AVS Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Super Moderator
Joined
·
21,698 Posts
Discussion Starter · #1 ·
recently I hooked up my old HDT-1 & 1X which had been in storage: the 1X locked up after a few hours of use: all I heard was distortion and it would not respond to IR commands or front panel button pushes


repowering the tuner fixed it


I tried another sample of HDT-1X with the same problem: an older HDT-1 did not have the issue


Is this a known problem with the Sangean? my other thought is my system may be sending a corrupted IR command


Thanks for any input
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,066 Posts
Did it come up on a station that had changed anything since it was last switched on? Added a subchannel, changed resolutions on a sub.. anything such as that?
 

·
Super Moderator
Joined
·
21,698 Posts
Discussion Starter · #3 ·

Quote:
Originally Posted by DrDon /forum/post/20765840


Did it come up on a station that had changed anything since it was last switched on? Added a subchannel, changed resolutions on a sub.. anything such as that?

I don't think so: it happened more than once leading me to believe it is a tuner issue or a bad IR code: I used IR codes learned from the OEM remote into an RTI control system: tested each code and they seem OK
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,066 Posts
Yeah, that kinda rules MY theory out.



We've got about four of those at the station if there's anything you need tested.
 

·
Super Moderator
Joined
·
21,698 Posts
Discussion Starter · #5 ·
happened again:


tuned to WAXQ-FM 104.3 main channel HD: this is a major New York FM broadcaster


Unit still responds to commands but all I hear is a digital "train" noise: turning off the tuner, then back on fixes it


next I will try leaving it on another station to see if it still does it
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top