AVS Forum banner

34501 - 34520 of 37543 Posts

·
Registered
Joined
·
523 Posts
Did you mean to post "does not appear to be widespread"? That would be more consistent with the second sentence.

I also have 05.80.15, with no problems so far. (Touch wood.)
Correct. What a difference one word can make. Yes "not" was left out.
It's a problem for me. I waited and watched these forums for about the last month to decide whether to install the firmware upgrade. Finally, decided after reviewing updated posts today to install the software update. Did update install. Left house, come home and wife says the TV turned on by itself 3 times over about 4 hours.

So, it's a real issue. May hit people randomly but to anyone thinking of updating with the new software, it's a gamble.
Thanks for your feedback everyone. I received a notification to update but I held off once I read about the issue. At this point, it does seem like a gamble. Some are affected and some are not...
 

·
Registered
Joined
·
935 Posts
Any update expected on the brightness dimming issue?

I have 2 x LG OLED55C7, but so far only one of them is affected. Both are running latest firmware.
 

·
Registered
Joined
·
322 Posts
Does anybody notice that the gamma curve on HDR its a little bit too bright and washed out? Oled 7 series.

with SDR, all my movies or games looks great with proper settings (low oled light, gamma 1886, etc), they are dark and contrasty, just like a cinema feel.

but on HDR, some movies gets pretty bright and.. washed out? colors looks great, but brightness is strange, like the gamma rise to 2.1 or 2.0 making the image somewaht dull.

this is with cinema hdr and technicolor.
 

·
Registered
Joined
·
384 Posts
Does anybody notice that the gamma curve on HDR its a little bit too bright and washed out? Oled 7 series.

with SDR, all my movies or games looks great with proper settings (low oled light, gamma 1886, etc), they are dark and contrasty, just like a cinema feel.

but on HDR, some movies gets pretty bright and.. washed out? colors looks great, but brightness is strange, like the gamma rise to 2.1 or 2.0 making the image somewaht dull.

this is with cinema hdr and technicolor.

If you have Dynamic Contrast on low for dynamic tone mapping, that can raise the brightness a bit in dark areas making them seem a bit washed out. It's kind of necessary to have on to retain overall picture brightness though with HDR10 content.
 

·
Registered
Joined
·
550 Posts
Do you have an Apple TV or something similar connected directly to the TV?

Check Auto Power Sync Under General / Simplelink and make sure it’s off. I think this setting might be getting turned on with this update as I am positive I had this turned off but noticed it was turned on recently.

I wasn’t having the issue with the TV turning on or off but my Pioneer LX500 UHD Player which I recently reconnected directly to the LG was turning off when I turned the TV off and changing Auto Power Sync from On to Off resolved it.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thank you. I took a look at that auto power setting, and as you indicated, it was now set to On. It was previously off. So far, that seems to have resolved the powering on by itself issue. Makes one wonder what other adjustments/settings were "reset" by the software update.
 

·
Registered
Joined
·
78 Posts
Thank you. I took a look at that auto power setting, and as you indicated, it was now set to On. It was previously off. So far, that seems to have resolved the powering on by itself issue. Makes one wonder what other adjustments/settings were "reset" by the software update.
I had the same issue after updating but only my Denon AV was attached directly to the TV everything else goes through that. The problem was caused by my ATV 4K and turning QuickStart+ off stopped it. I have been updated for maybe two weeks now - no other noticeable problems or changes to my settings. Hope this helps
 

·
Registered
Joined
·
261 Posts
So I am curious if others have had any out of warranty experience with LG. I have a C7 that I bought June of 2017. Now my previous set was a Pioneer Elite which I had for 10 years. Having owned a plasma I was always sensitive to Image Retention or burn in which I never had with my Pioneer. I don’t game and actually am a cord cutter so my viewing is either OTA or streaming. I don’t watch any type of programming that would have banners and such nor is the set on for long, long stretches. Unfortunately this OLED panel is showing some burn in. I bought the set from Robert at Value Electronics and he has suggested some programming to remediate the issue, pixel refresh and some YouTube videos to run overnight, which I have done. Unfortunately the burn in is not fading. I am waiting a call from LG after loqging a complaint. Since the warranty has expired I wondered if anyone here has had any luck getting them to fix, or really in this instance, replace the panel even though the warranty has expired. Very disappointed since I really have just used the set for normal viewing. Thanks in advance for any help.
JTMav
 

·
Premium Member
Joined
·
4,799 Posts
So I am curious if others have had any out of warranty experience with LG. I have a C7 that I bought June of 2017. Now my previous set was a Pioneer Elite which I had for 10 years. Having owned a plasma I was always sensitive to Image Retention or burn in which I never had with my Pioneer. I don’t game and actually am a cord cutter so my viewing is either OTA or streaming. I don’t watch any type of programming that would have banners and such nor is the set on for long, long stretches. Unfortunately this OLED panel is showing some burn in. I bought the set from Robert at Value Electronics and he has suggested some programming to remediate the issue, pixel refresh and some YouTube videos to run overnight, which I have done. Unfortunately the burn in is not fading. I am waiting a call from LG after loqging a complaint. Since the warranty has expired I wondered if anyone here has had any luck getting them to fix, or really in this instance, replace the panel even though the warranty has expired. Very disappointed since I really have just used the set for normal viewing. Thanks in advance for any help.
JTMav

I assume if you bought from VE you used a credit card. If so you likely got an extra year of warranty coverage, that feature is pretty much a given with any credit card.
 

