AVS Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Discussion Starter #1
I recently added a blu ray drive to my HTPC. It will play a blu ray, and I do get audio. However a ripped blu ray will play video, but no audio. I use MakeMKV to rip and I tried playing BR in both MediaBrowser and XBMC. What did I do wrong?
 

·
Registered
Joined
·
11,442 Posts
What software player are you using for the disc?


What codecs do you have installed?


Are you using an AVR or TV for audio?
 

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Discussion Starter #3

Quote:
Originally Posted by Sammy2  /t/1417496/no-sound-with-ripped-blu-ray#post_22166541


What software player are you using for the disc?

What codecs do you have installed?

Are you using an AVR or TV for audio?


I use powerDVD to play the disk unless its ripped I watch through XBMC or mediabrowser. I have no idea what codecs i have. My setup is the hdmi out from my computer connects to tv tv and my tv is connected to my audio receiver via optical. Its a Samsung HT-TQ85 a decent home theatre in a box.
 

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Discussion Starter #4
Nobody has an idea? I set my system up using the paid Assassin blogs if that helps. Is it possible I missed a step?
 

·
Registered
Joined
·
11,442 Posts
At some point you would have had to install audio codecs. It is covered in tab 2 I think unless you have an alternate solution with MPC-HC.


Are you using WMC for playback?


How many rips have you tried


Do you have the correct device enabled in Control Panel > Sound?


Can you connect the HTPC to the AVR and then the HDTV? The TV may be having problems passing the audio.
 

·
Registered
Joined
·
13,150 Posts

Quote:
Originally Posted by jefejt  /t/1417496/no-sound-with-ripped-blu-ray#post_22169712


Nobody has an idea? I set my system up using the paid Assassin blogs if that helps. Is it possible I missed a step?

If you used my guides you should have installed LAV or Shark007. If you haven't done this install one of them.
 

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Discussion Starter #7
I only have one BR disc to try. It's The Grey. I double checked and I do believe I installed the LAV filters correctly. My AVR I don't believe will bitstream HD, only DTS or Dolby Digital. I have the audio stream set for DTS, but when the output is HDMI I get no sound. If I switch it to analog I get sound. Unfortunately I cannot connect my computer directly to the AVR then the TV. It does have an HDMI in and out, but doesn't seem to work properly.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top