AVS Forum banner
1 - 20 of 3024 Posts

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #1 ·

·
Registered
Joined
·
36 Posts
I haven't found on yet. I've been here around a month or so since I researched and purchased one.


Most of the problems I had were my own network issues.
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Well screw it I am going to make this it unless anyone has a problem with that.
 

·
Registered
Joined
·
172 Posts
I'm running the latest firmware, but not the beta. My original issues of "No Subscription" or "tuner's unavailable' are gone. Now my only standing problem is every now and then I'll get the WMC7 popup saying their is no signal, but it is recording... so I don't know what to do about that.



Otherwise, this is has been an awesome product!
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #5 ·

Quote:
Originally Posted by ckellyusa /forum/post/21067636


I'm running the latest firmware, but not the beta. My original issues of "No Subscription" or "tuner's unavailable' are gone. Now my only standing problem is every now and then I'll get the WMC7 popup saying their is no signal, but it is recording... so I don't know what to do about that.



Otherwise, this is has been an awesome product!

Yah it does act a little funky for me when there are no tuners, I think that was more of a wmc thing. It kind of started bugging out.
 

·
Registered
Joined
·
472 Posts

Quote:
Originally Posted by ckellyusa /forum/post/21067636


I'm running the latest firmware, but not the beta. My original issues of "No Subscription" or "tuner's unavailable' are gone. Now my only standing problem is every now and then I'll get the WMC7 popup saying their is no signal, but it is recording... so I don't know what to do about that.



Otherwise, this is has been an awesome product!

7MC will report a tuner is not available each time it tries to record a show before it starts (see recording defaults in settings). This is typically an issue when recording back to back shows with no extra tuners or when waking for a scheduled recording.
 

·
Registered
Joined
·
472 Posts
I have two HDHomeRun Prime 3CC units connected to mid-range 2011 Mac Mini (2.7 GHz i7 dual-core, AMD 6630M, 8GB RAM, 240GB OCZ Vertex3 MI, 750GB 7200RPM) running bootcamp. Everything is fairly good. I have issues with 29/59 frame rate bug with the original system using Intel HD 3000 integrated graphics. I did the suggested settings for AMD GPUs and its barely noticeable to me.


My only issue reliable return from Sleep (S3). I get no tuner available and eventual lose all tuners and have to restart. The systems are currently set to Max Performance with the PCIe set to Moderate Performance and the Minimum Processor to 5% and Drives Sleep at 20 minutes. I had to do something to keep the units cool and save power.
 

·
Registered
Joined
·
172 Posts

Quote:
Originally Posted by shortcut3d /forum/post/21069401


7MC will report a tuner is not available each time it tries to record a show before it starts (see recording defaults in settings). This is typically an issue when recording back to back shows with no extra tuners or when waking for a scheduled recording.


I'm sorry, I don't understand what you said.


7MC will report it has no tuner before looking for a turner before it starts to record a show? I don't remember seeing a setting about this in the recording defaults.


As for recording back to back shows, I have 6 tuners, 1 usually in use, 1 recording, which leaves 4 available for the next back to back show.


I'm assuming these are all issues with 7MC and how it handles the tuners, but bah!
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #9 ·

Quote:
Originally Posted by shortcut3d /forum/post/21069418


I have two HDHomeRun Prime 3CC units connected to mid-range 2011 Mac Mini (2.7 GHz i7 dual-core, AMD 6630M, 8GB RAM, 240GB OCZ Vertex3 MI, 750GB 7200RPM) running bootcamp. Everything is fairly good. I have issues with 29/59 frame rate bug with the original system using Intel HD 3000 integrated graphics. I did the suggested settings for AMD GPUs and its barely noticeable to me.


My only issue reliable return from Sleep (S3). I get no tuner available and eventual lose all tuners and have to restart. The systems are currently set to Max Performance with the PCIe set to Moderate Performance and the Minimum Processor to 5% and Drives Sleep at 20 minutes. I had to do something to keep the units cool and save power.

Are you on the latest firmware? My pc sleeps, and wakes up for recordings. I haven't ran into this problem you speak of yet. Tuners have always been available when resuming.
 

·
Registered
Joined
·
271 Posts
Missed recordings were problems with some versions of firmware. I had problem with the Oct 8 firmware (no issues with several versions before) but just upgraded to Oct 11 firmware and it appears to have resolved the missed recordings.


