AVS Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

· Registered
Joined
·
90 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Everytime I turn on my 1611 if it even comes on, it will play the audio and video just fine for about 30 seconds then once something gets a little loud it kicks off. I have one ps3 hooked up via hdmi and then one hdmi out to a projector. Does anyone have the same problem or have any ideas as to whats wrong? Thanks
 

· Registered
Joined
·
12,443 Posts
Check the speaker wires..

@ BOTH the AVR's rear panel and loudspeaker terminals..

Any little wire strand can short out and the AVR will shut down..

Check each closely, twist the strands titely and reinstall.


Just my $0.02...
 

· Registered
Joined
·
2,530 Posts
Hello,

Given that it is powering up, it does seem possible that a Speaker Cable might have come loose. However, if all Connections are correct, it could be an issue with the Amplifier Stage. Hopefully, it is just a loose wire.

Cheers,

AD
 

· Registered
Joined
·
90 Posts
Discussion Starter · #8 ·
okay i tried one speaker at a time with thicker cable and still kicked off right at a louder volume part again. Boo urns best buy is selling 1611s for cheap supposedly. Im gonna have to go look. Im out of warranty. thanks
 

· Premium Member
Joined
·
93,443 Posts

Quote:
Originally Posted by hbklb /forum/post/20793476


i bought on ebay used sadly.... does the warranty transfer to me?

The ebay seller would have had to have purchased it from an authorized reseller and have provided you with the original receipt from the reseller. No harm in trying to get Denon to repair it, however, you're likely looking at that Best Buy clearance.
 
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top