AVS Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
We recently bought this 50 inch sony off craigslist (yeah I know), it worked fine when picked up and fine once brought back. Now that its been driven another 90 miles I have encountered a problem.


Everything has this red outline and doubling of picture as seen here




It seems to get worse in the upper right corner as seen here




It is the same in both component spots, other video channels, and cable.


What could have happened, I have a picture of when I brought it home and it was good as gold.


Quick fix? Big bucks?


Thanks in advance
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Looks like it needs the convergence adjusted.Enter the menu and find the convergence section.Onscreen prompts will direct you on what to do.Hopefully it's nothing more than that.Good luck.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #3 ·

Quote:
Originally Posted by sl168 /forum/post/16978912


Looks like it needs the convergence adjusted.Enter the menu and find the convergence section.Onscreen prompts will direct you on what to do.Hopefully it's nothing more than that.Good luck.

Hmmm the auto convergence doesnt fix it and there is not manual convergence. During the auto convergence it is supposed to line up a plus sign but it remains skewed and does not fix it self. It is a sony KP-51WS500
 

·
Registered
Joined
·
4,996 Posts
Probably hardware failure of convergence IC's. Pay someone $400 to fix or try DIY $50 (see link in my signature).
 
1 - 5 of 5 Posts
Top