else experience this? Is there something that I can do to correct this?
I have that issue as well. Its been going on for a while now. I am using Chrome..
mpg7321 is online now  
post #11513 of 11649 Old 05-28-2018, 06:03 AM
AVS Forum Special Member
 
sonoftumble's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 3,366
Mentioned: 228 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2692 Post(s)
Liked: 2451
Quote:
Originally Posted by 24Changer View Post
Can someone help me understand this; in iRule Builder why in the Images tab when I click on an image/icon/picture... the scroll bar will jump to the top of the page? Has or is anyone else experience this? Is there something that I can do to correct this?
It's a bug in the builder that's been around for a couple of years. I doubt it will ever be fixed as they plan to sunset both iRule and On Controls ( same software ) in about 2 1/2 years.

LG OLED65C7P 4-20-19 Calibration SDR/HDR/DV FW 05.80.15: https://www.avsforum.com/forum/40-ol...l#post57928994
VIZIO M70-D3 Calibration SDR/HDR FW 3.4.8.15: https://www.avsforum.com/forum/166-l...l#post55595700
sonoftumble is offline  
post #11514 of 11649 Old 05-28-2018, 07:46 AM
Senior Member
 
24Changer's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kannapolis,NC
Posts: 436
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 129 Post(s)
Liked: 140
Quote:
Originally Posted by sonoftumble View Post
It's a bug in the builder that's been around for a couple of years. I doubt it will ever be fixed as they plan to sunset both iRule and On Controls ( same software ) in about 2 1/2 years.
Thanks, was more or less confirming that I was not doing something incorrectly.
24Changer is offline  
post #11515 of 11649 Old 06-26-2018, 06:04 AM
Senior Member
 
Audiojan's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: New Hampshire
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 34
Does anyone use iRule to control an Apple TV 4K? If so, how? From my understanding Apple removed the IP control ability from the 4k, only supporting Blutooth and IR. All my equipment is in a separate room, so IR is out of the question.

"Suddenly the thought struck me, my floor is someone elses ceiling" - Nils Ferlin
Audiojan is offline  
post #11516 of 11649 Old 06-26-2018, 11:34 PM
AVS Forum Special Member
 
Peter M's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sydney
Posts: 2,059
Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 379 Post(s)
Liked: 303
Quote:
Originally Posted by Audiojan View Post
All my equipment is in a separate room, so IR is out of the question.
Not necessarily. Try looking for a suitable IR repeater system.

Cheers,
Peter M is offline  
post #11517 of 11649 Old 06-27-2018, 07:34 AM
Senior Member
 
Audiojan's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: New Hampshire
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Peter M View Post
Not necessarily. Try looking for a suitable IR repeater system.

Cheers,
Thanks Peter. I really would prefer to stay away from IR as it's not always perfectly reliable (IMHO). IP or RS232 has always worked well for me in the past.

"Suddenly the thought struck me, my floor is someone elses ceiling" - Nils Ferlin
Audiojan is offline  
post #11518 of 11649 Old 06-27-2018, 04:21 PM
Member
 
sfatula's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Calera, OK
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Audiojan View Post
Thanks Peter. I really would prefer to stay away from IR as it's not always perfectly reliable (IMHO). IP or RS232 has always worked well for me in the past.
Well, many of us would prefer that, but sorry, not available except through some specific home automation partners.

You can contribute here:

https://github.com/jeanregisser/mediaremotetv-protocol

It is possible with enough people working on the project eventually control could be achieved.
sfatula is offline  
post #11519 of 11649 Old 06-27-2018, 06:52 PM
Member
 
sfatula's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Calera, OK
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
Does anyone here has a nice home page in their remote, one that shows says the status of every device, one that looks good and they might be proud of, willing to share any picture of it?

I want to show all my devices, and, other stuff, the status. I can get the status (power on, off), but, other than:

Pioneer Receive:Off
Left Subwoofer:Off

etc., which doesn't look very nice, is there a cool way to present it? Sadly, am a programmer, but terrible at graphic design.
sfatula is offline  
post #11520 of 11649 Old 07-10-2018, 04:59 PM
Advanced Member
 
jacket_fan's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Milton, GA
Posts: 789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 14
Another problem.

I need connection help.

I got a new GC-100-12. I thought the Itach I bought years ago got zapped by lighting. I cannot connect with either the iPad or iPhone after the new installation.

The GC-100 has what I think is the default IP address of 192.168.1.70. I ran iTest and verified that IP address. My router has an address of 192.168.50.1. I have a Gateway for the GC-100 set as 192.168.1.70 to match the IP address from iHelp.

I do not get the iPhone or the iPad to connect ithe the GC-100.

The network map does not show the GC-100.

I have a LAN connection.

All lights are on.

There is likely something pretty simple I am missing. Any help would be appreciated.

Mark

Mark
jacket_fan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Remote Control Area

Tags
Denon , Denon Avr 3311ci Receiver , Sharp Aquos , Lcd Hdtv , Receivers Amplifiers , Philips Pronto Tsu7000 The Intelligent Remote Control For Home Theater

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off