AVS Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi everyone,

just wanted to ask the experts and people using a succesful settings on the same system i have,


I am trying to use an All In Wonder Radeon with my Sony KP46WT500 through the dvi input. I'm using powerstrips to customize couple of settings and got few of them to actually work in my system. The most clean and crsip video quality i got were from the following PS settings;

=============================================

PowerStrip timing parameters:

960x540=960,56,32,56,540,2,6,15,37237,2304


Generic timing details for 960x540:

HFP=56 HSW=32 HBP=56 kHz=34 VFP=2 VSW=6 VBP=15 Hz=60


Linux modeline parameters:

"960x540" 37.237 960 1016 1048 1104 540 542 548 563 +hsync +vsync

==============================================


But the video is cropped on all side by a little bit specially on top and bottom of the screen. I've also got the following settings to get a perfect size without any overscan and underscan, but the picture is very much blury and completely unsuitable to watch.

==============================================

PowerStrip timing parameters:

1184x666=1184,136,56,280,666,31,6,47,72675,2304


Generic timing details for 1184x666:

HFP=136 HSW=56 HBP=280 kHz=44 VFP=31 VSW=6 VBP=47 Hz=59


Linux modeline parameters:

"1184x666" 72.675 1184 1320 1376 1656 666 697 703 750 +hsync +vsync

====================================================


So my question: Is there any settings or tweak that i can use to get the second settings to work with an acceptable picture quality?


Any comments and advice on alternatives settings will be appreciated as well.


Thank You Guys.

AL
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
sumon,


We need to keep in touch. I have the same setup as you do, and I'm fighting the same battles. I zeroed in on a 540p mode and a 720p mode, both very close to yours. In 540p (480 active lines), text is very crisp, but the tv is stuck in wide mode so 4:3 video has black bars. Also, I could not center this mode horizontally. Trading fp for bp in powerstrip has no effect. This leaves a black bar at the left, even when the desktop on shown. The 720p (648 active lines) mode is centered well, but text is fuzzy due to down conversion to 480p by the tv. I don't think there's a way around this. I got a 1080i mode to work once, but the flicker was terrible.


Reading through various forums, I've learned a lot recently about service mode tweaks to fix centering and overscan issues, and I'm anxious to try them. But, unfortunately, my DVI input went dead a couple weeks ago. The weird thing is it died just -before- I started messing around. It's kind of a mystery, actually. Anyway, the service guy is coming Wednesday. I've confirmed it wasn't not my Radeon card that quit by taking my htpc to BestBuy and plugging it into a DVI FPD (I was surprised they let me do that). I also borrowed a friend's radeon card and tried it my pc with my tv - same results.


I'll let you know what I learned on Wednesday.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
We do have to be in touch since we both can learn from each other. Lemme know what you learn..


Thanks,
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top