AVS Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
492 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi


I'm feeling really dim (nothing new there then!)


I've just installed MCE2005, and also bought TheaterTek 2.0 which uses the new NV4.0 codecs etc.


While i've been messing around with TT2.0, i decided to try DVD playback via the Media Centre DVD player.

To my surprise, the image seemed smooth/clear, but brightness needed adjusting.

I have only really ever used TT1/1.5/2.0, so i am not really up to speed with MP10/MCE player etc.


Where the brightness/contrast etc etc controls?


Also since i now have the NV4.0 codecs supplied with TT2.0, which i assume MCE is using. How or where are the controls for the filters, so i can change/alter these?


I did try MP10 to see if altering the brightness contrast there, would alter MCE player. But each time i move the slider, it snapped back to default!?!


I am connected via DVI to a front projector. And wonder if MCE2005 disables video controls by default when using DVI etc?


I'm running 1280x720p @ 50hz/59.94hz via Forceware driver 61.77(MCE).

These drivers allow my Nvidia 5950Ultra VGA card to run with custom timings/resolutions and refresh rates.

There are preset custom modes for PAL @ 1280x720p and NTSC @ 1280x720p.

Using the PAL preset with MCE player gives perfect(and i mean perfect), smooth judder/stutter free playback.

It is the smoothest playback i have ever seen, including my Pioneer868i HDMI DVD player.

So you can imagine that why i want to be able to calibrate the video settings!


I have done a calibration using my projectors settings. But altering this means it effects my Pioneer DVD(HDMI/DVI) settings. So i really need to alter MCE player!


Any help/advice about using MP10/MCE player with NV4.0 codecs/filters would be very very welcome.;)
 

·
Registered
Joined
·
492 Posts
Discussion Starter · #2 ·
;)
 

·
Registered
Joined
·
492 Posts
Discussion Starter · #3 ·
No one have any ideas?:eek:


I assume at least changing things in "performance" in MP10 settings makes some changes?


Thanks:)
 

·
Registered
Joined
·
278 Posts
I can't speak for MCE2005, but in MCE2004, they were under Setup. Look around in the menus ... can't be too hard to find. But you may have to select something like 'Optimize video' (I don't remember how it was phrased, but it wasn't 'Brightness').
 

·
Registered
Joined
·
492 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I'll have a look, thanks!

(I still think it's because i'm running via DVI)


Keep the ideas coming!:D
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top