AVS Forum banner

481 - 500 of 13640 Posts

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by kha0tic /forum/post/21907809


Ok, I'll join the dev list. I've fixed the bogus reading bug, corrected a couple of memory leaks in the argyll code and implemented .ccss spectral calibration files. The i1d3 really needs these to be accurate, so they're a must if you want to use this device. I'm testing the code at the moment.

Thanks


Great to have you on board



John
 

·
Registered
Joined
·
12,404 Posts
Will the C6 work with this software ever? or just the retail and OEM D3's?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Hi,

I´m looking forward to use an Spyder4 for my beamer calibration. Sourgeforge WIki says "This device requires the vendor supplied lookup tables to be converted." What does it mean? Is there any converted lookup-table existing? If not, how can I use Spyder4 with HCFR? If yes, what must I do to use it?


Thanks

Manciano66
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by PlasmaPZ80U /forum/post/21921778


Will the C6 work with this software ever? or just the retail and OEM D3's?

At the moment it's just the D3's, if argyll adds support for the C6 then we should get it too.


John
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by Manciano66 /forum/post/21922263


Hi,

I´m looking forward to use an Spyder4 for my beamer calibration. Sourgeforge WIki says "This device requires the vendor supplied lookup tables to be converted." What does it mean? Is there any converted lookup-table existing? If not, how can I use Spyder4 with HCFR? If yes, what must I do to use it?

Thanks, the wiki need updating



The spyder4 should "work" without doing anything special, you'll just see 2 display types. If you run the spyd4en program which is in the tools subdirectory then this will convert the files mentioned above and you should see more display types when you next start hcfr and go into the meter dialog.


John
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Hi John,

thanks for your answer, and the Wiki is updated too :) Now I will buy the spyder4 to calibrate my Pana5000 beamer.


See you

Manciano66
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

·
Registered
Joined
·
16,535 Posts
Awesome John, THANK YOU!!!


Link is not working for me at the moment. * Got it, used another Mirror and Auto Select.



Any work done in this release for the i1Pro?


Thanks again,

Jason
 

·
Registered
Joined
·
6,804 Posts
Discussion Starter #489

Quote:
Originally Posted by JohnAd /forum/post/21941662

Version 3.0.4.0


+ Update argyll code to latest version with fixes for i1d3

+ Add support for ccss file with i1d3

+ Various minor memory fixes


Get it here

http://sourceforge.net/projects/hcfr...p.exe/download


John

Nice job on the D3 for plasma stability.


Non-refresh mode: 20-30% stimulus level yields CCT p-p stability of 300K

Refresh mode: Meter slows down to ~1Hz and CCT p-p stability is 100K (Same as D2) on the same patterns


Also, first D3 measurement in gray scale and color sequence is ok.



i1pro still fails with the following stderr output:

Code:
Code:
libusb:debug [libusb_init] 
libusb:debug [init_polling] Will use CancelIo for I/O cancellation
libusb:debug [windows_clock_gettime_threaded] no hires timer available on this platform
libusb:debug [usbi_pipe] usbi_pipe() called
libusb:debug [usbi_pipe] filedes[1] = filedes[0] = 4
libusb:debug [usbi_add_pollfd] add fd 4 events 1
libusb:debug [libusb_init] created default context
libusb:debug [libusb_init] 
libusb:debug [usbi_pipe] usbi_pipe() called
libusb:debug [usbi_pipe] filedes[1] = filedes[0] = 5
libusb:debug [usbi_add_pollfd] add fd 5 events 1
libusb:debug [libusb_get_device_list] 
libusb:debug [usb_enumerate_hub] busnum 0 devaddr 0 session_id 0
libusb:debug [usb_enumerate_hub] allocating new device for session 0
libusb:debug [initialize_device] active config: 1
libusb:debug [usb_enumerate_hub] 8 ports Hub: \\\\.\\USB#ROOT_HUB#4&24D6EB65&0#{F18A0E88-C30C-11D0-8815-00A0C906BED8}
libusb:debug [usb_enumerate_hub] busnum 0 devaddr 1 session_id 1
libusb:debug [usb_enumerate_hub] allocating new device for session 1
libusb:debug [initialize_device] active config: 1
libusb:debug [cache_config_descriptors] cached config descriptor #1 (46 bytes)
libusb:debug [set_device_paths] path (0:1): \\\\.\\USB#VID_0971&PID_2000#5&18F54CB7&0&1#{A5DCBF10-6530-11D2-901F-00C04FB951ED}
libusb:debug [set_device_paths] driver: libusb0
libusb:debug [libusb_get_device_descriptor] 
libusb:debug [libusb_get_config_descriptor] index 0
libusb:debug [libusb_get_device_descriptor] 
libusb:debug [libusb_get_config_descriptor] index 0
libusb:debug [libusb_unref_device] destroy device 0.0
libusb:debug [libusb_init] 
libusb:debug [usbi_pipe] usbi_pipe() called
libusb:debug [usbi_pipe] filedes[1] = filedes[0] = 6
libusb:debug [usbi_add_pollfd] add fd 6 events 1
libusb:debug [libusb_get_device_list] 
libusb:debug [usb_enumerate_hub] busnum 0 devaddr 0 session_id 0
libusb:debug [usb_enumerate_hub] allocating new device for session 0
libusb:debug [initialize_device] active config: 1
libusb:debug [usb_enumerate_hub] 8 ports Hub: \\\\.\\USB#ROOT_HUB#4&24D6EB65&0#{F18A0E88-C30C-11D0-8815-00A0C906BED8}
libusb:debug [usb_enumerate_hub] busnum 0 devaddr 1 session_id 1
libusb:debug [usb_enumerate_hub] using existing device for session 1
libusb:debug [set_device_paths] path (0:1): \\\\.\\USB#VID_0971&PID_2000#5&18F54CB7&0&1#{A5DCBF10-6530-11D2-901F-00C04FB951ED}
libusb:debug [set_device_paths] driver: libusb0
libusb:warning [set_device_paths] could not match libusb0 device \\\\.\\libusb0-0001--0x0971-0x2000 found devices.
usb_get_paths about to look through devices:
libusb:debug [libusb_get_device_descriptor] 
usb_check_and_add() called with VID 0x1d6b, PID 0x1
libusb:debug [libusb_get_config_descriptor] index 0
Get config desc. 0 failed
libusb:debug [libusb_get_device_descriptor] 
usb_check_and_add() called with VID 0x971, PID 0x2000
libusb:debug [libusb_get_config_descriptor] index 0
usb_check_and_add() found known instrument
libusb:debug [libusb_unref_device] destroy device 0.0
icoms: There don't appear to be any serial ports
i1pro: About to init coms
i1pro: About to init USB
icoms: About to set usb port characteristics
icoms: About to open the USB port, tries 0
icoms: USB port needs opening
icoms: About to open USB port 'usb:/bus0/dev1/ (GretagMacbeth i1 Pro)'
libusb:debug [libusb_open] open 0.1
libusb:error [libusb0_open] libusb0_open: invalid device name '\\\\.\\USB#VID_0971&PID_2000#5&18F54CB7&0&1#{A5DCBF10-6530-11D2-901F-00C04FB951ED}'
Opening USB port 'usb:/bus0/dev1/ (GretagMacbeth i1 Pro)' config 1 failed (Other error) (Permissions ?)icoms: delete called
libusb:debug [libusb_exit] 
libusb:debug [usbi_remove_pollfd] remove fd 6
libusb:debug [libusb_unref_device] destroy device 0.1
libusb:debug [libusb_exit] 
libusb:debug [usbi_remove_pollfd] remove fd 5
libusb:debug [libusb_exit] 
libusb:debug [usbi_remove_pollfd] remove fd 4
libusb:debug [windows_clock_gettime_threaded] timer thread quitting
libusb:debug [libusb_exit] freeing default context
 

