AVS Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #1 ·

Hi everyone, I'm new here so please be gentle


 

I have just bought a Canton DM50 sound base and am running a bluray player and TV into it. Everything has been connected as per instructions - the TV via an optical toslink and the bluray player via a coaxial (both cables were supplied with the unit).

 

The issue I'm having is that, whilst watching a bluray, the audio is working fine when in the menu area, but when the movie actually starts to play there is no audio. On some discs you have the option to set a standard DD 5.1 track which resolves this issue, but many bluray films do not offer this manual option.

 

Another 'fix' was to go to the actual bluray player settings and set the Dolby Digital and DTS to 'downmix PCM' but from what I understand this converts the multi channel into a stereo channel which is less than ideal.

 

According to the specification the Canton does decode Dolby 5.1 and DTS but I don't know how to send the correct signal without comprimising to 2 channel stereo or manually setting a given films audio options to a standard 5.1 track (taking into account that a lot of films don't give this manual option).

 

Is there some setting I need to make on the bluray player in order to have 5.1 sent to the Canton correctly - shouldn't it just work?

My Bluray player is a Sony BDP-S350.

 

Many thanks
 

·
Super Moderator
Joined
·
16,752 Posts
1 - 2 of 2 Posts
Status
Not open for further replies.
Top