AVS Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
229 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all, thanks for your help. No matter what I try I cannot get AC3 from my SB SPDIF into my AC3 speakers. Here's what I have setup


SoundCard: SB Live! Value w/ SPDIF output (mini phono jack).

Speakers: Altec Lansing ADA 880 w/ AC3 decode ability and SPDIF (RCA) input.


Analog Setup: Works fine!!

Digital Setup: doesn't work, the DD light on the ADA 880 is orange (Pro-Logic) instead of Green (AC3). I get Green (AC3) light when I run my standalone DVD player into it.



The Setup:

SBLive! SPDIF -> Phono to Rca Adapter -> 20' Rca cable -> AL ADA880 SPDIF

I play Divx movie w/ AC3 sound using zoomplayer

Tried both InterVideo AC3 filter and also Sonic Cinema Audio (Both set to SPDIF out)

WinXP audio setting set to "Digital out only"


Result: No singal at all.
 

·
Registered
Joined
·
3,510 Posts
Is it an Sblive 5.1? Run the Creative surround mixer and disable the AC3 decoding option (if you have it).


Is the adaptor you're using a mini-plug to RCA from the orange jack at the top?
 

·
Registered
Joined
·
229 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I dont have the AC3 Decodig option, I am using the KX audio Driver, but I did disable the AC3 Bypass function in it. and also enable it to see if it work, but it doesn't. I am connecting the Mini-plug to the right of the soundcard that says digital out (yellow). thanks for your help
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top