There can be problems though if setting the recording to a few minutes before/after the show. This causes problems if you fill all of the tuners. Is the nature of that type of function though, not a Prime specific thing.


Really like the Prime overall.
 

·
Registered
Joined
·
147 Posts
I'll have to get the new beta Oct. 11th software tonight when I get home. I have had some issues with the Oct. 8th beta. I had the sleep issue (loosing tuners upon awaking requireing reboot). Things were good on the Oct. 3rd beta release.


I'm also having an issue that I'm not sure is HDRP related after installing both the Oct. 11beta software and Remote Potato server. I get the interminable WMC "blue spinning wheel" when I got to Tasks>TV and that machine won't shut down properly when I try to get out using Task manager.


Has anyone else had issues with Remote Potato affecting WMC7 and if so, know if its HDRP related?
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #12 ·

Quote:
Originally Posted by xenophonite /forum/post/21070468


Missed recordings were problems with some versions of firmware. I had problem with the Oct 8 firmware (no issues with several versions before) but just upgraded to Oct 11 firmware and it appears to have resolved the missed recordings.


There can be problems though if setting the recording to a few minutes before/after the show. This causes problems if you fill all of the tuners. Is the nature of that type of function though, not a Prime specific thing.


Really like the Prime overall.

Yah this is an issue with WMC. Rather annoying I think even if the shows are on the same channel it will occupy two tuners while they overlap.
Quote:
Originally Posted by ckensto /forum/post/21072084


I'll have to get the new beta Oct. 11th software tonight when I get home. I have had some issues with the Oct. 8th beta. I had the sleep issue (loosing tuners upon awaking requireing reboot). Things were good on the Oct. 3rd beta release.


I'm also having an issue that I'm not sure is HDRP related after installing both the Oct. 11beta software and Remote Potato server. I get the interminable WMC "blue spinning wheel" when I got to Tasks>TV and that machine won't shut down properly when I try to get out using Task manager.


Has anyone else had issues with Remote Potato affecting WMC7 and if so, know if its HDRP related?

I have remote potato installed haven't had any issues with it so far.
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #14 ·

Quote:
Originally Posted by tycoonheart /forum/post/21075755


Been running it for almost a month now, and its been rock solid. Time to take back the crappy FIOS DVR.

Oh you got Fios? Lucky you, time warner puts the copy once flag and every dang channel.
 

·
Registered
Joined
·
172 Posts
FiOS added the copy flag to FOX.... it's really an inconvenience now... I was amazed at how much it effected me when they made the change.
 

·
Registered
Joined
·
673 Posts

Quote:
Originally Posted by ckellyusa /forum/post/21076656


FiOS added the copy flag to FOX.... it's really an inconvenience now... I was amazed at how much it effected me when they made the change.

As I understand it, MSOs are not allowed to copy-protect local broadcast channels. I would call Verizon and complain. If that doesn't work, file a complain with the FCC.

http://esupport.fcc.gov/complaints.htm
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #17 ·

Quote:
Originally Posted by ckellyusa /forum/post/21076656


FiOS added the copy flag to FOX.... it's really an inconvenience now... I was amazed at how much it effected me when they made the change.

Oh really? Regular fox? Thats weak.
 

·
Registered
Joined
·
133 Posts

Quote:
Originally Posted by ckellyusa /forum/post/21076656


FiOS added the copy flag to FOX.... it's really an inconvenience now... I was amazed at how much it effected me when they made the change.

Not true where I am.


I regularly record local football games on FOX and watch it on my other PCs.
 

·
Registered
Joined
·
7,654 Posts
Discussion Starter · #19 ·

Quote:
Originally Posted by tycoonheart /forum/post/21079531


Not true where I am.


I regularly record local football games on FOX and watch it on my other PCs.

Thats good to hear. I have a couple atsc tuners so this wouldn't affect me. Seems weird though that they would do this to a broadcast channel.
 

·
Registered
Joined
·
133 Posts

Quote:
Originally Posted by whiteboy714 /forum/post/21079926


Thats good to hear. I have a couple atsc tuners so this wouldn't affect me. Seems weird though that they would do this to a broadcast channel.

For me, as far as I can tell, nothing has been set as copy once and really hope it stays that way. I don't have premium channels like HBO, Showtime, etc though.
 
1 - 20 of 3024 Posts
Top