AVS Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
75" Samsung Q80R QLED, Denon AVR3300, Revel F36, C25, W263, FV15HP x 2, ATV4K, Sony Blu Ray, Harmony
Joined
·
8,855 Posts
Discussion Starter · #1 ·

Has anyone experienced this?  I hooked up the miniDSP with no filters, in both dual and single sub setups, and output dropped drastically, as in, had to turn sub up from 2:00 to max to have similar output.  Only thing I can think of is not enough voltage for the miniDSP?  I am using the usb plug in to a phone charger plugged in to an ac outlet.
 

·
Registered
75" Samsung Q80R QLED, Denon AVR3300, Revel F36, C25, W263, FV15HP x 2, ATV4K, Sony Blu Ray, Harmony
Joined
·
8,855 Posts
Discussion Starter · #4 ·

I have not messed with it yet.  Can you be more specific what you mean?  Just got done getting the FR as flat as I could with placement and phase.

 

 

·
Registered
Joined
·
14,582 Posts

Quote:
Originally Posted by bear123  /t/1519745/minidsp-dropping-subwoofer-output-alot#post_24408392


I have not messed with it yet.  Can you be more specific what you mean?  Just got done getting the FR as flat as I could with placement and phase.



When you ordered the mini you could get revision A. Or B.


Rev. A is .9 volt input, Rev. B is 2v input.


You can also change the input voltage by moving the jumper on the board.
 

·
Registered
75" Samsung Q80R QLED, Denon AVR3300, Revel F36, C25, W263, FV15HP x 2, ATV4K, Sony Blu Ray, Harmony
Joined
·
8,855 Posts
Discussion Starter · #6 ·

I have version A, .9Vrms Max.  Mine is enclosed, 2 inputs, 4 outputs, a charging/power port, and two little terminals
 

·
Registered
Joined
·
14,582 Posts

Quote:
Originally Posted by bear123  /t/1519745/minidsp-dropping-subwoofer-output-alot#post_24408463


I have version A, .9Vrms Max.  Mine is enclosed, 2 inputs, 4 outputs, a charging/power port, and two little terminals

I have the same one but Revision B. You need to move the jumper on the board. Read the manual it tells you how to change it. Also are you actually taking 110db(verified by a spl meter) sweeps or is the mic not calibrated correctly? Just looking at the response graph rew looks to be reading about 20db high.
 

·
Registered
75" Samsung Q80R QLED, Denon AVR3300, Revel F36, C25, W263, FV15HP x 2, ATV4K, Sony Blu Ray, Harmony
Joined
·
8,855 Posts
Discussion Starter · #8 ·

I have the mic calibration screwed up so yeah, its not right at all...i was doing the sweeps at around -20 volume level.  Thanks for the info, I will look on the miniDSP website and get it figured out......I should be able to get the response pretty damn smooth now that i improved it quite a bit without eq.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top