AVS Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
98 Posts
Discussion Starter · #1 ·
when I hit sleep, the computer goes to sleep just fine and completley powers down the fans and everything. howerver, if I wake it up and then try to sleep again most of the time its doing this weird thing where it starts to power down and all the lights go out except the power led. I can still hear the fans and stuff. if I wait a random amount of time it will eventually (sometimes) click and sleep fully. I started using the MCE standby tool and that fixed one issue where it would wake back up the second I put it to sleep. now this issue has arisen, Im thinking its maybe bios related, I flashed to latest bios but didnt help. any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
98 Posts
Discussion Starter · #2 ·
This is really pissing me off. the dumb power light wont go off at all now. you hit sleep right after a reboot and it will go off, then try it again a second time and almost always it shuts off the PC except the power light and fans.... WTH!!!!!! its also stuck at that point, it wont do anything and you have to reset it to make it work.
 

·
Registered
Joined
·
615 Posts
Sounds like you have a problem with the PC not being able to go to S3 after a resume (goes to S1 instead). Do you have MST configured for S3 only (no S3/S4 Hybrid)? Try removing the ability of your mouse/keyboard to resume from standby (power button will still work to resume).


It's sounds most likely though, that one of your device drivers does not fully recover after resuming and is keeping your system from entering S3. Maybe try updating your drivers and only using WHQL certified drivers to eliminate any possible issues.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top