Xfinity remote won't work over IR extender - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 09-15-2019, 03:16 PM - Thread Starter
Member
 
sdavis81's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 13
Xfinity remote won't work over IR extender

Hi remote gurus,
I am stumped.

About a year ago I set up a TV on a porch with the equipment in the basement (another location)

Samsung TV
Sewell multizone IR extender, run with long extender cable into basement
Yamaha receiver and Xfinity box down in the basement.

Everything worked fine for 6 months. Then the cable box stopped responding.

The receiver can be controlled over the IR extender fine.
The cable remote controls the TV fine, but won't control the cable box.
If I take the cable remote in the basement, it works fine to control the cable in line of sight.

The Xfinity remotes flash when the signal is sent. The IR 'eye' flashes when it relays a signal. If I push a button on the cable remote that involves a TV function, Like Volume or TV power, the eye flashes (it relays an IR signal). If I push any cable related button like Menu or Xfinity button, the eye does not flash (no IR signal seen or relayed?).

So somehow the signals from the remote that are "TV related" can be seen by the eye and are relayed. But cable functions are not.

I have multiple Xfinity remotes including old ones. I use an XR 15 remote, but had an old XR 5 remote and paired that one. The same thing happens with that one. I have repaired the XR 15 too. None of the cable functions with either will relay over the IR extender.

Using the Xfinity app to watch TV right now.

I have called both Sewell and Xfinity, no one has a clue.

Any thougthts?
My thanks.
sdavis81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-16-2019, 08:55 PM
AVS Forum Special Member
 
Mntneer's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Martinsburg, WV
Posts: 2,931
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 95 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by sdavis81 View Post
Hi remote gurus,
I am stumped.

About a year ago I set up a TV on a porch with the equipment in the basement (another location)

Samsung TV
Sewell multizone IR extender, run with long extender cable into basement
Yamaha receiver and Xfinity box down in the basement.

Everything worked fine for 6 months. Then the cable box stopped responding.

The receiver can be controlled over the IR extender fine.
The cable remote controls the TV fine, but won't control the cable box.
If I take the cable remote in the basement, it works fine to control the cable in line of sight.

The Xfinity remotes flash when the signal is sent. The IR 'eye' flashes when it relays a signal. If I push a button on the cable remote that involves a TV function, Like Volume or TV power, the eye flashes (it relays an IR signal). If I push any cable related button like Menu or Xfinity button, the eye does not flash (no IR signal seen or relayed?).

So somehow the signals from the remote that are "TV related" can be seen by the eye and are relayed. But cable functions are not.

I have multiple Xfinity remotes including old ones. I use an XR 15 remote, but had an old XR 5 remote and paired that one. The same thing happens with that one. I have repaired the XR 15 too. None of the cable functions with either will relay over the IR extender.

Using the Xfinity app to watch TV right now.

I have called both Sewell and Xfinity, no one has a clue.

Any thougthts?
My thanks.

It's the Xfinity boxes. Some of them are a complete pain in the arse when it comes to IR emitter placement. Which box is it you're working with?
Mntneer is offline  
post #3 of 3 Old 09-17-2019, 06:27 PM - Thread Starter
Member
 
sdavis81's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Mntneer View Post
It's the Xfinity boxes. Some of them are a complete pain in the arse when it comes to IR emitter placement. Which box is it you're working with?
Thanks.

The boxes are XiD-P boxes. This same box worked for several months?
sdavis81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Remote Control Area

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off