AVS Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I have a Vizio Model VO42E, 42" LCD. Have a problem like a lot of people mention having: Plug TV into receptacle and yellow Vizio name shows up. Push power button on remote, or the power button on side, and the Vizio name turns from yellow to white. The white Vizio name continues to remain white,,,,,,,but the screen is black and no sound. After reading a lot of different threads on the internet, felt sure I would find bulged or exploded electrolytic capacitors when I removed the back and checked the boards. I was so sure that I bought replacements in advance!!! After visually checking all capacitors on both the boards, I can find NONE that look like they are bad. I didn't actually check any of them with the meter, but feel they are ok! Now what, I thought. The next most popular fix seemed to be the U33 position on the Main Board. Everyone said the U33 part was "amc1117", a 1A Low Dropout Positive Regulator which should register 3.3 volts. After finding the U33 position on my main board (#0171-2271-2855) I find that instead of a power regulator, there is a bigger square chip with about twelve lead coming out of it on all four sides. After googling the part number (TPA3101D2) that there is a power amplifier in the U33 position on my board. I do find six, of what I believe are the regulators on the main board, but none in the U33 position. I checked the voltage on all of these and am posting them below:

U2 - 5.10v, 3.30v, 2.05v

U4 - 5.14v, 3.30v, 2.05v

U5 - 5.10v, 2.63v, 1.37v

U8 - 3.27v, 1.24v, 0.00v

U9 - 5.10v, 2.51v, 1.25v

TU31 - 0.0v, .47v, 0.0v not sure why it has a TU?


I'm not an expert by any means in electronics and would appreciate any help (what so ever) on this problem. Since I have a sound amplifier in the U33 position,,,,,,,,,,,then which position on my board would hold the suspected bad voltage regulator that is in the U33 position on all these other boards?? Also, any other ideas of which part could be bad, would also be greatly appreciated! I have also seen posts on other boards where a person with these same symptoms as mine, have replaced both the voltage supply board, and the main board, and still did not fix this problem. Just as well ask a "dumb question", what is the "back light"? Now you know I'm not a pro!!!!
 

·
Registered
Joined
·
2,441 Posts
what is the "back light"?


That's the control that illuminates the screen. If it's set to minimum, that's what you'll get, minimum video.


Sorry, but I am not familiar with your set.


One question. Will your set play DVD or Blue-ray?
 
1 - 2 of 2 Posts
Top