AVS Forum banner

3941 - 3950 of 3950 Posts

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Hi, I disabled and enabled SMB 1, tried all your tips still no go, will try with an older computer. Could you point me in a direction with SSH! Much appreciated!
For SSH on olive, see the lydo website. For SSH in general, see the world wide web. And I am not even sure if this would work. I need to find some time to dig into this, but that could take some weeks, sorry.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts

·
Registered
Joined
·
107 Posts
Hi Pablovi, I've tried out your files to update fw version from 0.0 to 3.0, thanks for sharing but my O4hd remain with fw0.0 altough the update seems to end successfully, so it say on display, can you give me any advise? Thank you
No, sorry, those were not my files, I was just hosting them. And have never used them. I never updated my Olive, I was too afraid it would just stop working.
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Updating the touchscreen to Firmware v3.0 still works and is not reliant on the Olive site. Today I took the plunge having relied on Firmware v2.0 on my O3HD for 9 years. First I unplugged all cables except the power cord, so there was no network connection throughout. After each of the following steps I power-cycled the unit (de-energized 2-3 minutes to discharge all capacitors):

Step 1 - Restored via manufacturer instruction (special key press followed by plugging in a USB FAT32 stick loaded with the factory restore files). All music was wiped from the Olive, but I had already backed it up (multiple ways to do that... PM if advice is needed). Waited...

Step 2 - Updated Software to v4.3.2 via manufacturer instruction (plugged in a USB FAT32 stick with the factory update file and followed the menu prompts). I discovered this was needed after Step 1 reverted my unit to v4.3.0. Waited...

Step 3 - Configured Default Settings via the Olive touchscreen menu. Waited...

Step 4 - Backed up the drive via manufacturer instruction (plugged in a USB FAT32 500 GB hard drive, then followed menu prompts). Long wait... (This step was unnecessary, but allows me to wipe all music in the future without having to do a restore.)

Step 5 - Updated Firmware to v3.0 via manufacturer instruction (special key press). Waited...

firm1.jpg firm2.jpg firm3.jpg
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Updating the touchscreen to Firmware v3.0 still works and is not reliant on the Olive site. Today I took the plunge having relied on Firmware v2.0 on my O3HD for 9 years. First I unplugged all cables except the power cord, so there was no network connection throughout. After each of the following steps I power-cycled the unit (de-energized 2-3 minutes to discharge all capacitors):

Step 1 - Restored via manufacturer instruction (special key press followed by plugging in a USB FAT32 stick loaded with the factory restore files). All music was wiped from the Olive, but I had already backed it up (multiple ways to do that... PM if advice is needed). Waited...

Step 2 - Updated Software to v4.3.2 via manufacturer instruction (plugged in a USB FAT32 stick with the factory update file and followed the menu prompts). I discovered this was needed after Step 1 reverted my unit to v4.3.0. Waited...

Step 3 - Configured Default Settings via the Olive touchscreen menu. Waited...

Step 4 - Backed up the drive via manufacturer instruction (plugged in a USB FAT32 500 GB hard drive, then followed menu prompts). Long wait... (This step was unnecessary, but allows me to wipe all music in the future without having to do a restore.)

Step 5 - Updated Firmware to v3.0 via manufacturer instruction (special key press). Waited...

View attachment 3095464 View attachment 3095466 View attachment 3095467
Hi, firmware upgrade of display works only on o4HD? I tried on O6HD nav up and FF button on powered up and started olive O6HD and nothing ...
And I have some issues with o4hd and O6HD , maybe something with cmos batery. When you power in random times the firmware version, software version not visible, network cant be saved (save error), date cant be set (save error) when you power off olive want to check hard drive and i can skip this "N" times (no number on the screen) after answer yes only please wait and nothing happens. But when i open settings -about my olive and firmware and software version is there olive works fine. I try this with and without cmos batery. And starting without cmos batery have a 1970 date, after factory reset (settings-services-default settings) i have 2011 .I change the batery and the same, and i tried use it without baterry. Can somebody help with this problem ? Thanks and sorry for my english.
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Are you saying you tried the firmware update on an O4HD and O6HD and it failed? The process I described was on an O3HD model manufactured ~2012 running software v4.3.2.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hello all, I just purchased a second hand Olive 06HD but can't get any internet connection. Not wireless and not wired. I understand that the problem is that the Olive website is down... and as it looks it is for sale. Because of this I can't get any album artwork, no internet radio and also will not gat any updates. How can I fix this issue without knowledge of the device and Linus. I do have a Mac and a Windows 10 PC available.

Best regards from Thailand
Erwin
 
3941 - 3950 of 3950 Posts
Top