AVS Forum banner
1 - 20 of 21 Posts

·
Registered
Joined
·
4,416 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Anyone know if or when The Rachael Ray Show will go HD?

I'm a little surprised because all the other syndicated talk shows Oprah's production company are involved with are HD but Rays.

Is it simply a limitation of the studio where the show is taped only supporting SD?
 

·
Registered
Joined
·
14,528 Posts
Harpo Productions is a minor player. The majority is owned by Scripps-Howard. I suspect they set the priorities, not Harpo. RR is shot in a small studio in downtown Manhattan. They may not have the money to go HD yet and Scripps-Howard may not want to pony up the money since RR is making a nice profit without being in HD.


Like Dr Oz, Harpo is a minor player with Sony Pictures being the majority owner and Sony is big on HD. Trivia - the studio Dr Oz is shot in is the old Late Night with David Letterman studio at NBC's 30 Rock. The "home base" camera postions are where Dave's desk was and the monitor wall stage right is where the stage and the band were located.
 

·
Registered
Joined
·
4,893 Posts
SD is becoming synonymous with cheap. Maybe they're waiting for 3D. The steam from the cooking could float into one's room.
 

·
Registered
Joined
·
11,660 Posts
I'd love to squeeze those tomatoes


But seriously RR is one of the better quality SD shows, now Wanda Sykes
I can't stand to watch that show for it's PQ, luckily my Tivo picks up very programs from W.S.
 

·
Registered
LG 55" C9 OLED, Yamaha RX-A660, Monoprice 5.1.2 Speakers, WMC HTPC, TiVo Bolt, X1
Joined
·
45,727 Posts



 

·
Registered
Joined
·
14,528 Posts
YAWZAH!! I I I I mean Ken! Really!
 

·
Registered
LG 55" C9 OLED, Yamaha RX-A660, Monoprice 5.1.2 Speakers, WMC HTPC, TiVo Bolt, X1
Joined
·
45,727 Posts

Quote:
Originally Posted by foxeng /forum/post/18280391


YAWZAH!! I I I I mean Ken! Really!

To be fair, those pictures are older, and since then Rachael is a little plumper than she used to be, which I prefer.
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Well to get us back on topic I remember reading this article a few years ago http://broadcastengineering.com/infr...el_ray_shines/ this should shed some light. If you skip to the future prof design portion the hd stuff is in there. Problem is that the article was written in april of 07 and they metioned the show is tentatively scheduled the switch to hd some time after 09 and here it is 2010.
 

·
Registered
Joined
·
14,528 Posts

Quote:
Originally Posted by chestnu1 /forum/post/18283408


Well to get us back on topic I remember reading this article a few years ago http://broadcastengineering.com/infr...el_ray_shines/ this should shed some light. If you skip to the future prof design portion the hd stuff is in there. Problem is that the article was written in april of 07 and they metioned the show is tentatively scheduled the switch to hd some time after 09 and here it is 2010.

My station airs RR and I asked the distributor last summer about HD and the answer was not this season (current one now) and probably not season. Beyond that, they wouldn't comment. That was probably because the contract is up for renew after next season. Who knows what it will be then.
 

·
Registered
Joined
·
1,257 Posts

Quote:
Originally Posted by chestnu1 /forum/post/18283408


Well to get us back on topic I remember reading this article a few years ago http://broadcastengineering.com/infr...el_ray_shines/ this should shed some light. If you skip to the future prof design portion the hd stuff is in there. Problem is that the article was written in april of 07 and they metioned the show is tentatively scheduled the switch to hd some time after 09 and here it is 2010.

Actually that article says. "King World has tentative plans to move the show to HD sometime after 2008."

Here it is the new season of 2011 and still no hd. RR being in sd makes it look low rate compared to DR Oz, Ellen, Anderson, etc..
 

·
Registered
Joined
·
14,528 Posts
RR will not be in HD this season. Nothing on next season yet.
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts

Quote:
Originally Posted by dennispap /forum/post/20941237


Actually that article says. "King World has tentative plans to move the show to HD sometime after 2008."

Here it is the new season of 2011 and still no hd. RR being in sd makes it look low rate compared to DR Oz, Ellen, Anderson, etc..

Dude I posted that a year and a half ago the window to correct me has closed. But the fact is they don't have to do much in order to go HD compared to say the local news here in Las Vegas and build new studios and they all have been doing HD for a couple of years now.
 

·
Registered
Joined
·
11,660 Posts
To bad it won't be in HD but IMO the current SD is about as good as SD gets in the picture quality department
 

·
Registered
Joined
·
14,528 Posts

Quote:
Originally Posted by jjeff /forum/post/20941404


To bad it won't be in HD but IMO the current SD is about as good as SD gets in the picture quality department

RR is feed via a file server based system. Stations pull it off the server computer that is located at the station.
 

·
Registered
Joined
·
1,087 Posts

Quote:
Originally Posted by jjeff /forum/post/20941404


the current SD is about as good as SD gets in the picture quality department

I find older soap opera reruns on Telemundo look pretty amazing for SD, I assume they upconvert them in some way.
 

·
Registered
Joined
·
11,660 Posts
To answer the thread titles question........Next season!!

According to Rachael last night on The Craig Ferguson Show Rachael Ray will be going HD beginning this season(moving to new studios).

Rachael said there will be "lots of facials" to which Craig responded in his usual crude way
I just love RR on CF, they both feed off each other which leads to lots of funny moments.

Now the only question is whether your local station has the ability to use syndicated HD or whether they care enough to purchase it. Hope my market does
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
I watched the season premier of the Rachael Ray Show and it definitely in HD.
 
1 - 20 of 21 Posts
Top