·
Registered
Joined
·
261 Posts
I assume if you bought from VE you used a credit card. If so you likely got an extra year of warranty coverage, that feature is pretty much a given with any credit card.
Yes I tried that route but my PayPal account is linked to a debit card that doesn’t offer that perk. Appreciate the quick response.
JTMav
 

·
Registered
Joined
·
1,203 Posts

·
Registered
Joined
·
261 Posts

·
Registered
Joined
·
189 Posts
I have been using the cable for a year without issues, but I agree it's worth checking.

I got my premium certified HDMI cable, plugged it in, and ... no difference. Still no sound except for stereo-only stuff like Youtube.


I noticed one other thing - the "Sound" menu on the LG greys out stuff like the "Dolby Atmos" setting when output is sent through the Yamaha receiver. I only get that selectable when I go through the internal speakers. See attached photo.


Now that the cable is addressed, it looks like it's a cage fight between the Yamaha and the LG now.



Rob T
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
1,234 Posts
I got my premium certified HDMI cable, plugged it in, and ... no difference. Still no sound except for stereo-only stuff like Youtube.


I noticed one other thing - the "Sound" menu on the LG greys out stuff like the "Dolby Atmos" setting when output is sent through the Yamaha receiver. I only get that selectable when I go through the internal speakers. See attached photo.


Now that the cable is addressed, it looks like it's a cage fight between the Yamaha and the LG now.



Rob T


That’s normal as they are only enabled when using internal speakers.

What do you have digital sound out set to under audio out? Should be Auto and not PCM.

I can’t think of anything else with the LG so might want to check the Yamaha owners thread


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
12,664 Posts
are there any built-in apps on the C7 that offer 4K programming?...I'm not referring to Netflix, Vudu, Amazon etc...I mean broadcast/linear 4K cable channels either OnDemand or live programming?...I see there's some sort of Cable Channel list that keeps popping up but I never looked into it...I currently have Verizon FiOS but they don't offer any 4K channels
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Should the C7/B7 OLED TV show a label on the right upper corner saying "Atmos" when it detects a Dolby Atmos signal, just like it shows the word "HDR" with HDR material?

Since I have never gotten that kind of Atmos label on my B7, for example when I watch the Dolby app that has Atmos sound. Im using the LG sk9y as my soundbar.

So should it show the word "Atmos" or "Dolby Atmos" in the right upper hand corner when it detects Atmos sound?
 

·
Registered
Joined
·
1,203 Posts
I got my premium certified HDMI cable, plugged it in, and ... no difference. Still no sound except for stereo-only stuff like Youtube.


I noticed one other thing - the "Sound" menu on the LG greys out stuff like the "Dolby Atmos" setting when output is sent through the Yamaha receiver. I only get that selectable when I go through the internal speakers. See attached photo.


Now that the cable is addressed, it looks like it's a cage fight between the Yamaha and the LG now.



Rob T
This is what worked with my Marantz SR7011 - it was a challenge to get it to work and I had to use an audio optical cable into TV/audio of the Marantz.


Go into Marantz - video - turn on HDMI control (ARC )

LG - Turn on Optical ouyput

Marantz us TV/Audio
 

·
Registered
Joined
·
321 Posts
I got my premium certified HDMI cable, plugged it in, and ... no difference. Still no sound except for stereo-only stuff like Youtube.


I noticed one other thing - the "Sound" menu on the LG greys out stuff like the "Dolby Atmos" setting when output is sent through the Yamaha receiver. I only get that selectable when I go through the internal speakers. See attached photo.


Now that the cable is addressed, it looks like it's a cage fight between the Yamaha and the LG now.



Rob T
I have a Yamaha 2050 and have run into this problem on a number of occasions. Part of the problem was clearly cable related and once I replaced the HDMI cable the problem occurred very infrequently. However, when it does occur I have had luck by doing a soft reset. You simply depress the main power button for about 30 seconds. Then restart the Yamaha and you should get DD+ sound on Netflix and other internal apps and external devices plugged into HDMI ports. This soft reset procedure is not in the manual but when I was having problems I found it doing a Google search and it has always restored my multichannel sound through ARC. Hope it works for you.
 

·
Registered
Joined
·
454 Posts
Should the C7/B7 OLED TV show a label on the right upper corner saying "Atmos" when it detects a Dolby Atmos signal, just like it shows the word "HDR" with HDR material?

Since I have never gotten that kind of Atmos label on my B7, for example when I watch the Dolby app that has Atmos sound. Im using the LG sk9y as my soundbar.

So should it show the word "Atmos" or "Dolby Atmos" in the right upper hand corner when it detects Atmos sound?
Only if using onboard audio. If you're sending ARC to an AVR, the message won't pop.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Another burn-in case. Always used the LG C7 normally. The YouTube yellow search button inside the app is now permanently visible on the screen. Also the YouTube logo on the left is slowly becoming more visible. Luckily LG OLED is actually very easy going in Europe with swapping defective burn-in pannels for new ones. Friday my panel is going to get replaced under warranty by LG.

Buts it’s very concerning that OLED seems to be not fit on the long term mostly when it’s about burn-ins.
 
34501 - 34520 of 37543 Posts
Top