·
Registered
Joined
·
16,535 Posts

Quote:
Originally Posted by kha0tic /forum/post/21943583


Try running as Administrator if you're not already doing so.

Are you saying it will no longer fail if run as Admin?


Thank You kha0tic,

Jason
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by DaGamePimp /forum/post/21942421


Any work done in this release for the i1Pro?

There was one fix from argyll to the usb code that I hoped might cure things, but I've had one report that Tools\\spotread now works and so that probably points to an issue with our meter wrapping code. The logs should help isolate that.


John
 

·
Registered
Joined
·
16,535 Posts
John,


Would there be any reason why I could not create an i1Pro profile with HCFR 2.1 and then simply load it in HCFR 3.0.4.0 to use with the i1D3?


Thank You,

Jason
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by DaGamePimp /forum/post/21944080


Would there be any reason why I could not create an i1Pro profile with HCFR 2.1 and then simply load it in HCFR 3.0.4.0 to use with the i1D3?

That should work, let us know if you run into any issues.


JOhn
 

·
Registered
Joined
·
16,535 Posts

Quote:
Originally Posted by JohnAd /forum/post/21944128


That should work, let us know if you run into any issues.


JOhn

Yep issue, I can import the i1Pro chc and create the i1D3 chc, then convert and save to get the mhc file but it will not load it and nothing shows in the selection box when I try to use an existing matrix file (meter correction file). It saves the mhc file in the root HCFR 3 folder, is it maybe looking for those files elsewhere?


Thanks John!


Jason
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by DaGamePimp /forum/post/21944139


Yep issue, I can import the i1Pro chc and create the i1D3 chc, then convert and save to get the mhc file but it will not load it and nothing shows in the selection box when I try to use an existing matrix file (meter correction file). It saves the mhc file in the root HCFR 3 folder, is it maybe looking for those files elsewhere?

Try putting the file in Etalon_Argyll


John
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by zoyd /forum/post/21942462


Nice job on the D3 for plasma stability.


Non-refresh mode: 20-30% stimulus level yields CCT p-p stability of 300K

Refresh mode: Meter slows down to ~1Hz and CCT p-p stability is 100K (Same as D2) on the same patterns


Also, first D3 measurement in gray scale and color sequence is ok.

Thanks good to know that's working for plasmas at last.


John
 

·
Registered
Joined
·
16,535 Posts

Quote:
Originally Posted by JohnAd /forum/post/21944158


Try putting the file in Etalon_Argyll


John

Copied it into each folder within HCFR and it does not see it.


Jason
 

·
Registered
Joined
·
1,687 Posts

Quote:
Originally Posted by DaGamePimp /forum/post/21944139


then convert and save to get the mhc file but it will not load it and nothing shows in the selection box when I try to use an existing matrix file (meter correction file). It saves the mhc file in the root HCFR 3 folder, is it maybe looking for those files elsewhere?

The code is looking for thc files in the Etalon_Argyll directory as far as I can tell on a quick scan, try changing the extension.


John
 

·
Registered
Joined
·
16,535 Posts

Quote:
Originally Posted by JohnAd /forum/post/21944210


The code is looking for thc files in the Etalon_Argyll directory as far as I can tell on a quick scan, try changing the extension.


John

That works!


Saved the converted file (thc) instead of the matrix file (mhc) and then made sure it was in the Etalon_Argyll folder. Now it comes up automatically when you get to the initial sensor/meter settings.


Excellent, Thanks John!



Jason
 
481 - 500 of 13640 Posts
Top